Over Thermae 2000

In 1989 werd Thermae 2000 als kuuroord opgericht op de Cauberg in het toeristische dorpje Valkenburg aan de Geul. Langzamerhand kwamen er meer recreatiefaciliteiten en werden de verwarmde thermale kuurbaden ook steeds meer gebruikt door dag gasten. In 1993 werd zelfs voor de toeristische gast een 4-sterren hotel aangebouwd. In 2010 richtte Thermae 2000 een lifestyle afdeling op die gasten adviseert en begeleidt op het gebied van voeding, beweging en ontspanning zowel lichamelijk als geestelijk. Thermae 2000 is als het ware letterlijk een bron van goed leven.

Het bijzondere water

Thermae 2000 ligt op drie bronnen. Het oergezonde water uit deze bronnen is circa 40.000 jaar afgesloten geweest van de meteorologische kringloop en daarmee niet blootgesteld aan allerlei verontreinigingen, het water zit vol met mineralen. Het water van Thermae 2000 wordt gepompt uit 381 meter diepte en is afkomstig uit een onderaards meer dat zich uitstrekt tot in de oude vulkanische gebieden in  Duitsland. Het thermale water van de binnen- en buitenbaden beschikt over een bijzonder heilzame werking op lichaam en geest en nodigt uit om het lichaam heerlijk te ontspannen. Zover bekend is dit het enige stromende water ter wereld dat geen cesium radioactiviteit bevat. Het strenge Duitse keurpredikaat vermeldt niet voor niets Ursprünglich rein - een cum laude voor water. Het zoetwater uit de bronnen op 80 meter diepte wordt gewonnen uit exact dezelfde lagen als de SPA bronnen, de reinheid hiervan wordt al jaren gepromoot.

De vele whirlpools, whirlbanken en onderwaterstraalmassages bieden nog een extra ontspanning voor bijvoorbeeld uw nek, rug of schouders. Een ‘rondje door de baden’ is een belevenis op zich. Het water is aangenaam warm, 32 graden Celsius: alsof u ineens de tropen binnen stapt.

De spirit van de piramide

De bouw van de piramide is trouwens niet toevallig en niet zomaar een eigengereid ontwerp. De ontluikende piramide die met haar gouden punt de twee schillen van het dak doorboort is gebouwd met een volmaakte hoek van 52 graden met het maaiveld. Daarnaast is deze piramide met de zijden precies op de windrichting gebouwd dus oost-west en noord-zuid. Hierdoor ontstaan er in het inwendige van de piramide bijzondere krachten. Meditatie op het niveau van de piramidetop is veel intenser. Iemand die hier gevoelig voor is merkt bij het omhoog lopen in het trappenhuis op een bepaald punt een merkwaardige energetische gewaarwording. In de literatuur zijn er proefjes bekend met het weer scherp worden van scheermesjes als u ze met de scherpe kant oost-west legt of het verbeteren van de kwaliteit van wijn.

Wist je dat…

  • De naam ‘Thermae 2000’ ontstaan is uit de namen van de oprichters? De voornamen ‘Marcel’ en ‘Mijndert’ beginnen allebei met een M wat staat voor 1000 in de Latijnse taal. De twee oprichters zorgen dus samen voor ‘2000’ als aanvulling op Thermae (badhuis in de Latijnse taal). Door de namen van de oprichters in de naam te verwerken, wordt er vandaag de dag ook dagelijks aan deze helden gedacht.
  • Hotel Thermae 2000 haar deuren opende in 1993 en nu maar liefst 62 kamers heeft?
  • Thermae 2000 inmiddels 11 sauna’s en 2 stoombaden heeft?
  • Ál het water binnen Thermae 2000 uit de 381 diepe bron komt? Zo is al het water dat je ziet, proeft en voelt heilzaam thermaal water. Goed voor je lichaam én ook nog eens lekker.
  • Op zonnige dagen de Foodtruck geopend is en je op de ligweide of het dakterras van het Infinitum heerlijk kunt genieten van drankjes of lekkere borrelhapjes die hier gemaakt worden?  kunt genieten van heerlijke Foodtruck
  • Thermae 2000 deel is van de EHM group? 

Kom tot rust bij Thermae 2000

Met speciaal geselecteerde arrangementen

Overnachting incl. twee dagen wellness

vanaf 109.5p.p.
Meer informatie

Wijnbad Hotel Arrangement voor 2

vanaf 259.5p.p.
Meer informatie

All-In dagarrangement

vanaf 129.95p.p.
Meer informatie

Romantisch Hotel Arrangement

vanaf 189.5p.p.
Meer informatie

Hierboven zijn enkele actuele arrangementen uitgelicht.
Bekijk ook eens ons complete overzicht met alle verschillende arrangementen.

Alle arrangementen