Blog en nieuws

Het laatste nieuws, verschillende blogs en zelfs een video-blog (vlog).

Terugblik 2021; met een lach en een traan

Blog - 31 december 2021

We kunnen 2021 opnieuw een bewogen jaar noemen. We begonnen het jaar in lockdown, die veel langer duurde dan we allemaal hadden verwacht, maar bleven positief en vierden hoogepunten zoals de opening van ons vernieuwde hotel en het dakterras. Omdenken zorgde ook voor de lancering van onze podcast en ons eigen biertje.

Lees meer

Must-watch Kerstfilms en series

Blog - 14 december 2021

De tijd van de gezellige Kerstfilms is aangebroken. Nu we allemaal vanaf 17:00 uur binnen zitten kunnen we wel wat tips gebruiken voor de leukste films en series die het waard zijn om te bingen deze Kerst. Wij hebben onze favorieten voor je op een rijtje gezet.
Zo kun je tijdens jouw verblijf vanuit bed Netflix kijken op een gloednieuwe Smarttv!

Lees meer

De eerste twee helden

Blog - 27 oktober 2021

De eerste twee helden van Thermae 2000! Marcel Jaspars en Mijndert Verschuur zijn de oprichters van Thermae 2000. Zij hadden een grote droom en die lieten ze uitkomen. Wil jij meer weten over deze twee heren? In deze blog lees je hoe het allemaal begon.

Lees meer

Bereikbaarheid Thermae 2000 Amstel Gold Race Toerversie 2021

Blog - 9 september 2021

Aanstaande zaterdag, 11 september, zal de Amstel Gold Race Toerversie 2021 plaatsvinden. Heeft u deze dag een bezoek aan Thermae 2000 gepland? Wij zijn deze dag alsnog goed bereikbaar, houd echter rekening met drukte en enkele vertraging in Valkenburg en omgeving. Ook adviseren wij goed op de gele borden te letten en te luisteren naar de aanwijzingen van de verkeersregelaars zodat u snel aan uw dagje ontspanning kunt beginnen.

Lees meer

Thermae 2000 en Yogaplace slaan handen ineen

Blog - 2 september 2021

Mentale ontspanning is een steeds belangrijker onderdeel in de wellness piramide van Thermae 2000. Daarom gaat Thermae 2000 een intensieve samenwerking aan met Yogaplace. Per september opent Yogaplace haar derde offline locatie op de top van de Cauberg. Een unieke samenwerking om lichaam en geest in balans te brengen.

Lees meer

Yoga als levenslange fix

Blog - 23 augustus 2021

Steeds meer mensen weten de weg naar de yogaschool te vinden. Eén keer per week een les volgen is voor velen namelijk een quick fix om hun verder overvolle leven te compenseren. Maar wat als blijkt dat je geen quick fix, maar een levenslange fix nodig hebt? Wat die fix nou precies is en hoe je zelf al de eerste paar stappen kunt zetten, lees je in deze blog.

Lees meer

Nachtrust, met 4 praktische tips

Blog - 19 augustus 2021

Hoe vaak hoor je mensen zeggen ‘Ik heb vannacht toch slecht geslapen!’. Er zijn veel meer mensen in Nederland die kampen met slaapproblemen dan op voorhand wordt gedacht. Medisch gezien spreken we van slaapproblemen bij slecht inslapen, lang wakker liggen en/of te vroeg wakker worden. Deze problematiek kan groten gevolgen hebben en ervoor zorgen dat je overdag moe, prikkelbaar en/of slaperig bent. Je kunt je wel bedenken dat dit op de werkvloer of in het verkeer kan zorgen voor kritieke situaties.

Lees meer

De kracht van muziek

Blog - 10 juni 2021

Het Infinitum, dé plek in Thermae 2000 waar rust centraal staat en je passieve én actieve rust op verschillende manieren ervaart. In rustruimte Listen rust je in een verwarmde infrarood ligstoel, terwijl je luistert naar de speciaal voor Thermae 2000 gecomponeerde muziek van Michiel Borstlap. In de zesde aflevering van onze WELL-CAST leerden we Michiel Borstlap kennen en vertelde hij o.a. over hoe 'The Power of Music' ontstond.

Lees meer

Ontdek het traditionele Chinese theeritueel

Blog - 31 mei 2021

Onze wellness & thee expert Jacqueline vertelt over de oorsprong, verschillende soorten en de kwaliteit van thee. Ook nam ze ons mee in het Chinese theeritueel: Gong Fu Cha.

Lees meer

Thermae 2000 opent vanaf woensdag 19 mei 

Nieuws - 11 mei 2021

Na 5 maanden dicht te zijn geweest zijn wij ontzettend blij dat wij weer gasten mogen ontvangen in onze wellness. Een deel van onze faciliteiten zal vanaf 19 mei openen. Lees snel meer over het boeken van een wellnessdag!

Lees meer

Wegwerkzaamheden Valkenburg | mei 2021

Nieuws - 3 mei 2021

Gedurende de periodes van 3 t/m 12 en 17 t/m 28 mei 2021 vinden er wegwerkzaamheden plaats in Valkenburg. Thermae 2000 blijft via omleidingen goed bereikbaar.

Lees meer

28 april - Opening dakterras met eigen Cauberg bier

Nieuws - 22 april 2021

De saunaliefhebbers moeten nog een paar weekjes wachten, maar de bourgondiër met liefde voor Limburg wordt op zijn wenken bediend. Per 28 april, samen met de terrasopening die dinsdagavond is aangekondigd door het kabinet, opent Thermae 2000 haar buitenterrassen niet enkel voor haar hotelgasten, maar voor iedereen. Het dakterras op het gloednieuwe gebouw ‘Het Infinitum’ zal die dag voor de eerste keer gasten mogen ontvangen en om dit te vieren, presenteert Thermae 2000 daar haar eigen gebrouwen bier met mineraal water uit de bron in de Cauberg.

Lees meer