Duurzaamheid bij Thermae 2000

Korter douchen en de thermostaat een graadje lager. We bezuinigen thuis massaal op ons energieverbruik vanwege de stijgende prijzen. Het is geen geheim dat Thermae 2000 met haar uitgebreide baden- en sauna faciliteiten een groot energieverbruiker is. De afgelopen jaren hebben we al flink geïnvesteerd in duurzame oplossingen. We blijven graag de plek voor ontspanning, waar u kunt genieten van warme baden en dampende sauna’s, maar deze tijd vraagt wel om enkele duurzame aanpassingen.

Op welke manier is uw favoriete wellness resort al duurzaam bezig?

Al onze sauna’s zijn van het gas af en worden elektrisch verwarmd. Daarnaast heeft de TU Delft onderzoek gedaan naar het behouden van de temperatuur in het buitenbad. Naar aanleiding van dit onderzoek zijn er glazen wanden geplaatst aan de rand van het bad, zodat de temperatuur in de nacht minder zakt en het water dus minder opgewarmd hoeft te worden.


Koppel langs de rand van het buitenbad kijken naar zonsopgang.

Gefaseerd opstarten sauna's

Afhankelijk van het aantal gasten in huis (of verwacht in huis) starten we de sauna’s in ons saunagebied gefaseerd op. Zo kan het voorkomen dat in de ochtend, op een rustige dag, nog niet alle sauna’s warm zijn. 

Wanneer de sauna nog niet volledig op temperatuur is, hangt er een bordje aan de betreffende sauna. U kunt op dit moment gebruikmaken van een andere sauna.

Twee vrouwen in badjas zitten in de Stuga sauna.
Vrouw geniet met gesloten ogen voor het raam in de Stuga sauna.

Energieverbruik in de sauna- en wellnessbranche

Branchevereniging VNSBW vertegenwoordigt de belangen van de gehele sauna- en wellnessbranche naar de politiek en naar de media. Luister het radio interview met bestuurslid Fabian Dolman, eigenaar van QWR (Bussloo, Beerendonck, Soeterberg, Bad Nieuweschans), waarin hij een mooi, duidelijk en tegelijk zorgelijke beeld schetst van de situatie in onze branche. Luister het fragment hier:

Radio fragment VNSBW over energieverbruik in de sauna- en wellnessbranche

Veel gestelde vragen

Bekijk hier enkele veel gestelde vragen rondom energie en duurzaamheid.