WORKSHOP IJSBAD & WELLNESS

Wil je gezonder, vitaler, gelukkiger én sterker worden? Of beter leren omgaan met stress, tegenslagen of sombere gevoelens? Stel jezelf dan bloot aan een nieuwe uitdaging: het ijsbad. Een must op iedere bucketlist, ongeacht wat jouw doel is!

Waarom?

Zou ik in een bad met ijs gaan?

 In een ijskoud bad stappen gaat in eerste instantie tegen de natuur in. We hebben een natuurlijke aversie tegen kou. Koude temperaturen worden geassocieerd met een oncomfortabel, onprettig gevoel en angst. Toch kent een ijsbad zowel fysieke- als mentale voordelen. Je krijgt meer energie, je herstelt sneller (na bijvoorbeeld een sportieve inspanning), je slaapt beter en je verbetert de bloedcirculatie. Door in een ijskoud bad te stappen, leer je comfortabel te worden in oncomfortabele situaties. Je leert stress los te laten zonder te vechten en word je bewust van je eigen lichaam en ademhaling. De basisfilosofie van Thermae 2000 ‘Mens Sana in Corpore Sano’, een gezonde geest in een gezond lichaam, sluit hier perfect op aan.

Boek workshop

Cursist zit in het ijsbad onder begeleiding van een instructeur.

Ervaringen:

"Ik vond het een hele toffe workshop! Heel goed begeleid en ook fijn dat het met een kleine groep is. Leuke begeleider ook met aanstekelijk enthousiasme en weet waar ‘ie over praat!" - Leonie

Thank you so much for todays workshop. It was a very interesting and long awaited experience. I would definitely do it again! I event took a shower tonight with cold water again 😊 

Wow!! Learned more about relaxing through breathing and cold training in a relaxed and informal atmosphere. Enough space to ask questions and share your own experiences ans as icing on the cake: immerse yourself in an ice bath with an amazing view!! I say go for it.

Ik heb de workshop als zeer prettig ervaren. Sjoerd is een vakkundige trainer, alles werd duidelijk uitgelegd. Zelf ben ik al een tijdje bezig met de ademhalingsoefeningen van Wim Hof maar door de dynamiek voelde deze sessie veel krachtiger. Het theoretische deel voelde voor mij wat lang maar dat komt doordat ik al reeds bekend ben met een deel van de theorie. Het ijsbad moment vond ik erg bijzonder. Eerst een duidelijke uitleg en na het ijsbad voelde ik me geweldig. Ik ben dus zeer tevreden over de workshop. De ruimte waar de workshop gehouden werd was mooi en schoon. Ook de rest van de faciliteiten van Thermae2000 waren goed verzorgd.

Ik vond het een super leuke workshop met als kers op de taart het ijsbad. Sjoerd was heel kundig en dat gaf veel vertrouwen voor het bad. Het bad zelf wilde ik al heel lang proberen en het was een geweldige ervaring! Dit smaakt naar meer!

Groep cursisten krijgt theorie voorafgaand aan het ijsbad, volgens de Wim Hof methode.

Opbouw workshop

Duur: 90 minuten

 Na een uitgebreide voorbereiding waarin theorie omtrent koude-training en ijsbaden wordt uitgelegd, worden er diverse ademhalingsoefeningen uitgevoerd volgens de Wim Hof-methode. Hiermee train je je mindset en word je goed voorbereid op het ijsbad. Onder begeleiding van een professionele instructeur van Messcherp, stap jij vervolgens vol vertrouwen het ijsbad in. Als je uit het bad komt, volgen enkele oefeningen om het lichaam weer op te warmen. Na afloop geniet je nog de gehele dag van alle uitgebreide spa- en wellnessfaciliteiten en pas je de opgedane kennis gelijk toe in de praktijk. Zo beschikt Thermae 2000 over verschillende koude douches en dompelbaden om de kou op te zoeken, en diverse rustruimtes om aan de slag te gaan met ademhalingsoefeningen. 

Bekijk onderstaande video voor een sfeerimpressie!

Bekijk video

Effecten op je lichaam

Na het nemen van een ijsbad

Wat zijn de effecten van een ijsbad workshop op je lichaam?

 • Het vermindert stress en je leert beter omgaan met stressvolle situaties
 • Je krijgt meer energie
 • Je herstelt sneller na een fysieke inspanning
 • Het verlicht auto-immuunziektes zoals reuma
 • Het verbetert je metabolisme
 • Het verbetert je slaap
 • Je bloedcirculatie verbetert en je bloeddruk verlaagt
 • Het verbetert je concentratie
 • Je hebt een verhoogde koudetolerantie
 • Je versterkt je wilskracht
 • Het heeft een positief effect op creativiteit
 • Er komen gelukshormonen vrij

Boek workshop

Het ijsbad wordt gevuld door de instructeur met ijsklontjes,
Cursisten staan om het ijsbad terwijl cursist in het ijsbad zit.

Inhoud arrangement

Voor €139,95 p.p.

 Het ijsbad & wellness arrangement bevat:

 • Dagentree Thermae 2000
 • Theorie en ademhalingsoefeningen volgens de Wim Hof methode
 • Onder professionele begeleiding in het ijsbad
 • Een gezonde smoothie naar keuze in De Loungebar
 • Een flesje bronwater met fruittwist naar keuze in De Loungebar (0,75 liter)

Heb je al een dagentree of hotelovernachting, maar wil je de ijsbad workshop graag toevoegen aan jouw wellnessbezoek? De workshop is ook los toe te voegen.

Boek arrangement

Teambuilding

Zakelijke workshop

De workshop vindt plaats in groepsverband. Ook al is de workshop gericht op het individu, op je eigen ademhaling en bewustwording, maak je gebruik van de kracht van de groep voordat je je daadwerkelijk in het bad met ijsblokjes laat zakken. Een ware boost dus voor de verbinding van jouw team!

Ben jij opzoek naar een unieke teambuilding activiteit? Laten we samen de mogelijkheden bespreken en neem contact op via business-support@thermae.nl

Kom in contact

Cursist voert oefeningen uit na het ijsbad om het lichaam weer op te warmen.
Groep cursisten krijgt theorie voorafgaand aan het ijsbad, waarin de theorie van Wim Hof besproken wordt.

Na de ijsbad & wellness workshop

 • Heb jij je lichaam beter leren kennen, en weet je hoe jij je comfortabel kunt voelen in oncomfortabele situaties
 • Kun jij aan de slag om de confrontatie met jezelf aan te gaan (de ervaring leert dat deze workshop motiveert om bijv. te stoppen met roken of vaker te gaan sporten)
 • Ga jij bewuster leven
 • Weet jij hoe je een koude-training kan toepassen in je dagelijks leven, waardoor je alleen maar sterker wordt en nog meer positieve gezondheidsvoordelen gaat ervaren

Boek arrangement

Data workshop ijsbad & wellness

2024

In 2024 vindt de workshop plaats om 13:00 uur op de volgende dagen:

 • Zaterdag 16 maart
 • Zaterdag 22 juni
 • Zaterdag 21 september
 • Zaterdag 21 december

De workshop vindt altijd plaats tijdens een badkledingweekend.

Groep cursisten krijgt ademhalingsoefeningen volgens de Wim Hof methode, voorafgaand aan het ijsbad,
Cursist wordt voorbereid op het ijsbad door instructeur.

Over Messcherp

De kunst is het om mensen te leren hoe je die Mindset kunt beïnvloeden. En dus dat een vervelende situatie niet hoeft te bepalen dat je je ook zo voelt en ernaar handelt. En dat je dus de kracht hebt om een bewuste (andere) keuze te maken. Wij maken mensen bewust en hopelijk ook een beetje gezonder en gelukkiger.

Sjoerd | Founder

Over Messcherp