WELLNESS ACTIVITEITEN

Een wellnesservaring op de Valkenburgse Cauberg is pas compleet met de vele activiteiten (tegen betaling) en belevenissen (gratis) die de gehele dag binnen Thermae 2000 worden aangeboden. We hebben een uitgebreid aanbod aan wellness activiteiten, ook in het bijzondere thermale water.

Sound healing

Natuurlijke Klanktherapie

Stap binnen in een oase van rust en ontdek uw innerlijke wereld tijdens een sound healing sessie. Een combinatie van wereldse instrumenten, waaronder klankschalen, rainsticks, diverse drums en koshi chimes, brengt u in contact met uw ziel en laadt uw levensenergie op. De harmonische klanken hebben een ontspannende werking op lichaam, geest, emoties en herinneringen.

 • Diepe ontspanning
 • Kosten: €4,95 voor 20 minuten
De zonnebank in het solarium bij Thermae 2000 met blauw licht.

Solarium (zonnebank)

Geen zon? Toch bruinen!

Geniet van de voordelen van de zonnebank: de aanmaak van vitamine D en endorfine voor een vrolijk gevoel, een egale bruine huid en een goede doorbloeding van spieren en huid. Kies uit verschillende zonnebanken, scan uw bandje en laat de warmte zijn werk doen.

 • Reserveren niet nodig
 • Keuze uit verschillende zonnebanken
 • Kosten: €7,95 voor 10 minuten

Ducha Aljamal

Arabisch Ritueel

Laat uw lichaam verwennen met het Ducha Aljamal ritueel. Uw huid wordt gereinigd met een oase van schuim, gevolgd door het aanbrengen van Marokkaanse klei in het stoombad. De klei verwijdert oude huidcellen, stimuleert de doorbloeding, en de stoom laat de huid essentiële stoffen en mineralen opnemen. Na dit ritueel voelt uw huid zijdezacht aan.

 • Klei afkomstig uit het Marokkaanse Atlasgebergte
 • Reiniging en verzorging van de huid
 • Reserveren bij uw boeking
 • Kosten €20,- voor 30-40 minuten
Kommetjes Arabisch ritueel
Relaxbioscoop met massagestoelen bovenop de Cauberg.

Massagestoel

Shiatsu massage

Ontspan in onze relaxbioscoop met Inventos Easy Relax massagestoelen. In uw badjas, met een koptelefoon op, geniet u van natuurfilms terwijl de massagestoel u verwent met een Shiatsu massage. Reserveer dit wellnessmoment voor uzelf, zak weg en waan u in een rustig natuurgebied.

 • Reserveren niet nodig
 • Verschillende HD natuurfilms
 • Kosten: €7,95 voor 12 minuten

Hydromassage bed

Hydrojetbed

Neem plaats op het watermatras en laat u verwennen door warme waterstralen en hydromassage technieken. De aangename warmte en gevarieerde intensiteit van de stralen bereiken uw volledige lichaam. Een sessie in het hydrojetbed werkt kalmerend, vermindert spierspanning en verbetert de bloedsomloop.

 • Reserveren niet nodig
 • Kosten: €12,50 voor 15 minuten
Man en vrouw slapen in badjas op de rustbedden van rustruimte Dream bij Thermae 2000.

Powernap Pod met FPS matras

Sluit je ogen

Sluit uw ogen en geniet van een kort dutje in volledige privacy, ondersteund door unieke ontspanningstechnieken. De ontspanningstechnieken in de pod zorgen voor een diepe ontspanning van lichaam en geest, terwijl de techniek gericht werkt aan reducering van pijnklachten, stimulering van de bloedsomloop, vermindering van spierspanning en vermindering van onrustklachten en stress.

Het speciale FPS matras biedt drie ontspannende herstelprogramma's:

Powernap
Fysiek en geestelijk ontspannen door het doen van een powernap of kort slaapje.

Relax
Relaxmoment. Een slaapje hoeft niet. Luister naar muziek of lees iets tijdens een lichte massage.

Physio
Moment om fysiek te herstellen. Voel de vermoeidheid verminderen na een afwisselende massage.

 • Reserveren niet nodig
 • Kosten: €7,95 voor 12 minuten
Powernap pod in rustruimte bij Thermae 2000
Honing inwrijving in de sauna bovenop de Cauberg in Valkenburg aan de Geul.

Honing inwrijving

Ontdek de kracht van honing voor je hele lichaam

De zoete geur van honing komt je tegemoet in de Suola-sauna. Ontdek de kracht van honing voor je hele lichaam: van lipverzorging (gebarsten lippen) en bij een droge huid (honing maakt de huid zacht en zorgt samen met de antibacteriële bestanddelen voor het verminderen van huidongemakken) tot aan je haren (dof haar gaat weer stralen).

Honing is ook uitermate geschikt als verzachtend masker. Als je het als masker gebruikt brengt het vocht in je huid en voorkomt het uitdroging. Ook zit honing vol met enzymen die de huid diep reinigen. Bovendien heeft honing een antiseptische werking en voorkomt het bacteriële ophopingen. Het is dus perfect te gebruiken als natuurlijke gezichtsreiniger.

Niets zo heerlijk dan wat warme honing in je huid masseren terwijl je in de sauna zit. Na afloop van de saunasessie voelt je huid zijdezacht aan.

 • Kosten: €3,95 voor 20 minuten

Surprise activities

Laat je verrassen

De surprise activity is vaak onderdeel van een dag- of hotelarrangement. Laat u verrassen door één van de volgende activiteiten:

Scrub
Geniet in onze Rasul stoomcabine in alle rust van een scrub ritueel. Onze wellness medewerkers verzorgen een volledig natuurlijke kuusi scrub of huisgemaakte suiker/zout scrub. Tijdens het ritueel ontspant u door de hete stoom en wordt de huid gereinigd. Dit 15 à 20 minuten durende ritueel is een weldaad voor lichaam en geest.

Yoga Nidra
Tijdens een sessie yoga nidra komt u volledig tot rust. Het lichaam bevindt zich in een staat tussen waakzaam zijn en slapen. U wordt meegenomen in een begeleidende meditatie reis van vijf lagen: ontspanning, intentie plaatsing, visualisatie, zelfbewustzijn en integratie. Deze lagen zorgen voor een steeds diepere ontspanning waarna u aankomt bij uw innerlijke kern.

Stretch sessie
Het is wetenschappelijk aangetoond dat stretchen bijdraagt aan een soepel en weerbaar lichaam. Wij geven twee vormen: een energieke en rustgevende sessie. Bij de energieke sessie wordt de nadruk gelegd op het stimuleren van de bloedsomloop in de spieren. Bij de rustgevende sessie ligt de nadruk op ontspanning.

Drie dames in Yogapositie op yogamat in de top van de wellnesspiramide tijdens een Yoga les.