Löylÿ: een opkikker voor lichaam en geest

21 januari 2020 - Thermae 2000 redactie

Een must tijdens jouw dagje sauna

Tijdens dit opgietritueel wordt hete lucht met heerlijk geurende olie door de sauna verspreid. Met deze belevenis worden de zintuigen geprikkeld en kom je tegelijkertijd in diepe ontspanning. Op de saunakachel worden ijsballen geplaatst met etherische olie. De vochtige lucht die daardoor ontstaat wordt door de saunameester in beweging gebracht met een handdoek of waaier, waardoor de gevoelstemperatuur stijgt en het lichaam afvalstoffen gaat afvoeren. De waterdeeltjes uit de lucht slaan als een warme deken neer op de huid en dat bevordert het zweten.

Davey, opgietmeester bij Thermae 2000 vertelt:

“De taak van een saunameester is om de gasten te begeleiden bij hun ontspanning. Met warmtewisselingen, geluiden, kleuren en geuren neemt de saunameester je mee. Alle zintuigen worden geprikkeld.”

Voor iedereen een passende opgieting

Onze saunameesters hebben allemaal hun eigen thema-opgietingen ontwikkeld. Ze kiezen zelf de etherische oliën, intensiteit en muziek. Ervaar bijvoorbeeld een klankschaalopgieting, waarbij je wordt meegenomen door de trillingen en serene klanken van de klankschalen en je je lichaam en geest helemaal tot rust voelt komen. Tijdens een Löyly is er ruimte om bij jezelf naar binnen te keren. Laat je meenemen door de saunameester en ervaar rust, emotie, of zelfs kippenvel…

Eerste keer Löyly? Lees hier verder!

Drievoudig wereldkampioen opgieten Rob Keijzer geeft zijn ultieme tips:

  • Voor een eerste keer is 8 tot 12 minuten voldoende
  • Ga onderin in de cabine zitten, daar is de lucht het minst warm
  • Bescherm je hoofd tegen de hitte met een saunahoedje
  • Luister naar je lichaam, verlaat de sauna als het te heet wordt
  • Drink voldoende water voor en na de saunagang en koel rustig af

In ons pas geopende Infinitum worden dagelijks meer dan 10 opgietingen verzorgd door onze professionele saunameesters. Ervaren?

 


Terug