Home

Sauna's bij Thermae 2000


De sauna wordt al sinds duizenden jaren in veel verschillende culturen gebruikt. Saunabezoek is een ware boost voor uw weerstand en heeft nog veel meer positieve gevolgen voor uw gezondheid. Zo is het bezoeken van de sauna o.a. de beste manier om de huid te reinigen. Lees meer over de beste saunavoorbereiding en tips voor alle sauna benefits. Haal nog meer uit uw rondje sauna tijdens een wellness ervaring!

Welke sauna’s zijn er?

Thermae 2000 heeft een uitgebreid aanbod aan verschillende soorten sauna's. In totaal zijn er 9 sauna's en 2 stoombaden, zowel binnen- als buitensauna’s. Naast het reguliere gebruik van de sauna vinden er elke dag verschillende sauna opgietingen plaats waar u gratis aan kunt deelnemen. 

Waarom is de sauna goed voor u? 

Tijdens een saunabezoek geeft u uw lichaam een ware gezondheidskick. Vooral uw bloedsomloop krijgt een oppepper. Uw weerstand wordt verhoogd en u voelt zich weer helemaal schoon, fit en ontspannen. De sauna geeft uw lichaam een training, ververst vochtreserves en bouwt weerstand op. Ook doen we speciale opgietingen in de buitensauna’s waarbij we water en etherische oliën op de stenen gieten. Een dagje wellness is dus goed voor lichaam en geest.

Themadagen met en zonder badkleding in de sauna

Van oorsprong is Thermae 2000 een kuuroord, dit heeft bijgedragen aan de keuze om badkleding te dragen in de baden en de sauna's zonder badkleding te bezoeken op reguliere dagen. Buiten de reguliere dagen vallen badkledingdag/ -weekend en ongeklede dag. Op dinsdag en op ieder eerste volle weekend van de maand vindt badkledingdag plaats. Dit houdt in dat u in zowel het baden- als saunalandschap badkleding dient te dragen. Ongeklede dag vindt plaats op donderdag en geeft de mogelijkheid om zowel de baden als de sauna's zonder badkleding te gebruiken.

Weekendtip! Op de vooravond van het badkledingweekend wordt op vrijdagavond vanaf 17.00 uur een badkledingavond georganiseerd. 

Sauna arrangementen voor beginners of uitgebreid

Uw bezoek aan de sauna, is nog prettiger wanneer u dit afwisselt met het baden in ons thermale water. Het water uit de eigen bronnen in de Cauberg, heeft het Duitse predicaat ‘oorspronkelijk heilzaam water’ en is goed voor de ontspanning van spieren, gewrichten én voor uw huid. Maak een speciale dag van uw sauna bezoek met een van de door ons samengestelde sauna arrangementen.

Uitzicht vanuit de sauna; unieke vergezichten over de omgeving

De omgeving van Thermae 2000 is uniek binnen Nederland. Met het uitzicht over het Limburgse landschap waant u zichzelf in Zuid-Frankrijk. Met de steden Valkenburg en Maastricht om de hoek, is het ook mogelijk om cultuur op te snuiven en te genieten van de bourgondische gastvrijheid, waar Limburg om bekend staat.

Reserveer nu uw dagje sauna
IMG_20200925_082121.jpg IMG_20200925_082121.jpg
Jannes-0340.jpg Jannes-0340.jpg
Jannes-9895.jpg Jannes-9895.jpg
Thermae-sauna-05304-2.jpg Thermae-sauna-05304-2.jpg
Thermae-sauna-05542.jpg Thermae-sauna-05542.jpg