Sauna's

Vihta & Vasta sauna

Thermae 2000 bestaat uit binnen- en buitensauna's. In de buitensauna staat u nog dichter bij de natuur en wordt de luchtvochtigheid bepaald door de weersomstandigheden. Bij een hoge luchtvochtigheid buiten, zal de luchtvochtigheid in de cabine ook hoger zijn. Hierdoor zal de sfeer in de sauna van dag tot dag verschillen.

De buitensauna is op een traditionele wijze opgebouwd. De sauna is opgedeeld in twee sauna's, beide sauna’s hebben een temperatuur van 90 graden. Een buitensauna verschilt aanzienlijk van een binnen sauna. De omstandigheden in de sauna cabine zijn afhankelijk van de weersomstandigheden.

Opgietingen

De opgietingen in Thermae’s buitensauna zorgen voor een sensationele belevenis voor lichaam en geest! Dagelijks worden er vele opgietingen gegeven in de buitensauna's. Dit wordt ook wel een Löyly (Fins) genoemd, vrij vertaald een opgieting. In de opgietsauna wordt een scheut water op de Periodiet stenen gegoten, dit water verdampt vervolgens en wordt als kleine waterdeeltjes in de lucht opgenomen. De luchtvochtigheid stijgt daardoor en de temperatuur in de opgietsauna wordt warmer en intenser. De medewerker (saunameester) gebruikt vervolgens diverse technieken om deze lucht in bewegingen te brengen. Wij adviseren u om altijd te luisteren naar uw eigen lichaam. Heeft u vragen omtrent uw eigen persoonlijke saunagang, dan kunt u altijd terecht bij een van onze medewerkers. Door de opgevoerde luchtvochtigheid in de opgietsauna en de intensieve opwarming van de huid gaat het lichaam meer zweten en wordt de doorbloeding van de huid geoptimaliseerd. Voelt het voor u té warm? Geen probleem, u kunt te allen tijde de opgietsauna tussentijds verlaten. Bekijk hier het activiteiten programma met o.a. opgietingen.

Gekleed of ongekleed?

In de sauna's in Thermae 2000 kunt u op reguliere dagen genieten zonder badkleding. Tijdens badkledingdagen is badkleding ook in de sauna's verplicht. Check voor uw bezoek de ongeklede of badkledingdagen, zodat u niet voor verrassingen komt te staan!