Internationale dag van de slaap

11 maart 2024 - Thermae 2000 redactie

De Internationale dag van de slaap (ook wel world sleep day genoemd) vindt jaarlijks plaats op de vrijdag voor het begin van de lente! Dat is dit jaar op vrijdag 15 maart!

Een derde van de volwassen Nederlanders ervaart wel eens slaapproblemen en rond de 10% van de Nederlanders last heeft van chronische slapeloosheid (insomnie). We hoeven vast niet te vertellen hoe belangrijk slaap is voor je gezondheid en welzijn. Slaap heeft invloed op je stemming, concentratie, productiviteit en kan je fysieke gezondheid beïnvloeden. Het is belangrijk om voldoende aandacht te besteden aan onze slaapgewoonten en een gezonde slaapomgeving te creëren voor een goede nachtrust.

Gezonde slaapomgeving

De hoeveelheid licht, omgevingsgeluiden, de temperatuur in de kamer én de luchtkwaliteit zijn allemaal van belang voor een gezonde slaapomgeving. Zorg overdag (en in de nacht) voor voldoende frisse lucht en experimenteer met oordoppen om eventuele omgevingsgeluiden te dempen. Beperk tevens de consumptie van cafeïnehoudende dranken en zware maaltijden in de late avond. Cafeïne kan de slaap verstoren en een volle maag kan ongemak veroorzaken tijdens het slapen.

Investeer in een goed bed

Stel je de aanschaf van een nieuw bed nog uit omdat je niet goed weet waar je op moet letten? Een comfortabel en ondersteunend bed bevordert een betere slaapkwaliteit. Het helpt om slaaponderbrekingen te verminderen en zorgt voor een diepere en meer herstellende slaap. Kom eens een nachtje slapen in ons wellnesshotel en ervaar zelf het comfort van luxueuze Auping bedden.

Ga offline voor het slapengaan

Het gebruik van smartphones, tablets en computers vlak voor het slapengaan, kan de slaapkwaliteit beïnvloeden. Leg daarom een paar uur voordat je naar bed gaat alle elektronica aan de kant. Wil je eens ervaren hoe volledige offline-tijd je slaapkwaliteit verbetert? Boek dan een overnachting in ons wellnesshotel en beleef niet alleen ontspannen tijd zonder afleiding van je telefoon, maar ervaar ook wat een ontspannen dag in sauna's en baden doet met je nachtrust.

Rust overdag uit 

Lukt het in de nacht niet om goed te slapen en ervaar je daardoor vermoeidheid overdag? In onze wellness vind je diverse ruimtes en mogelijkheden om overdag voldoende rust te pakken. Zo hebben we diverse rustruimtes waar je even een dutje kan doen, hebben we een Powernap Pod waarin het doen van een powernap wordt ondersteund en zijn er ontspannende activiteiten (zoals soundhealing) waarin je ook een ultieme staat van ontspanning bereikt. 

 

Hopelijk heb je iets aan de tips en ga je vannacht een ontspannen nachtrust tegemoet!

 


Terug