Spa

Dompelbaden

Afkoelen in de dompelbaden

In het saunagedeelte vindt u twee dompelbaden, om in af te koelen na een saunabezoek. Een dompelbad is een bad waarin u zich kortstondig volledig kunt onderdompelen in koud water, meestal na het nemen van een warm bad, sauna of stoombad. Het wordt ook wel een koudwaterbad genoemd.

Mineraalbad en thermaal bad

Thermae 2000 kent twee dompelbaden, het mineraalbad (19 °C) en het thermaal bad (27 °C). Het thermaal bad wordt gevuld met thermaal water. Het mineraalbad wordt gevuld met mineraalwater. De reden dat mineraalwater wordt gebruikt als zwemwater in het mineraalbad, is dat de temperatuur van het thermaal water wordt opgepompt met een temperatuur van circa 24 °C en daarmee te warm is.

 

 

Drie bronnen in de Cauberg

Thermae 2000 haalt haar water uit drie eeuwenoude bronnen die ter plaatse op de Cauberg in Valkenburg zijn aangeboord. Het thermale water kent door de unieke samenstelling van mineralen en sporenelementen een bijzondere balans. Twee bronnen op een diepte van 381 meter leveren het thermale water voor de thermale binnen- en buitenbaden, dit wordt opgepompt met een temperatuur van circa 24°C. De temperatuur van ons binnen- en buitenbad is ingesteld op een setpoint van 33 °C (m.u.v. de dompelbaden). Een derde bron op een diepte van 140 meter zorgt voor tintelfris mineraal drinkwater.

Hoogste kwaliteit predicaat

Optimaal genieten van wat de aarde zorgzaam bewaarde. Dat is de kracht van het thermische water van Thermae 2000. Heilzaam, oerzuiver, warm en mineraalrijk. Getest door het Europees Instituut heeft het water wederom de kwalificatie 'ursprunglich rein' ontvangen: de allerhoogste kwaliteitsgarantie die op internationaal niveau aan water wordt gegeven.

Positieve invloed op lichaam en geest

Onderzoek heeft vastgesteld dat thermaal water een heilzaam water is en een bijzonder positieve invloed heeft op het gehele lichaam. Maar bovenal geeft het water van Thermae 2000 een weldadig gevoel. Met een warmte die diep in het lichaam doordringt en u laat voelen als herboren. Het water werkt ontspannend en verzachtend voor de spieren. Ervaar het zelf als u een rondje in onze thermale baden zwemt.