Is sauna gezond?

22 februari 2022 - Thermae 2000 redactie

Wist je dat het gebruik van een sauna gezond is voor je? Sauna’s hebben allerlei goede invloeden op zowel je lichamelijke als geestelijke gesteldheid. Onze branchevereniging heeft in het begin van dit jaar het belang van sauna’s voor ieders gezondheid benadrukt, iets waar wij het bij Thermae 2000 helemaal mee eens zijn! Wist je dat:   

 1. Sauna’s je immuunsysteem versterken

Het is erg belangrijk om ervoor te zorgen dat je een goed immuunsysteem hebt. Deze zorgt er namelijk voor dat je lichaam zichzelf beschermd tegen verschillende ziektes en virussen. Uit onderzoek is gebleken dat de sauna je immuunsysteem verbeterd en je bloedsomloop stimuleert en stabiliseert doordat je lichaam reageert op de warmte van de sauna en kou wanneer je weer afkoelt. Een saunabezoekje kan dus veel effect hebben op jouw lichaam!

 2. Sauna ontspant

De warmte van een sauna ontspant zowel lichaam als geest. Onze basisspreuk ‘Mens sana in corporo sano’ – een gezonde geest in een gezond lichaam – sluit hier goed bij aan. De vraag voor veel mensen is echter hoe. Hoe kan ik het beste zelf ontspannen? Een saunabezoekje kan jou hier bij helpen. Een frequent bezoekje aan de sauna kan er zelfs voor zorgen dat je minder stress hebt in je leven! Hoe dit kan?

Een saunabezoek heeft namelijk een positief effect op het rustgevende hormoon endorfine. Een sauna stimuleert de aanmaak van dit stofje, dat ervoor zorgt dat je beter kunt slapen, zodat je je volgende dag weer helemaal fris kan starten. Maar vooral: een dagje sauna helpt je om helemaal ontspannen en relax te worden.

3. Sauna gelukkig maakt 

Het zal je vast niks verbazen, maar sauna maakt gelukkig. Uit onderzoek is gebleken dat een regelmatig saunabezoek ervoor kan zorgen dat je Serotonine toeneemt in je bloed. Serotonine – ook wel het gelukshormoon genoemd -  is een stof in je lichaam dat ervoor zorgt dat je je vrolijk en relax voelt. Saunagebruik stimuleert je serotonine en kan dus een positieve invloed hebben op onder andere je geheugen, stemming, zelfvertrouwen, slaap, emotie en eetlust.

 Hebben we je al overtuigd van het belang van een sauna? Kom onze sauna’s zelf bezoeken en ervaar nog beter hoe goed het voor je kan zijn!

Tip

Je kunt nu ook in ons nieuwe Infinitum, buiten je bezoek aan de panoramasauna met uitzicht over de Limburgse natuur, ervoor zorgen dat je na je saunabezoek blijft ontspannen. In het Infinitum bevinden zich 3 rustruimtes waar je op verschillende actieve én passieve manieren tot rust kunt komen. Zo bieden deze ruimtes het perfecte ontspanmoment waar iedereen zich fijn bij voelt.

Image not found

 

 


Terug