```
Menu

Spa

Spa met bijzonder water uit eigen bron

Het thermale bronwater van Thermae 2000 komt uit diepe bronnen die al meer dan 40.000 jaar in de kalkrijke Limburgse bodem verscholen hebben gelegen en zit vol spoorelementen en mineralen. De oprichters, fysiotherapeuten Dhr. Jaspars en Dhr. Verschuur, bedachten de basisfilosofie Mens Sana in corpore sano, dat betekent: een gezonde geest in een gezond lichaam. 

Wat is een spa?

Het woord spa is een afkorting van Sanus Per Aqua, dat betekent gezond door water. De oude romeinen deden deze uitspraak voor het eerst. Het kuren in bijzonder water gaat dan ook terug naar een ver verleden, naar de oude Grieken en Romeinen tot wel 2500 jaar voor Christus. Dat is ook de tijd waar de uitspraak ‘Sana in Corpere Sano’ uit stamt, een gezonde geest in een gezond lichaam. De filosofie die de oprichters van Thermae 2000 als uitgangspunt namen toen zij de boringen naar thermaal water startte. Waar men kuuroorden oorspronkelijk om medische redenen bezocht, is dit fenomeen later uitgegroeid tot sociale ontmoetingsplaats en zijn kuuroorden steeds meer een totale relaxplek geworden met behandelingen, massages en beautysalons.  

Baden in thermaal water met heilzame werking

Dat het water uit de Cauberg een bijzondere werking heeft, wordt bevestigd door het Duitse predicaat dat het eigen thermaal bronwater draagt: “Ursprungliches reines Wasser”. Water met heilzame werking met effect op spieren en gewrichten. Verlichtend voor onder andere reumapatiënten  maar voor iedereen een bijzonder ontspannende werking. 
 

32°
Buitenzwembad
32°
Thermale baden
34°
Oefenbad
34°
Whirlpools
°
Solarium
°
Relaxbioscoop met massagestoelen

Pure ontspanning op de top van de Cauberg

met onze speciaal geselecteerde aanbiedingen

Hotelarrangement Culinair

vanaf €149,50 p.p.

After work avondarrangement

vanaf €34,50 p.p.

3-daagse gezond en relax groepskuur

vanaf p.p.

HypnoCARE Allergieën

vanaf €59,50 p.p.

Hotelarrangement Culinair

vanaf €149,50 p.p.

After work avondarrangement

vanaf €34,50 p.p.

3-daagse gezond en relax groepskuur

vanaf p.p.

HypnoCARE Allergieën

vanaf €59,50 p.p.

Buitenzwembad

Buitenzwembad met prachtig uitzicht

Om meer van het uitzicht van Valkenburg te genieten zwemt u via de binnenbaden naar het buitenzwembad. Zowel de binnen- als buitenbaden zijn gevuld met thermaal water uit eigen bron en heeft een watertemperatuur van rond de 32 graden. In het buitenbad zijn twee whirlpools te vinden waar u heerlijk kunt relaxen in de frisse buitenlucht en het bruisende thermaal water. Ga ook eens onder de waterstralen staan en voel hoe het stromende water uw nek en schouders masseert. 

Buiten zwemmen in Valkenburg

Binnen vindt u een zwemstraat, deze voert langs het Lotusbad (whirlpool) en geeft u de mogelijkheid om direct naar buiten te zwemmen. Vanuit het buitenzwembad kunt u plaatsnemen op de ligweide die een prachtig panorama uitzicht over het Heuvellandschap biedt.

Thermale baden

Pure thermale baden

Het water van Thermae 2000 is bijzonder thermaal water. Het water is ruim 40.000 jaar afgesloten geweest en werd daarmee lang beschermd tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Kortom, het water van onze bronnen is puur. Puur en alleen water zult u in onze thermale baden vinden.

Drie bronnen in de Cauberg

Thermae 2000 haalt haar water uit drie eeuwenoude bronnen die ter plaatse op de Cauberg in Valkenburg zijn aangeboord. Het thermale water kent door de unieke samenstelling van mineralen en sporenelementen een bijzondere balans. Twee bronnen op een diepte van 381 meter leveren het thermale water voor de thermale binnen- en buitenbaden met een temperatuur van 33°C. Een derde bron op een diepte van 80 meter zorgt voor tintelfris mineraal drinkwater. 

Hoogste kwaliteit predicaat

Optimaal genieten van wat de aarde zorgzaam bewaarde. Dat is de kracht van het water van Thermae 2000. Heilzaam, oerzuiver, warm en mineraalrijk. Getest door het Europees Instituut heeft het water wederom de kwalificatie 'ursprunglich rein' ontvangen: de allerhoogste kwaliteitsgarantie die op internationaal niveau aan water wordt gegeven.

Oefenbad

Thermaal oefenbad 

Naast de thermale binnen-en buitenbaden en whirlpools beschikt Thermae 2000 over een oefenbad. Het oefenbad wordt gebruikt voor de behandelingen van de fysiotherapie en de dagelijkse activiteiten. Bij de dagelijkse activiteiten wordt het oefenbad afgeschermd om extra rust te creëren.

Whirlpools

Whirlpools, bruisend genieten

Thermae 2000 heeft vier whirlpools van verschillende formaten. Het Lotusbad bevindt zich naast de zwemstraat, de naam is afgeleid van de vorm van het bad (een lotusbloem). De drie andere whirlpools kunt u vinden bij het grote binnenbad.

Wat is een whirlpool?

De term whirlpool is gebaseerd op krachtige massagestralen die door het bad heen worden gepompt. Deze vormen een waterkolk-achtige vorming in het wateroppervlakte (whirlpool). Onze whirlpools hebben een temperatuur van 34 graden celcius. Het gebruik van een whirlpool kan gezien worden als onderwater massage en geeft uw spieren ontspanning (uitermate geschikt bij spierpijn). Een whirlpool is niet hetzelfde als een bubbelbad of jacuzzi. Met deze laatste twee wordt vaak een buitenbad bedoeld. Ook buiten kunt u van onderwaterstralen genieten bij Thermae 2000. In het buitengedeelte van het badenlandschap, is een groot gedeelte waar u heerlijk in de bubbels kan zitten of liggen.

 

Solarium

Verantwoord zonnen bij Thermae 2000 in het solarium 

In het solarium van Thermae 2000 heeft u de keuze uit diverse zonnebanken en Sun Showers. Het gebruik van de zonnebank maakt vitamine D en endorfine aan en daar worden we vrolijk van. Het zorgt er ook voor dat u een mooi egaal bruine huid krijgt. De warmte van de zonnebank geeft uw lichaam een goede doorbloeding en dit is goed voor zowel de spieren als de huid.

Zonnebanken 

In het solarium heeft u de keuze uit verschillende zonnebanken. Bij een zonnebank heeft u aan de boven- en onderkant een glasplaat met uv-lampen waardoor u zowel aan de voor- als achterkant egaal bruin wordt. De kosten voor de zonnebank bedragen € 5,- voor 10 minuten.

Sun Showers 

Bij de sun showers krijgt u in 11 minuten letterlijk een heerlijk warme zonnedouche: maar liefst 48 snelbruinlampen geven u een gezonde tint en een uitgerust gevoel. De kosten voor het gebruik van de sun shower bedraagt € 9,50 voor 11 minuten.

Voor het gebruik van het solarium hoeft u niet vooraf te reserveren. Als gast van Thermae 2000 kunt u het gebruik op uw polsbandje scannen.

Ontspannen met de Hydrojet bed

Laat uw lichaam van top tot teen masseren door deze waterjets. Deze massage kunt u beleven zonder u om te kleden of nat te worden! De waterdruk en pulserings frequentie kan handmatig worden aangepast. Een flinterdun en waterdicht doek scheidt uw lichaam en de waterjets zodat u helemaal droog blijft.
Een sessie in de Hydrojet bed kost €12.50 p.p.

Relaxbioscoop met massagestoelen

Relaxbioscoop met massagestoelen

In onze Relaxbioscoop bij de thermale baden kunt u ontspannen op een van de vele Inventos Easy Relax massagestoelen. Tijdens een heerlijke Shiatsu massage in één van de massagestoelen kunt u genieten van verschillende natuurfilms in HD. Plan een kort momentje voor jezelf in, zak weg in de massagestoel en waan je in de natuur. De kosten voor de massagestoel bedragen slechts € 7,50 voor 12 minuten.

 

Bezig met verwerken, een ogenblik geduld a.u.b.

Dit product is helaas niet beschikbaar op de gekozen data.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mijn cadeaubon verzilveren?

Het verzilveren van de cadeaubon doet u bij de laatste stap van uw reservering met de barcode. De waarde zal verrekend worden met het totaalbedrag.

Welke cadeaubonnen/vouchers kan ik online verzilveren?

U kunt cadeaubonnen met een waarde in euro's online bij ons verzilveren. Hieronder vallen cadeaubonnen die direct via onze website zijn aangekocht. Hieronder vindt u twee voorbeelden.

Voorbeeld 1:

Voorbeeld 2:

Moet ik een cadeaubon in één keer besteden?

Ja, u kunt de cadeaubon het beste in één keer besteden. Blijft er een restwaarde over dan komt deze te vervallen. U doet er dus slim aan om voor een eindbedrag te gaan dat hoger is dan de waarde van uw cadeaubon. Het overige bedrag van uw reservering kunt u direct online betalen.

Is het mogelijk om meerdere cadeaubonnen in te leveren?

Ja, dat is mogelijk. Mits het totaalbedrag hoger is dan de cadeaubonnen bij elkaar opgeteld.

Is de cadeaubon persoonsgebonden?

Cadeaubonnen zijn niet persoonsgebonden en kunt u ook cadeau geven aan familie en vrienden.

Het inwisselen van mijn cadeaukaart lukt niet

Heeft u de streepjescode goed overgenomen? Heeft u de verzilverdatum op de bon gecheckt? Zo ja, neem dan contact met ons op.

Ik heb mijn cadeaubon ingeleverd bij een reservering, maar deze geannuleerd. Kan ik de bon opnieuw inleveren?

Ja, dat kan. Als u de cadeaubon niet verrekend heeft met een reservering, dan kunt u deze twee uur na de annulering opnieuw verzilveren.

Ik heb nog geen cadeaubon »

Boek nu
Meer