Home

Sauna's

Sauna's bij Thermae 2000

De sauna wordt al sinds duizenden jaren in veel verschillende culturen gebruikt. Saunabezoek is een ware boost voor uw weerstand en heeft nog veel meer positieve gevolgen voor uw gezondheid. Zo is het bezoeken van de sauna o.a. de beste manier om de huid te reinigen. Lees meer over de beste saunavoorbereiding en tips voor alle sauna benefits. Haal nog meer uit uw rondje sauna tijdens een wellness ervaring!

Welke sauna’s zijn er?

Thermae 2000 heeft een uitgebreid aanbod aan verschillende soorten sauna's. In totaal zijn er 9 sauna's en 2 stoombaden, zowel binnen- als buitensauna’s. Naast het reguliere gebruik van de sauna vinden er elke dag verschillende sauna opgietingen plaats waar u gratis aan kunt deelnemen. 

Saunagebruik- en routing Ontdek alles over saunagebruik Meer info
Tuli sauna De enige opgestookte sauna: kijken in de vlammen is ontspannend en kan een meditatief effect hebben Meer info
Suola sauna Geniet in deze sauna gemaakt van zoutstenen, die een heilzame werking op de luchtwegen hebben Meer info
Infraroodsauna Geniet in de cabines met infraroodstralen Meer info
Eucalyptus sauna Ervaar de sfeer en werking van een heerlijke eucalyptus geur Meer info
Vihta & Vasta sauna Ontdek de traditionele buitensauna's en sta nog dichter bij de natuur Meer info
80° sauna Ultiem traditioneel sauneren in de 80 graden sauna Meer info
Ruusu sauna Ervaar de sfeer in deze Finse sauna met saunaoven van Rozenquarts Meer info
Valo sauna Ervaar de werking van licht en muziek in deze Finse sauna Meer info
Stuga sauna Ontdek deze Zweedse sauna in het huisje, waar de aangename warmte de hele dag wordt vastgehouden Meer info
Stoombaden Bezoek de twee stoombaden, met invloeden van de Romeinen en Turken, waar de temperatuur rond de 45° ligt Meer info
Panoramasauna Geniet in deze sauna van het panoramische uitzicht en de dagelijkse opgietingen Meer info

Waarom is de sauna goed voor u? 

Tijdens een saunabezoek geeft u uw lichaam een ware gezondheidskick. Vooral uw bloedsomloop krijgt een oppepper. Uw weerstand wordt verhoogd en u voelt zich weer helemaal schoon, fit en ontspannen. De sauna geeft uw lichaam een training, ververst vochtreserves en bouwt weerstand op. Ook doen we speciale opgietingen in de buitensauna’s waarbij we water en etherische oliën op de stenen gieten. Een dagje wellness is dus goed voor lichaam en geest. Lees hier meer over de gezondheidsvoordelen van de sauna.

Themadagen met en zonder badkleding in de sauna

Van oorsprong is Thermae 2000 een kuuroord, dit heeft bijgedragen aan de keuze om badkleding te dragen in de baden en de sauna's zonder badkleding te bezoeken op mix dagen. Buiten de mix dagen vallen badkledingdag/ -weekend en ongeklede dag. Op dinsdag en op ieder eerste volle weekend van de maand vindt badkledingdag plaats. Dit houdt in dat u in zowel het baden- als saunalandschap badkleding dient te dragen. Ongeklede dagen vinden plaats op donderdag en geeft de mogelijkheid om zowel de baden als de sauna's zonder badkleding te gebruiken.

Weekendtip! Op de vooravond van het badkledingweekend wordt op vrijdagavond vanaf 17.00 uur een badkledingavond georganiseerd. 

Sauna arrangementen voor beginners of uitgebreid

Uw bezoek aan de sauna is nog prettiger wanneer u dit afwisselt met het baden in ons thermale water. Het water uit de eigen bronnen in de Cauberg heeft het Duitse predicaat ‘oorspronkelijk heilzaam water’ en is goed voor de ontspanning van spieren, gewrichten én huid. Maak een speciale dag van uw sauna bezoek met een van de door ons samengestelde sauna arrangementen.

Uitzicht vanuit de sauna; unieke vergezichten over de omgeving

De omgeving van Thermae 2000 is uniek binnen Nederland. Met het uitzicht over het Limburgse landschap waant u zichzelf in Zuid-Frankrijk. Met de steden Valkenburg en Maastricht om de hoek, is het ook mogelijk om cultuur op te snuiven en te genieten van de bourgondische gastvrijheid, waar Limburg om bekend staat.
 

Resrveer nu uw dagje sauna
Vrouw loopt uit Eucalyptus sauna met handdoek Vrouw loopt uit Eucalyptus sauna met handdoek
Temperatuur weergave 80 graden sauna. Temperatuur weergave 80 graden sauna.
Koppel ontspant in badkleding en hammamdoek in Suola sauna. Koppel ontspant in badkleding en hammamdoek in Suola sauna.
Twee dames ontspannen in handdoek in de Stuga sauna. Twee dames ontspannen in handdoek in de Stuga sauna.