Wie zijn we?

Bij Thermae 2000 geloven we dat het anders kan: bij ons gaat het om de totale mens. Gelegen op de top van de Cauberg waar alles samenkomt: de kracht van het water, de rust en de ruimte van de natuur, de eeuwenoude piramides en Limburgse gastvrijheid. Alles rustend op onze basisfilosofie: ‘Mens Sana in Corpore Sano’. Een gezonde geest in een gezond lichaam. Bij Thermae 2000 ervaart u het prachtige Zuid-Limburg, rust en ontspanning op luxueuze wijze.

Oprichters Thermae 2000

In 1989 werd Thermae 2000 als kuuroord opgericht op de Cauberg in het toeristische dorpje Valkenburg aan de Geul. Langzamerhand kwamen er meer recreatiefaciliteiten en werden de verwarmde thermale kuurbaden ook steeds meer gebruikt door dag gasten. In 1993 werd zelfs voor de toeristische gast een 4-sterren hotel aangebouwd met 60 kamers. In 2010 richtte Thermae 2000 een lifestyle afdeling op die gasten adviseert en begeleidt op het gebied van voeding, beweging en ontspanning. Thermae 2000 is als het ware letterlijk een bron van goed leven.

Thermaal bronwater

Dit alles begon met de twee helden van Thermae 2000: Marcel Jaspars en Mijndert Verschuur. Zij geloofden dat er heilzaam water in de Cauberg te vinden was. En ze hadden gelijk! Op een diepte van 381 vonden zij een bron. En niet zomaar een bron: het oergezonde thermale water uit deze bron is circa 40.000 jaar afgesloten geweest van de meteorologische kringloop en daarmee niet blootgesteld aan allerlei verontreinigingen. Het water is afkomstig uit een onderaards meer dat zich uitstrekt tot in de oude vulkanische gebieden in  Duitsland en zit vol mineralen.

Zover bekend is dit het enige stromende water ter wereld dat geen cesium radioactiviteit bevat. Het strenge Duitse keurpredikaat vermeldt niet voor niets Ursprünglich rein - een cum laude voor water. Het zoetwater uit de bronnen op 80 meter diepte wordt gewonnen uit exact dezelfde lagen als de SPA bronnen, de reinheid hiervan wordt al jaren gepromoot.

Oprichters dhr. Jaspars en dhr. Verschuur geloofden niet voor niets in de kracht van dit heilzame water op lichaam & geest. Als fysiotherapeuten richtten zij Thermae 2000 op als kuuroord op de Cauberg waar baden in het thermale water een genezende werking op het lichaam heeft. Deze visie is vandaag de dag nog steeds binnen Thermae 2000 zichtbaar. Onze fysiotherapeuten van Fysio Thermae maken behandelingen in het thermaal water nog altijd mogelijk.

Piramide

Ook de bouw van de piramide was niet zonder toeval. De ontluikende piramide die met haar gouden punt de twee schillen van het dak doorboort is gebouwd met een volmaakte hoek van 52 graden. Daarnaast is deze piramide met de zijden precies op de windrichting gebouwd dus oost-west en noord-zuid. Hierdoor ontstaan er in het topje van de piramide bijzondere krachten.Iemand die hier gevoelig voor is merkt bij het omhoog lopen in het trappenhuis op een bepaald punt een merkwaardige energetische gewaarwording. Meditatie op het niveau van de piramidetop is veel intenser. Dé perfecte plek om mentaal tot rust te komen. Wekelijks vinden er yogalessen plaats op deze bijzondere plek.

Spa & wellness bij Thermae 2000

Met thermale binnenbaden, buitenbaden, talloze (panorama) sauna’s, whirlpools, rustruimtes, belevingen, meerdere restaurants, het paramedisch centrum, de beauty salon en het wellness hotel (met 62 kamers) heeft Thermae 2000 alles in huis om een gehele dag, of meerdere dagen, door te kunnen brengen op de mooie Cauberg. Met als doel om op een luxe manier te kunnen ontspannen en de balans tussen geest en lichaam te kunnen vinden en creëren. Alle faciliteiten van Thermae 2000 bieden alles om een perfecte wellnessdag te creeeren. Bij Thermae 2000 zijn er constante vernieuwingen op de planning om de kwaliteit van het wellness resort hoog te houden. De laatste aanwinst van Thermae 2000 zijn de bierbaden, waar je met een prachtig uitzicht over het Limburgse heuvelland kunt badderen in bier.

Koppel loopt in buitengebied naast piramide en buitenbad