Sauna's

Ruusu sauna

Eén van onze sauna's is de Ruusu sauna. In het centrum van deze sauna staat de saunaoven. De Finse Ruusu sauna brengt een bijzondere sfeer met zich mee. De combinatie van materialen en de oven in het midden van de sauna zorgen hiervoor.

In deze sauna ervaart u een helende werking en een bijzondere sfeer. De manier van stoken draagt bij aan deze sfeer. Kom even écht tot rust met Finse rituelen.

Een helende werking

Ruusu is het Finse woord voor roos. Een synoniem voor schoonheid en perfectie. De roos staat centraal voor deze sauna, met als centrum een saunaoven van Rozenquartz. Een steensoort waar een helende werking wordt toegeschreven. De combinatie van materialen, licht en motieven zorgt voor een bijzondere sfeer, die wordt versterkt door de met water en etherische rozenolie gevulde schaal boven de saunaoven, waarvan de inhoud langzaam verdampt en voor een bijzonder ontspannende werking zorgt. De temperatuur van de Ruusu sauna is 75 ºC.

Gekleed of ongekleed?

In de sauna's in Thermae 2000 kunt u op reguliere dagen genieten zonder badkleding. Tijdens badkledingdagen is badkleding ook in de sauna's verplicht. Check voor uw bezoek de ongeklede of badkledingdagen, zodat u niet voor verrassingen komt te staan!