Yoga voor lichaam & geest

Thermae 2000 biedt in samenwerking met Yogaplace wekelijks yogalessen aan in de energetische piramide bovenop de Cauberg. Met ons mini abonnement volgt u 8 weken lang een yogales van een professioneel gekwalificeerde Yogaplace docent, en mag u aansluitend gebruikmaken van alle spa- en wellnessfaciliteiten bij Thermae 2000. Op deze manier ervaart u de fijne combinatie van yoga en wellness en heeft u wekelijks een moment van rust en ontspanning.

Twee dames in yoga pose tijdens yogales bij Thermae 2000 in piramide.

Yoga Body & Mind

Geschikt voor iedereen

Of u nu al een ware yogi(ni) bent of nog nooit eerder een matje heeft uitgerold. Het 8-weken programma van Yogaplace en Thermae 2000 is geschikt voor iedereen. Ervaar zelf de fysieke en mentale voordelen van yoga en wellness. Er worden twee soorten yoga aangeboden bij Thermae 2000: Yin Yoga en Ashtanga Yoga.

Aanmelden

Yin yoga

Yin yoga is een langzamere vorm van yoga met rustige, zachte houdingen. De asana’s worden voor langere tijd vastgehouden (ongeveer drie tot vijf minuten). Op deze manier wordt het bindweefsel gerekt en gehydrateerd en blijven de gewrichten soepel. Bindweefsel ondersteunt, verbindt, beschermt onze organen en geeft ons lichaam een goede structuur en gezondheid. Daarnaast werkt Yin yoga op mentaal en energetisch niveau naar diepteontspanning doordat je in de houdingen letterlijk alles mag loslaten en je volledig kunt overgeven aan de ervaring in de houding.

Dame voert relax houding uit tijdens les Yin Yoga bij Thermae 2000.
Man in Yoga positie in de punt van de wellness piramide.

Ashtanga Yoga

Ashtanga yoga is een dynamische yogavorm waarbij de ademhaling de leidraad vormt voor een vaste opeenvolging van houdingen, ook wel asana’s genoemd. Met behulp van de houdingen en je ademhaling leer je hoe je geest en lichaam met elkaar in verbinding staan. Dit is een actieve, uitdagende lesvorm.

Yogaplace X Thermae 2000 programma

Informatie & aanmelden

  • 8 weken lang iedere week een yogales in de bijzondere piramide
  • Incl. 4 uur toegang tot de wellness (individueel, niet in groepsverband)
  • Indien u langer dan 4 uur gebruik wenst te maken van de wellness, betaalt u slechts €10,- extra
  • Geschikt voor iedere niveau
  • 8 weken yoga én wellness voor nog geen €32,- per week (totaal: €249,-)

De eerstvolgende groep start op dinsdag 31 oktober. Aanmelden kan via de website van Yogaplace.

U ontvangt bij Thermae 2000 een bandje waarmee u tijdens de betreffende periode na de yogales toegang heeft tot de wellness. Voor het bandje betaalt u eenmalig €20,- borg. Deze krijgt u na de periode van 8 weken terug bij het inleveren van het bandje.

Aanmelden

Dame in yogapositie in de yoga piramide bij Thermae 2000.
Twee gasten genieten van het prachtige uitzicht vanuit de panoramasauna.

Programma 2023

Op dinsdagavond of woensdagavond

Start in september      

Woensdag 6 september t/m 25 oktober

Yin Yoga Yoga om 17:00 uur Avondentree van 17:00 tot 22:00 uur  
Start in oktober      
Dinsdag 31 oktober t/m 19 december Ashtanga  dynamische yoga  Yoga om 18:30 uur Avondentree van 17:00 tot 22:00 uur 
Start in november      
Woensdag 1 november t/m 20 december Yin Yoga Yoga om 17:00 uur Avondentree van 17:00 tot 22:00 uur

Samenwerkingen tussen Thermae 2000 en Yogaplace

Logo van Yogaplace.

Energetische piramide

Bovenop de Cauberg

De bouw van de piramide bovenop de Cauberg was niet zonder toeval. De ontluikende piramide die met haar gouden punt de twee schillen van het dak doorboort is gebouwd met een volmaakte hoek van 52 graden. Daarnaast is deze piramide met de zijden precies op de windrichting gebouwd dus oost-west en noord-zuid. Hierdoor ontstaan er in het topje van de piramide bijzondere krachten. Iemand die hier gevoelig voor is merkt bij het omhoog lopen in het trappenhuis op een bepaald punt een merkwaardige energetische gewaarwording. Meditatie op het niveau van de piramidetop is veel intenser. Dé perfecte plek om mentaal tot rust te komen middels yoga.

Ontdek de synergie van yoga en wellness

Deelnemers Yin Yoga tijdens Yogaplace les bij Thermae 2000.
Man in Yoga positie in de punt van de wellness piramide.

"Yoga en Wellness vormt de ideale combinatie om helemaal tot rust te komen"

Mentale ontspanning is een steeds belangrijker onderdeel in de wellness piramide van Thermae 2000. Onze mantra ‘een gezonde geest in een gezond lichaam’ werkt goed samen met het doel van yoga: het vinden van de perfecte fysieke en mentale balans in je leven. Per september 2021 opende Yogaplace haar derde offline locatie naast Sittard en Urmond op de top van de Cauberg. Dé plek waar door de iconische piramidepunt een hoge energetische waarde te voelen is. Een unieke samenwerking om lichaam en geest in balans te brengen.

De WELL-cast: thuis ontspannen