Ontspannen tijdens de zwangerschap

Gefeliciteerd, er is een baby op komst! Om de zwangerschap zo goed mogelijk te laten verlopen, is ontspanning een belangrijk onderdeel. Thermae 2000 is dé plek om te ontspannen, dus wij verwelkomen je graag bovenop de Cauberg.

Onze fysiotherapie praktijk biedt lessen ZwangerFit aan, in de salon worden speciale Mommy To Be behandelingen gegeven én een dag genieten in de baden is ook voor zwangere vrouwen een goede (en veilige) manier om te ontspannen.

Koppel met zwangere dame in de panoramasauna tijdens wellness babymoon in Zuid-Limburg.

Hotel Babymoon Special

Samen genieten voordat de kleine komt

Speciaal voor alle papa's en mama's to be. Nog even samen romantisch genieten voordat de baby komt. Geniet van een ongestoorde nachtrust in onze heerlijke Auping bedden, proef ons uitgebreide Bourgondische ontbijtbuffet met uitzicht over het Zuid-Limburgse heuvelland en loop direct in je badjas de wellness faciliteiten tegemoet. Met de Babymoon Wellness Hotelspecial kom je niet alleen tot rust, maar geniet je ook op luxueuze wijze van quality time met elkaar.

  • Overnachting in Wellness Hotel Thermae 2000
  • Twee volledige dagen toegang tot de wellness
  • Ontspannende behandeling voor mama én papa (to be)

Babymoon hotel special

Geef een babymoon cadeau

De Hotel Babymoon special is ook perfect om cadeau te geven aan jouw zwangere dochter, vriendin of collega. Je bestelt de babymoon cadeaubon hier.

ZwangerFit

door Fysio Thermae

Een zwangerschap is een grote belasting voor het lichaam. Als u fit van start gaat, heeft dit een gunstige invloed op het verloop én herstel van de zwangerschap.

Onze fysiotherapeut helpt u om optimaal te blijven bewegen. Zo weet u welke oefeningen goed zijn om te blijven doen én welke u beter kunt vermijden. Tijdens de lessen van ZwangerFit wordt er in kleine groepen onder andere aandacht besteed aan de rug, het bekken, de ademhaling en ontspanning.

Aansluitend aan een les is het mogelijk om 2 uur gebruik te maken van de spa- en wellnessfaciliteiten van Thermae 2000 om de ideale combinatie van inspanning en ontspanning te ervaren.

Meer informatie over ZwangerFit:

ZwangerFit

zwangere vrouw op fitness bal met zwangere buik.
Zwangere dame krijgt mommy to be behandeling in de salon.

Mommy To Be

Speciaal voor de zwangere vrouw

De Thermae For Me mommy to be behandeling is de perfecte time out voor zwangere vrouwen. Tijdens je zwangerschap is het enorm belangrijk om tijd voor jezelf te nemen, er verandert namelijk erg veel in je lichaam. Ook als je geen klachten hebt, kan een ontspannen behandeling goed voor je zijn, het werkt namelijk ook preventief ter voorkoming van klachten. Een ontspannende behandeling tijdens je zwangerschap heeft een positieve invloed op de gezondheid van zowel jou als je kindje. 

  • 80 minuten behandeling
  • Heerlijke voetmassage incl. nagellak (die je mag meenemen naar huis)

Boek behandeling

Ontspannen bij Thermae 2000

Genieten van de rust

Een dag genieten bovenop de Cauberg, een rondje zwemmen in het thermale water, een boek lezen in de rustruimte en rustig bijkomen in één van de horeca outlets? Ook tijdens de zwangerschap is een wellness dag een goed idee.

Boek wellness entree

Zwangere dame in blauw bikini loopt in het thermale bad tijdens wellness babymoon.
Zwangere dame in blauwe bikini op de rand van het thermale binnenbad tijdens wellness babymoon.

Sauna bezoek

Tijdens de zwangerschap

Alhoewel de sauna in de eerste 14 weken van de zwangerschap wordt afgeraden, kent het daarna juist veel voordelen. Een saunabezoek stimuleert namelijk de bloedsomloop, voorkomt dat je teveel vocht vasthoudt en niet geheel onbelangrijk: je komt volledig tot rust.

Verder geldt hetzelfde advies als voor alle sauna bezoekers: luister naar je eigen lichaam. Verlaat de sauna onmiddellijk als je duizelig, misselijk of kortademig bent. Blijf niet te lang binnen, vermijd het heetste gedeelte en verlaat iedere sauna naar maximaal 10 minuten.

Twijfel je over het gebruik van de spa- en wellnessfaciliteiten tijdens je zwangerschap? Neem dan vooraf contact op met je verloskundige.