Spa

Binnenzwembad in Limburg

Ontspannen in thermaal water

Bij Thermae 2000 in Valkenburg aan de Geul geniet u van een ruim binnenbad, met meerdere whirpools en een zwemstraat waardoor u direct naar buiten kunt zwemmen. Het binnenbad bovenop de Cauberg is gevuld met bijzonder thermaal water. Het water is ruim 40.000 jaar afgesloten geweest en werd daarmee lang beschermd tegen schadelijke invloeden van buitenaf. 

Gezondheidsvoordelen thermaal water

Thermaal water is vaak rijk aan mineralen en kent veel voordelen voor de gezondheid, zoals het verlichten van spier- en gewrichtspijn, het verbeteren van de bloedsomloop, het verzachten van de huid en het verminderen van stress en vermoeidheid.

Drie bronnen in de Cauberg

Thermae 2000 haalt haar water uit drie eeuwenoude bronnen die ter plaatse op de Cauberg in Valkenburg zijn aangeboord. Het thermale water kent door de unieke samenstelling van mineralen en sporenelementen een bijzondere balans. Twee bronnen op een diepte van 381 meter leveren het thermale water voor de thermale binnen- en buitenbaden, dit wordt opgepompt met een temperatuur van circa 24°C. De temperatuur van ons binnen- en buitenbad is ingesteld op een setpoint van 33 °C. Een derde bron op een diepte van 140 meter zorgt voor tintelfris mineraal drinkwater.

Hoogste kwaliteit predicaat

Optimaal genieten van wat de aarde zorgzaam bewaarde. Dat is de kracht van het thermische water van Thermae 2000. Heilzaam, oerzuiver, warm en mineraalrijk. Getest door het Europees Instituut heeft het water wederom de kwalificatie 'ursprunglich rein' ontvangen: de allerhoogste kwaliteitsgarantie die op internationaal niveau aan water wordt gegeven.

Positieve invloed op lichaam en geest

Onderzoek heeft vastgesteld dat thermaal water een heilzaam water is en een bijzonder positieve invloed heeft op het gehele lichaam. Maar bovenal geeft het water van Thermae 2000 een weldadig gevoel. Met een warmte die diep in het lichaam doordringt en u laat voelen als herboren. Het water werkt ontspannend en verzachtend voor de spieren. Ervaar het zelf als u een rondje in onze thermale baden zwemt.

Dagje wellness

Tijdens uw spa wellness bezoek in Valkenburg aan de Geul geniet u een gehele dag van de diverse binnen- en buitenbaden.