Sauna

Tuli sauna

Eén van onze sauna's is de Tuli sauna. De Tuli sauna is een warme sauna waarbij de open haard centraal staat. Deze open haard is in het midden van de sauna geplaatst waardoor het een huiselijk en ruimtelijk gevoel meegeeft. In de Tuli sauna wordt het tot 80 graden. 

Tuli betekent Vuur. In het midden van de sauna staat een open haard, wat een huiselijk gevoel geeft. In de Tuli sauna heerst een gemiddelde temperatuur van 80 graden. Er zijn een aantal bijzondere ascpecten aan deze sauna.

Een natuurlijke sauna

De Tuli sauna is opgebouwd uit ruwe boomstronken, die ter plekke op maat zijn gemaakt bij de bouw van deze sauna. Ook de schouw van de haard is volledig met de hand vervaardigd. Het dak heeft een ecologische waarde. De dak begroeiing van deze Tuli sauna is zo natuurlijk mogelijk aangelegd. Daarbij worden bijzondere planten gebruikt, waaronder mossen, vetplanten, kruiden en grassen. Het vuur dient voor de sfeer in de sauna, immers naar vlammen kijken komt de ontspanning ten goede en kan mediterend werken.

Gekleed of ongekleed?

In de sauna's in Thermae 2000 kunt u op reguliere dagen genieten zonder badkleding. Tijdens badkledingdagen is badkleding ook in de sauna's verplicht. Check voor uw bezoek de ongeklede of badkledingdagen, zodat u niet voor verrassingen komt te staan!