Wat zijn jouw vakantieplannen?

8 februari 2024 - Thermae 2000 redactie

Een hoop Nederlanders zijn bezig met het maken van vakantieplannen voor de zomer. Heb jij al vakantieplannen gemaakt? Een verre reis naar de zon, een kampeervakantie binnen Europa of kies je voor een stressvrije getaway in eigen land?

Valkenburg in top 10 reisbestemmingen

Booking.com bracht reistrends voor 2024 onder de Nederlanders in kaart. Zo staat Valkenburg aan de Geul in de top 10 van trending reisbestemmingen het aankomende jaar. En dat snappen wij maar al te goed. Het pittoreske dorpje barst van de geschiedenis, is gevuld met leuke horecafaciliteiten en is gelegen in een prachtige natuurrijke omgeving.

Ontsnappen uit de hectische thuisomgeving

Andere interessante bevindingen uit het rapport zijn dat de Nederlandse reiziger steeds meer emotionele afstand van het nieuws doet en reizen gebruikt om even te ontsnappen uit de hectische thuisomgeving. Viersterren wellness & hotel Thermae 2000, dichtbij Maastricht, is dé locatie om volledig offline te gaan en afstand te nemen van (nieuws)meldingen en de dagelijkse patronen.

28% is geïnteresseerd in een vakantie met water in de hoofdrol

Bij Thermae 2000 vind je diverse binnen- en buitenbaden gevuld met in totaal zo'n 1627 m3 thermaal water uit eigen bron. 63% van de reizigers zegt dat ze zich direct meer ontspannen voelen als ze dicht bij het water zijn. En dat kunnen onze trouwe gasten alleen maar bevestigen!

Toe aan een ijsbad?

"Ook neemt het aantal mensen dat een ‘bewuste onderdompeling’ tijdens de vakantie belangrijk vindt toe, passend bij de groeiende populariteit van mindfulness en meditatie. Ongetwijfeld zullen rages als wildzwemmen en de ijsbadtherapie-beweging, die de laatste jaren steeds meer in trek zijn in Nederland, hier ook een rol in spelen", aldus Booking.com. Bij Thermae 2000 is het ook in de zomer mogelijk om een ijsbad te nemen, bekijk hier de data.

Vakantie zonder stress

Kies jij voor een ontspannen getaway in Zuid-Limburg, zonder lange (auto)reis en een hoop inpakstress? Bekijk onze hotelarrangementen en kies een overnachting incl. ontspannen extra's om deze zomer écht tot rust te komen.


Terug