Sauna's

Valo sauna

De Finse Valo sauna is een sauna met een relatief lage temperatuur. De luchtvochtigheid is daarentegen hoog en er hangt een verrassende sfeer in de cabine. De kleine lampjes in het plafond van de sauna zorgen voor een sterrenhemel, die van tijd tot tijd van kleur verandert. Samen met de muziek brengt dit een optimale sfeer.

Valo is het Finse woord voor licht. Het Valo-bad heeft de naam Valo-bad omdat de temperatuur relatief laag en de luchtvochtigheid in verhouding hoog is. De honderden kleine lampjes zorgen samen met de muziek, die zachtjes klinkt, voor een optimale sfeer in de cabine. 

 

De werking van kleuren op lichaam en geest

Deze sauna wordt elektrisch opgewarmd tot ongeveer 60 graden Celsius. De kleuren in de sauna veranderen elke 3 minuten, deze kleuren hebben een bepaalde werking op lichaam en geest.

Rood:   Stimuleert de bloedsomloop en bevordert de doorbloeding.
Geel:     Heeft een positieve invloed op de zenuwen.
Groen:  Beïnvloed de luchtwegen en heeft een verzachtende werking.
Blauw:  Staat in relatie tot de maag en bevordert een goede nachtrust.

Gekleed of ongekleed?

In de sauna's in Thermae 2000 kunt u op reguliere dagen genieten zonder badkleding. Tijdens badkledingdagen is badkleding ook in de sauna's verplicht. Check voor uw bezoek de ongeklede of badkledingdagen, zodat u niet voor verrassingen komt te staan!