Thermaal water

Het thermale bronwater van Thermae 2000 komt uit diepe bronnen die al meer dan 40.000 jaar in de kalkrijke Limburgse bodem verscholen hebben gelegen en zit vol spoorelementen en mineralen. De oprichters, fysiotherapeuten Dhr. Jaspars en Dhr. Verschuur, ontdekten onder het huidige Thermae 2000 bronnen op 381 meter diepte. De bronnen zijn afkomstig uit een onderaards meer dat zich uitstrekt tot in de oude vulkanische gebieden in Duitsland. Zover bekend is dit het enige stromende water ter wereld dat géén cesium radioactiviteit bevat. Een unicum voor de wellnesswereld!

Door de oprichters van Thermae 2000 werd de basisfilosofie ‘Mens Sana in corpore sano’ bedacht. Dat betekent: een gezonde geest in een gezond lichaam. Met deze filosofie startte zij de boringen naar thermaal water en zetten zij door na het vinden van deze bronnen.  

Baden

Dat het water uit de Cauberg een bijzondere werking heeft, wordt bevestigd door het Duitse predicaat dat het eigen thermaal bronwater draagt: “Ursprungliches reines Wasser”. Water met heilzame werking met effect op spieren en gewrichten. Verlichtend voor onder andere reumapatiënten  maar voor iedereen een bijzonder ontspannende werking. Behandelingen worden daarom ook bij voorkeur in het thermaal water gegeven. Alle baden en whirlpools binnen Thermae 2000 worden gevuld met dit heilzame water en nodigt uit om het lichaam heerlijk te ontspannen. Een ‘rondje door de baden’ is een belevenis op zich. Het water is aangenaam warm, rond 32 graden Celsius.

Mineraalwater

Ook wordt al het mineraalwater uit alle kranen bij Thermae 2000 gewonnen op 80 meter diepte. Dit zoet water komt uit exact dezelfde lagen als de SPA bronnen, die al jaren met reinheid worden gepromoot. Bij alle restaurants en alle drinkplekken kun je dit mineraalwater drinken. Heb jij het al geproefd tijdens je bezoek aan Thermae 2000?

Thermae For Me

Thermae For Me is de eigen verzorgingslijn van Thermae 2000. Alle huid- en gezichtsverzorging producten van Thermae For Me worden verrijkt met thermaal water uit eigen bron, met een bijzonder heilzame werking voor een stralend gehydrateerde huid. Thermaal water biedt ons sinds de oertijd al gezondheid en schoonheid. Doordat het water uit de eigen bron van Thermae 2000 door verschillende grondlagen is gesijpeld, zit het boordevol sporen en mineralen die bijzonder goed zijn voor de huid.

Kom tot rust bij Thermae 2000

Met speciaal geselecteerde arrangementen

Overnachting incl. twee dagen wellness

vanaf 114.5p.p.
Meer informatie

Wijnbad Hotel Arrangement voor 2

vanaf 259.5p.p.
Meer informatie

All-In dagarrangement (OUD)

vanaf p.p.
Meer informatie

Romantisch Hotel Arrangement

vanaf 189.5p.p.
Meer informatie

Hierboven zijn enkele actuele arrangementen uitgelicht.
Bekijk ook eens ons complete overzicht met alle verschillende arrangementen.

Alle arrangementen