Wellness voor beginners

Voor het eerst naar de wellness

Ga je voor het eerst een dag of weekend naar Thermae 2000, en ben je nog nooit in een wellness geweest? Don't worry. We leggen je hier alles uit, zodat je goed voorbereid én ontspannen kan beginnen aan je wellness bezoek. 

Tip: door vooraf online een reservering te maken bespaar je tot wel €10,- op je dagentree t.o.v. de kassaprijs.

Wat moet ik meenemen naar Thermae 2000?

Neem in ieder geval je badkleding (m.u.v. donderdag), badjas, handdoeken en badslippers mee. Je hebt één grote handdoek nodig in de wellness, om je tussendoor af te drogen en om in de sauna op te zitten. Een tweede (of derde) handdoek kan fijn zijn om tussendoor te wisselen, en om je aan het einde van je bezoek aan af te drogen. Hier vind je overigens een handige inpaklijst.

Er zijn tevens badpakketten te huur, mocht je iets vergeten zijn of liever niet met een stapel natte handdoeken naar huis gaat.

Dame geniet in panoramasauna terwijl opgieting wordt gegeven met handdoek.

Uitleg bij de receptie

Natuurlijk staan onze gastvrije medewerkers jou op te wachten bij de receptie. Met een online reservering gaat de incheckprocedure heel vlot. Als je incheckt zullen onze medewerkers je voorzien van alle uitleg en een toegangsbandje. Je krijgt overigens een handige plattegrond waarin je alle informatie nog rustig terug kan vinden.

Omkleden

Dan is het tijd om je om te kleden. Je trekt je badkleding, badjas en slippers aan. Het enige wat je verder mee naar binnen neemt is een handdoek en eventueel leesvoer. Er hangen herbruikbare tasjes op om eventueel spullen in mee te nemen naar binnenVerder is het de bedoeling dat je jouw tas, schoenen en jas opbergt in het kluisje. Het kluisje is te openen en sluiten met jouw toegangsbandje.

Mensen in het buitenbad met boom en piramide

Rondje door de baden

Je bent er helemaal klaar voor, tijd om naar binnen te gaan! Er hangen op diverse plekken hangers en handige kastjes om je handdoek en badjas op te bergen. Begin eens met een rondje zwemmen door de thermale baden, waarbij je van binnen naar buiten kan zwemmen, en weer terug. Even bubbelen in één van de bubbelbaden kan ook. Heerlijk!

Ontspannen in de sauna

Vanuit de baden loop je direct door naar het saunagedeelte. Hier vind je een stappenplan van de officiële saunaroutine. Kies een sauna uit en volg het stappenplan voor de beste sauna ervaring. Je kunt altijd terecht bij één van onze medewerkers als je vragen hebt.

Pokebowl wordt naar gasten in badjas gebracht

Eten & drinken

Van zwemmen en in de sauna gaan krijg je trek! Kies één van de restaurants uit voor een lekker hapje en drankje. Je bestelling wordt aan je bandje toegevoegd, waardoor je geen geld of bankpas nodig hebt. De keuze is ruim; koffie & vlaai, broodjes, borrelhapjes en warme maaltijden. Je kunt de hele dag terecht, waar je ook zin in hebt.

Kosteloze belevenissen

Er zijn dagelijks een hoop wellness belevenissen, waar jij als gast kosteloos aan deel kunt nemen. Denk aan aquafit, floaten of een opgieting. Bij de infopost in de wellness is het actuele programma te vinden. Voor sommige belevenissen is het nodig om je in te schrijven bij de infopost.

Koppel is aan het drijven in thermaal water op foam rollers, tijdens sessie floating.

Wellness activiteiten

Naast de belevenissen zijn er ook nog diverse wellness activiteiten te beleven. Zo vind je massagestoelen in de relaxbioscoop, kun je onder de zonnebank (Solarium) en  hebben we een Powernap Pod. Wil je één van deze activiteiten volgen? Ook dit gaat weer middels jouw toegangsbandje.

Rustruimtes

Je vindt in de wellness diverse rustruimtes. In deze ruimtes staan ontspannende stoelen of bedjes, waarin je even een boek kan lezen of je ogen kan sluiten. Als het mooi weer is, kun je buiten op de ligweide genieten van de zon! 

Met deze informatie ben jij 100% klaar voor jouw eerste wellness dag. Heb je nog vragen voorafgaand aan je bezoek? Neem dan contact met ons op. We kijken uit naar je komst!