NK Opgieten bij Thermae 2000

27 februari 2020

Komend voorjaar vindt voor de 12e keer het NK opgieten van de Nederlandse Saunameester Vereniging plaats. Tijdens deze kampioenschappen strijden saunameesters uit het hele land om de titel ‘Meester van de Handdoek’.

Update: De Nederlandse Saunameesters Vereniging heeft besloten om het NK Opgieten te verplaatsen naar een nader te bepalen datum. Dit betekent dat het NK opgieten arrangement bij Thermae 2000 niet meer te boeken is, totdat nieuwe data bekend zijn. Gasten die al een arrangement hadden geboekt, worden persoonlijk gecontacteerd met een passende oplossing. 

Actieve en passieve rust in het Infinitum

Afgelopen najaar werd onze nieuwbouw, het Infinitum geopend. In dit gebouw bieden verschillende ruimtes belevenissen in actieve en passieve rust. De panoramasauna vormt het kloppend hart van het Infinitum en is dagelijks de locatie van meerdere opgietingen, verzorgd door onze professionele saunameesters. Dit voorjaar zal de panoramasauna het decor zijn van een aantal rondes van het NK opgieten.

Het opgietritueel, goed voor lichaam en geest

Tijdens het opgietritueel, ook wel Aufguss of Löyly genoemd, verspreidt de saunameester hete lucht met geurende olie door de sauna. Met deze belevenis worden de zintuigen van de saunaganger geprikkeld, komt men in diepe ontspanning en ontstaat er een bijzonder effect in het lichaam. De gevoelstemperatuur stijgt en het lichaam gaat afvalstoffen afvoeren.

Onze saunameesters in de strijd om de titel

Iedere saunameester binnen Thermae 2000 heeft zijn of haar eigen thema-opgietingen ontwikkeld, waarbij er gevarieerd wordt in etherische oliën, intensiteit en muziek. Vier van hen zullen meedoen aan het NK opgieten, zowel solo als in duo’s. Zij zullen de strijd aangaan op andere locaties in Nederland.

Update

De Nederlandse Saunameesters Vereniging heeft besloten om het NK Opgieten te verplaatsen naar een nader te bepalen datum. Dit betekent dat het NK opgieten arrangement bij Thermae 2000 niet meer te boeken is, totdat nieuwe data bekend zijn. Gasten die al een arrangement hadden geboekt, worden persoonlijk gecontacteerd met een passende oplossing. 


Terug