```
Menu

Sauna

De sauna wordt al sinds duizenden jaren in veel verschillende culturen gebruikt. Saunabezoek is een ware boost voor uw weerstand en heeft nog veel meer positieve gevolgen voor uw gezondheid. Zo is het bezoeken van de sauna o.a. de beste manier om de huid te reinigen. Lees meer over de beste saunavoorbereiding en tips. Haal nog meer uit uw rondje sauna!

Welke sauna’s zijn er?

Thermae 2000 heeft een uitgebreid aanbod aan verschillende soorten sauna's. In totaal zijn er 9 sauna's en 2 stoombaden, zowel binnen als buitensauna’s. Naast het reguliere gebruik van de sauna vinden er elke dag verschillende sauna opgietingen plaats waar u gratis aan kunt deelnemen. Klik in de afbeelding op de gewenste sauna voor meer informatie over de temperatuur, werking etc. 

Waarom is de sauna goed voor u? 

Tijdens een saunabezoek geeft u uw lichaam een ware gezondheidskick. Vooral uw bloedsomloop krijgt een oppepper. Uw weerstand wordt verhoogd en u voelt zich weer helemaal schoon, fit en ontspannen. De sauna geeft uw lichaam een training, ververst vochtreserves en bouwt weerstand op. Ook doen we speciale opgietingen in de buitensauna’s waarbij we water en etherische oliën op de stenen gieten. Een dagje wellness is dus goed voor lichaam en geest.

Extra opgietingen tijdens het opgietweekend

Vanaf 2016 hebben we elk laatste volle weekend van de maand een unieke beleving in ons saunalandschap. Tijdens het Limburgs opgietweekend, geven we nog meer speciale opgietingen dan op reguliere dagen en worden ook de normale sauna’s zo nu en dan opgegoten. De opgietingen in dit weekend zijn compleet gericht op Limburgse producten. Tijdens de opgieting wordt er een beetje achtergrondinformatie verteld door een medewerker. In de pauze ontvangt u een lekker hapje en drankje speciaal gericht op het thema van de opgieting.

Speciale themadagen

Van oorsprog is Thermae 2000 een kuuroord, dit heeft bijgedragen aan de keuze om badkleding te dragen in de baden en de sauna's zonder badkleding te bezoeken op reguliere dagen. Buiten de reguliere dagen vallen badkledingdag/ -weekend en ongeklede dag. Op dinsdag en op ieder eerste volle weekend van de maand vindt badkledingdag plaats. Dit houdt in dat u in zowel het baden- als saunalandschap badkleding dient te dragen. Ongeklede dag vindt plaats op donderdag en geeft de mogelijkheid om zowel de baden als de sauna's zonder badkleding te gebruiken.

Nieuw! Vanaf november 2016 wordt er op de vooravond van het badkledingweekend een badkledingavond georganiseerd. Badkledingavond: vrijdagavond vanaf 17.00 uur voorafgaande aan het badkledingweekend.

Sauna arrangement

Uw bezoek aan de sauna, is nog prettiger wanneer u dit afwisselt met het baden in ons thermale water. Het water uit de eigen bronnen in de Cauberg, heeft het Duitse predicaat ‘oorspronkelijk heilzaam water’ en is goed voor de ontspanning van spieren, gewrichten én voor uw huid. Maak een speciale dag van uw sauna bezoek met een van de door ons samengestelde sauna arrangementen.

Unieke vergezichten

De omgeving van Thermae 2000 is uniek binnen Nederland. Met het uitzicht over het Limburgse landschap waant u zichzelf in Zuid-Frankrijk. Met de steden Valkenburg en Maastricht om de hoek, is het ook mogelijk om cultuur op te snuiven en te genieten van de bourgondische gastvrijheid, waar Limburg om bekend staat.

85°
Tuli sauna
90°
Stuga sauna
80°
Pyora sauna
45°
Stoombaden
°
Infrarood sauna
70°
Eucalyptus sauna
90°
Buitensauna
80°
80 graden sauna
75°
Finse Rusuu sauna
60°
Valo sauna

Pure ontspanning op de top van de Cauberg

met onze speciaal geselecteerde aanbiedingen

Hotelarrangement Culinair

vanaf €149,50 p.p.

After work avondarrangement

vanaf €34,50 p.p.

Lichaamspakking

vanaf €39,95 p.p.

HypnoSTOP Piekeren

vanaf €59,50 p.p.

Hotelarrangement Culinair

vanaf €149,50 p.p.

After work avondarrangement

vanaf €34,50 p.p.

Lichaamspakking

vanaf €39,95 p.p.

HypnoSTOP Piekeren

vanaf €59,50 p.p.

Tuli sauna

Tuli sauna

Tuli betekent Vuur. In de Tuli sauna staat de open haard centraal. Deze is in het midden van deze sauna geplaatst. De Tuli sauna is van origine een zit sauna. Dit is goed te herkennen aan de manier waarop de banken in de sauna zijn verdeeld. De bovenste bank breed genoeg om op te zitten, de onderste bank breed genoeg om de voeten op te plaatsen.

Natuurlijke sauna met handwerk

In deze sauna heerst een gemiddelde temperatuur van 85 graden. Het bijzondere aan deze sauna is dat deze opgebouwd is uit ruwe boomstronken, die ter plekke op maat zijn gemaakt bij de bouw van deze sauna. Ook de schouw van de haard is volledig met de hand vervaardigd. Het dak heeft een ecologische waarde. De dak begroeiing van deze Tuli sauna is zo natuurlijk mogelijk aangelegd. Daarbij worden bijzondere planten gebruikt, waaronder mossen, vetplanten, kruiden en grassen. Het vuur dient voor de sfeer in de sauna, immers naar vlammen kijken komt de ontspanning ten goede en kan mediterend werken.
 

Stuga sauna

Zweedse stuga sauna

Stuga is het Zweedse woord voor huis. De Stuga sauna wordt door vuur heet gestookt en de ketel houdt gedurende de hele dag de warmte vast. Door middel van een klep die open en dichtgaat wordt de warmte van de sauna gereguleerd tot 90 graden. De wijze waarop deze sauna gestookt wordt, zorgt voor een zeer milde en aangename warmte.
 

Pyora sauna

Finse Pyora sauna

De Pyora sauna is op dit moment de grootste sauna bij Thermae 2000. Het is hierdoor bijzonder geschikt om activiteiten te geven die in trek zijn. Een voorbeeld hiervan is de honing-opgieting. Tijdens de honing-opgieting deelt een medewerker honing uit waarmee u uw huid kunt inwrijven. De honing trekt in de huid en zorgt voor een zijdezacht gevoel. Na de opgieting kunt u de honing weer van uw lichaam wassen.

De “Pyora” wordt elektrisch verwarmd  tot ongeveer 80 graden.

 

Stoombaden

Romeins en Turks stoombad

Zowel het Romeins als het Turks stoombad hebben vanuit de historie gezien gemeenschappelijke doelstellingen. Beiden stoombaden dienen namelijk als sociaal centrum en badhuis. Het Turks en Romeins stoombad zijn te onderscheiden door de verschillen in architectuur.

De kenmerken van een Romeins stoombad

Romeinse baden waren van oorsprong grote, gelijkvloerse ruimtes waar men aan de zijkant op marmeren platen kon zitten. Dit werd ook wel Caldarium genoemd, bij Thermae 2000 is die vorm benaderd. Door de vormgeving, is in het Romeins stoombad de temperatuur nagenoeg gelijk, er is namelijk maar één niveau. Daarnaast wordt er in het Romeins bad een frisse citroengeur toegevoegd. Citroen werkt ontvettend, zuiverend, insecten werend en luchtverfrissend.  

De kenmerken van een Turks stoombad

Het Turks stoombad heeft van oudsher een koepelvorm. Ook hier heeft men deze vorm benaderd. De grote verschillen in stoombaden bij Thermae 2000, worden dus bepaald door de vormgeving. In het Turks stoombad zijn verschillende niveaus waar men plaats kan nemen. Hoe hoger men zit, hoe hoger de gevoelstemperatuur is. Hier wordt een dennen geur toegevoegd. De dennen geur werkt verkoelend, verfrissend en verhoogt het concentratievermogen.

De temperatuur is in beide stoombaden tussen de 43 en 48 graden.

 

Infrarood sauna

Infrarood sauna's

In een infraroodcabine kan de temperatuur handmatig worden verhoogd of verlaagd. Door de droge warmte van de infraroodstralen is het erg goed te verdragen. De infrarood sauna is niet alleen bijzonder goed bij spier- en gewrichtspijnen, maar bij een regelmatig gebruik van de infrarood cabine houdt u zich fit en gezond. De gecombineerde werking van infraroodstralen en de warme lucht stimuleert de stofwisseling en zorgt voor een intense doorbloeding van huid en spieren. 

Onze infrarood sauna's zijn van Physiotherm ®. Physiotherm is sinds september 2009 de eerste aanbieder van de lage temperatuur infrarood cabines.
 

Eucalyptus sauna

Eucalyptus sauna

De eucalyptus sauna is een traditioneel gebouwde sauna. De sfeer van deze sauna wordt bepaald door de geur. Eucalyptus werkt verlichtend bij luchtweg problemen, is verfrissend en verhoogt het concentratie vermogen. De eucalyptus verdampt door middel van de verdamper boven de sauna. 
 

Buitensauna

Buitensauna

De buitensauna is op een traditionele wijze opgebouwd. De sauna is opgedeeld in twee sauna's, beide sauna’s hebben een temperatuur van 90 graden. Een buitensauna’s verschilt aanzienlijk van binnen sauna’s. De omstandigheden in de sauna cabine zijn afhankelijk van de weersomstandigheden. Bij een hoge luchtvochtigheid zal de luchtvochtigheid in de cabine dus ook hoger zijn. Hierdoor zal de sfeer in de sauna van dag tot dag verschillen.

Opgietingen

Dagelijks worden er vele opgietingen gegeven in de buitensauna's. Dit wordt ook wel een Löyly (Fins) genoemd, vrij vertaald een opgieting. Er wordt een scheut water op de Periodiet stenen gegoten, dit water verdampt vervolgens en wordt als kleine waterdeeltjes in de lucht opgenomen. De luchtvochtigheid stijgt daardoor en de saunatemperatuur wordt warmer en intenser. De medewerker (saunameester)  gebruikt vervolgens diverse technieken om deze lucht in bewegingen te brengen. (Wij adviseren u om altijd te luisteren naar uw eigen lichaam. Heeft u vragen omtrent uw eigen persoonlijke saunagang, dan kunt u altijd terecht bij een van onze medewerkers). Door de opgevoerde luchtvochtigheid en de intensieve opwarming van de huid gaat het lichaam meer zweten en wordt de doorbloeding van de huid geoptimaliseerd. Voelt het voor u té warm? Geen probleem, u kunt te allen tijde de sauna tussentijds verlaten.

80 graden sauna

Sauna 80 graden

Deze sauna is de meest traditionele manier van sauneren. Het heeft geen geuren, versieringen of speciale verlichting. Dus eigenlijk sauneren waarvoor sauneren oorspronkelijk bedoeld is. In de sauna zitten en genieten van de stilte. 

 

Finse Rusuu sauna

Finse Ruusu sauna

Ruusu is het Finse woord voor roos. Een synoniem voor schoonheid en perfectie. De roos staat centraal voor deze sauna, met als centrum een saunaoven van Rozenquartz. Een steensoort waar een helende werking wordt toegeschreven.

De combinatie van materialen, licht en motieven zorgt voor een bijzondere sfeer, die wordt versterkt door de met water en etherische rozenolie gevulde schaal boven de saunaoven, waarvan de inhoud langzaam verdampt en voor een bijzonder ontspannende werking zorgt. De temperatuur van de Ruusu sauna is 75 ºC.

Valo sauna

Finse Valo sauna

Valo is het Finse woord voor licht. De Valo sauna heeft de naam Valo omdat de temperatuur relatief laag en de luchtvochtigheid in verhouding hoog is. Honderden kleine lampjes zorgen voor een sterrenhemel, die van tijd tot tijd van kleur verandert. Samen met de muziek die zachtjes klinkt geeft dit een optimale sfeer in de cabine. 

Citroen, stimulerend en opwekkend

Centraal staat de granieten kogel, waaruit geluidloos met etherische oliën verrijkt water vloeit. Die bijzondere geur vult de ruimte en draagt daarmee bij aan een nog verdere ontspanning. Voornamelijk wordt citroengeur gebruikt. Citroen is een stimulerende opwekkende geur. Verhoogd de weerstand, verfrist de geest en helpt de concentratie te verbeteren. 

De werking van kleuren op lichaam en geest

Deze sauna wordt elektrisch opgewarmd tot ongeveer 60 graden Celsius en heeft een luchtvochtigheid van ongeveer 40%. De kleuren in de sauna veranderen elke 3 minuten, deze kleuren hebben een bepaalde werking op lichaam en geest.

Rood:   Stimuleert de bloedsomloop en bevordert de doorbloeding.
Geel:     Heeft een positieve invloed op de zenuwen.
Groen:  Beïnvloed de luchtwegen en heeft een verzachtende werking.
Blauw:  Staat in relatie tot de maag en bevordert een goede nachtrust.
 

Bezig met verwerken, een ogenblik geduld a.u.b.

Dit product is helaas niet beschikbaar op de gekozen data.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mijn cadeaubon verzilveren?

Het verzilveren van de cadeaubon doet u bij de laatste stap van uw reservering met de barcode. De waarde zal verrekend worden met het totaalbedrag.

Welke cadeaubonnen/vouchers kan ik online verzilveren?

U kunt cadeaubonnen met een waarde in euro's online bij ons verzilveren. Hieronder vallen cadeaubonnen die direct via onze website zijn aangekocht. Hieronder vindt u twee voorbeelden.

Voorbeeld 1:

Voorbeeld 2:

Moet ik een cadeaubon in één keer besteden?

Ja, u kunt de cadeaubon het beste in één keer besteden. Blijft er een restwaarde over dan komt deze te vervallen. U doet er dus slim aan om voor een eindbedrag te gaan dat hoger is dan de waarde van uw cadeaubon. Het overige bedrag van uw reservering kunt u direct online betalen.

Is het mogelijk om meerdere cadeaubonnen in te leveren?

Ja, dat is mogelijk. Mits het totaalbedrag hoger is dan de cadeaubonnen bij elkaar opgeteld.

Is de cadeaubon persoonsgebonden?

Cadeaubonnen zijn niet persoonsgebonden en kunt u ook cadeau geven aan familie en vrienden.

Het inwisselen van mijn cadeaukaart lukt niet

Heeft u de streepjescode goed overgenomen? Heeft u de verzilverdatum op de bon gecheckt? Zo ja, neem dan contact met ons op.

Ik heb mijn cadeaubon ingeleverd bij een reservering, maar deze geannuleerd. Kan ik de bon opnieuw inleveren?

Ja, dat kan. Als u de cadeaubon niet verrekend heeft met een reservering, dan kunt u deze twee uur na de annulering opnieuw verzilveren.

Ik heb nog geen cadeaubon »

Boek nu
Meer