Blog en nieuws

Het laatste nieuws, verschillende blogs en zelfs een video-blog (vlog).

De kracht van muziek

Blog - 10 juni 2021

Het Infinitum, dé plek in Thermae 2000 waar rust centraal staat en je passieve én actieve rust op verschillende manieren ervaart. In rustruimte Listen rust je in een verwarmde infrarood ligstoel, terwijl je luistert naar de speciaal voor Thermae 2000 gecomponeerde muziek van Michiel Borstlap. In de zesde aflevering van onze WELL-CAST leerden we Michiel Borstlap kennen en vertelde hij o.a. over hoe 'The Power of Music' ontstond.

Lees meer

Ontdek het traditionele Chinese theeritueel

Blog - 31 mei 2021

Onze wellness & thee expert Jacqueline vertelt over de oorsprong, verschillende soorten en de kwaliteit van thee. Ook nam ze ons mee in het Chinese theeritueel: Gong Fu Cha.

Lees meer

Thermae 2000 opent vanaf woensdag 19 mei 

Nieuws - 11 mei 2021

Na 5 maanden dicht te zijn geweest zijn wij ontzettend blij dat wij weer gasten mogen ontvangen in onze wellness. Een deel van onze faciliteiten zal vanaf 19 mei openen. Lees snel meer over het boeken van een wellnessdag!

Lees meer

Wegwerkzaamheden Valkenburg | mei 2021

Nieuws - 3 mei 2021

Gedurende de periodes van 3 t/m 12 en 17 t/m 28 mei 2021 vinden er wegwerkzaamheden plaats in Valkenburg. Thermae 2000 blijft via omleidingen goed bereikbaar.

Lees meer

28 april - Opening dakterras met eigen Cauberg bier

Nieuws - 22 april 2021

De saunaliefhebbers moeten nog een paar weekjes wachten, maar de bourgondiër met liefde voor Limburg wordt op zijn wenken bediend. Per 28 april, samen met de terrasopening die dinsdagavond is aangekondigd door het kabinet, opent Thermae 2000 haar buitenterrassen niet enkel voor haar hotelgasten, maar voor iedereen. Het dakterras op het gloednieuwe gebouw ‘Het Infinitum’ zal die dag voor de eerste keer gasten mogen ontvangen en om dit te vieren, presenteert Thermae 2000 daar haar eigen gebrouwen bier met mineraal water uit de bron in de Cauberg.

Lees meer

De kracht van Thermaal water op de huid

Blog - 19 maart 2021

Veel mensen denken dat ze geen gezichtsverzorging of reiniging nodig hebben. Doe dan een test en ga op het einde van de dag met een watje met tonic over je gezicht. Je zult merken dat er heel wat vuil achterblijft op het watje. Alles weten over een goede reiniging van je huid? In deze blog vertellen onze skincare experts Maureen en Evelyn waarom skincare een must is voor jouw huid.


Lees meer

Yoga & Wellness, het gouden duo!

Blog - 2 maart 2021

Je hoort tegenwoordig steeds vaker dat mensen stress ervaren in hun omgeving. Hierbij is het belangrijk dat je een rustmoment voor jezelf creëert en laat yoga nu net de perfecte oplossing hiervoor zijn.
Deze week spraken we met Laura, onze eerste expert van buitenaf. Laura is yoga en dansdocent, energetisch therapeut en co-founder van NL-yogareizen. Ze komt ons tijdens de 4de aflevering van onze WELL-CAST meer vertellen over haar passie met yoga.

Lees meer

Mindfulness en mediteren vanuit DREAM

Blog - 18 februari 2021

Je hebt per dag wel 50.000 verschillende gedachtes. Probeer bijvoorbeeld maar eens tijdens het tandenpoetsen 2 minuten lang nergens aan te denken. Het is bijna niet te doen.
In de derde aflevering van WELL-CAST spreken we Elvy, onze collega en meditatie expert. In deze aflevering en blog onthult ze haar gouden meditatie tips en geeft ze antwoord op veel gestelde vragen.

Lees meer

De zin en onzin van massages

Blog - 11 februari 2021

Deze week spraken we in WELL-CAST met collega Davey over de zin en onzin van massages. Want hebben massages nou echt effect op lichaam én geest? Kan je ook zelf masseren?

Lees meer

Lockdown medewerker - Van saunameester naar podcast maker

Nieuws - 3 februari 2021

Waar Davey (van Keulen) en Simone (Schreurs) normaalgesproken in de sauna te vinden zijn om opgietingen voor gasten te verzorgen of een ontspannen massage geven, zijn ze sinds deze week te horen in de WELL-CAST. Een podcast in het leven geroepen door Thermae 2000 waarin wellness, well be-ing, gezondheid en vitaliteit centraal staat. Elke aflevering sluit een collega of expert aan voor een vitaal half uurtje, ideaal tijdens een lunchwandeling of een momentje voor jezelf.

Lees meer

WELL-CAST de podcast, tips om thuis te ontspannen

Blog - 2 februari 2021

Meer dan ooit zitten we met z’n alle thuis. Toch proberen we allen om gezond te blijven. Daar dragen wij, ondanks het tijdelijk sluiten van onze wellness deuren, graag een steentje aan bij. Daarom brengt Thermae 2000 een stukje wellness en vitaliteit naar jou. Luister vanaf nu op Spotify en YouTube naar WELL-CAST, de podcast van Thermae 2000 over wellness, well-being, gezondheid en vitaliteit. 

Lees meer

Culinair eten aan eigen eettafel!

Blog - 7 januari 2021

Zoek je nog iets om je tijd mee op te vullen? Chef Reshma heeft weer een receptje met ons gedeeld! Volg de stappen voor het maken van gevulde Lombok pepers. Een super healthy gerecht bordevol eiwitten, mineralen, vitamines en vezels!

Lees meer