Eerste keer naar de sauna en veel gestelde vragen omtrent sauna routines

9 augustus 2023 - Thermae 2000 redactie

Ben je nog nooit naar de sauna geweest? Lijkt het je een onwennig idee en ongemakkelijke ervaring? Niks is minder waar! We spraken een aantal mensen die recent voor de eerste keer ongekleed naar de sauna zijn geweest en dit waren hun reacties:

 

Sauna ervaring van Carmi en Anna

Carmi, 22 jaar: “Ik ben laatst voor het eerst naar Thermae 2000 geweest en het was echt een top ervaring! Zoveel mogelijkheden waar je uit kan kiezen. Van heerlijk zwemmen in binnen- en buitenbaden, tot in de sauna tot rust komen. Ook was het totaal niet ongemakkelijk, wat ik in eerste instantie wel dacht.”

Anna, 29 jaar: “Ik was heel erg nerveus omdat ik bang was dat iedereen naar me zou kijken. Maar iedereen is naakt en niemand zit raar te staren. Daarnaast was het zo’n bevrijdend gevoel! Ik kan het iedereen aanraden!”

Ongekleed naar de sauna

Voor de eerste keer (ongekleed) naar de sauna gaan kan een drempel zijn, maar eenmaal de drempel over gaat er gegarandeerd een wereld voor je open. Het is een geweldige manier om te ontspannen en de stress van het dagelijks leven los te laten. Ongekleed de sauna in, en zwemmen zonder badkleding voelt enorm bevrijdend. Bovendien kan het wonderen doen voor je spieren en je algehele welzijn. Vergeet niet dat iedereen daar is om te genieten en te ontspannen, dus er is geen reden om je ongemakkelijk te voelen.

Rustig aan beginnen

Je hoeft niet meteen de heetste sauna in te stappen. Begin bijvoorbeeld met één van de stoombaden, waar de temperatuur tussen de 45 en 48 graden ligt. Probeer daarna eens de Valo sauna (60 graden) of de eucalyptus sauna (70 graden).

Maak van ontspanning een gewoonte

Neem heerlijk je tijd en laat de warmte zijn werk doen. Je zult versteld staan van hoe verfrissend een bezoek aan de wellness kan zijn. En als je het eenmaal de positieve werking van de sauna en wellness hebt ervaren, zijn we overtuigd dat je niet kan wachten tot de volgende keer.

Tip: Bestel hier onze 10x wellnesskaart en betaal slechts €37,50 per entree.

 

Veel gestelde vragen

Een aantal veel gestelde vragen die we vaak horen van gasten die voor de eerste keer onze wellness bezoeken:

 

Vraag: Wanneer is het naakt, en wanneer mét badkleding?

Antwoord: Iedere dinsdag is het badkledingdag, iedere donderdag ongeklede dag en ieder eerste volle weekend van de maand is het vanaf vrijdag 17.00 uur badkledingweekend. De overige dagen zijn mixdagen. 

  • Badkledingdag: Alle faciliteiten, baden en sauna mét zwemkleding
  • Mixdag: Alle baden met zwemkleding, sauna's zonder zwemkleding
  • Naaktdag: Alle faciliteiten, baden en sauna's zonder zwemkleding 

Bekijk hier de kalender waarin alle badkleding- en ongeklede dagen zijn aangegeven.

 

Vraag: Hoe lang blijf je normaal gesproken in de sauna?

Antwoord: Gemiddeld blijf je ongeveer 10 tot 15 minuten in de sauna, maar dit kan variëren afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en tolerantie voor hitte. Het is belangrijk om naar je eigen lichaam te luisteren en niet te lang in de sauna te blijven, vooral als je nieuw bent in het saunabezoek. Na je saunabezoek is het belangrijk om goed af te koelen, voldoende water te drinken en rust te nemen.

 

Vraag: Wat zijn de voordelen van een saunabezoek voor mijn gezondheid?

Antwoord: Saunabezoeken kunnen helpen bij ontspanning, een verbeterde bloedsomloop, verminderde stress, verlichting van spierspanning en mogelijk zelfs het versterken van het immuunsysteem. Lees meer over de voordelen van een sauna bezoek in deze blog.

 

Vraag: Moet ik iets meenemen naar de sauna, zoals handdoeken of slippers?

Antwoord: Ja, het is gebruikelijk om een grote handdoek mee te nemen in de wellness. Je draagt altijd een badjas en loopt op slippers. Verder laat je al jouw spullen in het kluisje. Mocht je graag een boek of tijdschrift meenemen naar binnen, gebruik je daarvoor onze katoenen draagtasjes. Badjas, handdoeken en slippers zijn ook te huur op locatie, of voeg je online al toe aan jouw reservering. Je vindt hier een handige wellness inpaklijst.

 

Vraag: Mag ik mijn mobiele telefoon meenemen naar de sauna?

Antwoord: Nee. We zijn een offline area, waarin mobiele telefoons niet zijn toegestaan. Je laat je mobiele telefoon dan ook achter in de kluisjes.

 

Benieuwd naar meer veel gestelde vragen? Bekijk hier onze FAQ pagina.

 


Terug