Wellness kuur

Heeft u behoefte om lichaam en geest terug in balans te brengen, of kampt u met lichamelijke klachten? Kuren heeft een positief effect op de lichamelijke conditie maar tevens ook op uw mentale gesteldheid. Tijdens een wellness kuur (ook wel balneokuur genoemd) komt u volledig tot rust door de rustgevende omgeving middenin de natuur, uitgebreide spa- en wellnessfaciliteiten (met thermaal water) en de ontspannende behandelingen. Ook voor reumapatiënten, en bij aandoeningen als fibromyalgie en rugklachten kent een wellnesskuur veel gezondheidsvoordelen.

Kuren bij Thermae 2000

Een kuur wordt afgestemd op uw wensen en voorkeuren. Een voorbeeld van een 6-daagse wellness (reuma)kuur.

  • 5 overnachtingen in Wellness Hotel Thermae 2000, in een Superior Relax Room
  • Incl. uitgebreid ontbijtbuffet (in uw badjas)
  • Alle dagen toegang tot de uitgebreide spa- en wellnessfaciliteiten
  • 5 therapie behandelingen bij Fysio Thermae 
  • 5 ontspannende wellness behandelingen naar keuze in de salon
  • Volgens bovenstaand voorbeeld komt u uit op €265,- p.p. per nacht

 

Vul het aanvraagformulier in en geef bij "opmerkingen" uw wensen en voorkeuren door m.b.t. de verblijfsduur en invulling van uw kuur. We zullen aan de hand van uw persoonlijke voorkeuren een offerte opstellen en nemen contact met u op.

Mens Sana In Corpore Sano

Thermae 2000 werd in 1989 opgericht als kuuroord met de basisfilosofie 'Mens Sana In Corpore Sano', een gezonde geest in een gezond lichaam. Hedendaags is het nog steeds mogelijk om te komen kuren in het heilzame water dat vanuit de Cauberg omhoog wordt gepompt. Kuren heeft een positief effect op de lichamelijke conditie maar tevens ook op uw mentale gesteldheid. De combinatie van ontspanning en therapieën in warm, thermaal water heeft een helende werking op lichaam en geest. Ook zorgt het voor een versterking van het immuunsysteem.

Thermaal water uit eigen bron

Het thermale water in onze binnen- en buitenbaden wordt vanuit onze eigen bron op 381 meter diepte omhoog gepompt en is circa 40.000 jaar afgesloten geweest van de meteorologische kringloop. Zover bekend is dit het enige stromende water ter wereld dat geen cesium radioactiviteit bevat. Het strenge Duitse keurpredikaat vermeldt niet voor niets Ursprünglich rein – een cum laude voor water. Lees hier meer over Thermae 2000.

Fysiotherapie bij Thermae 2000

Thermae 2000 is opgericht door twee fysiotherapeuten. Tot op heden wordt er nog fysiotherapie gegeven, zowel in het thermale water als in de behandelkamers en de oefenzaal van Fysio Thermae. Meer informatie over de specialisaties en behandelmethodes van Fysio Thermae leest u hier.

Kalender

Raadpleeg onze kalender voor de verdeling van onze badkledingdagen en -weekenden, naaktdagen en -weekenden, en mixdagen en -weekenden. In de kalender vindt u ook onze thema's terug.


Dame in badpak maakt gebruik van buitendouche. Dame in badpak maakt gebruik van buitendouche.
Dame geniet in bubbelbad buiten van het uitzicht. Dame geniet in bubbelbad buiten van het uitzicht.
Twee vriendinnen met omgeslagen handdoek in sauna. Twee vriendinnen met omgeslagen handdoek in sauna.
Dame in blauwe badjas langs het bad en man in het bubbelbad. Dame in blauwe badjas langs het bad en man in het bubbelbad.