WELL-CAST de podcast, tips om thuis te ontspannen

2 februari 2021 - Thermae 2000 redactie

Meer dan ooit zitten we met z’n alle thuis. Toch proberen we allen om gezond te blijven. Daar dragen wij, ondanks het tijdelijk sluiten van onze wellness deuren, graag een steentje aan bij. Daarom brengt Thermae 2000 een stukje wellness en vitaliteit naar jou. Luister vanaf nu op Spotify en YouTube naar WELL-CAST, de podcast van Thermae 2000 over wellness, well-being, gezondheid en vitaliteit. 

Een collega of expert neemt je mee voor een vitaal half uurtje. Perfect om te luisteren tijdens een wandeling of gedurende een momentje voor jezelf. 

De eerste WELL-CAST staat geheel in het teken van thuis ontspannen met collega Simone.
Simone is een van onze wellness medewerksters en verzorgt de opgietingen en massages bij Thermae 2000 om jou normaal gesproken een ontspannen dag te bezorgen. In deze eerste podcast geeft ze een paar tips om ook thuis te ontspannen en hier vind je alvast een sneak peak van haar tips.

Simone’s tips om thuis te ontspannen

 1. Plan bewust ontspan momentjes in
  Simone haar favoriete plekje om helemaal tot rust te komen is in bad. Plan een paar keer per week een momentje in voor jezelf. Lekker in een warm bad, of een plek waar jij helemaal kan ontspannen.
 2. Maak gebruik van lavendel (bad)olie of douchegel
  Lavendel heeft van nature een ontspannende werking en laat je ook thuis helemaal tot rust komen. 
 3. Vind ontspanning in de buitenlucht
  Kom na een dag (thuis) werken achter je tv of computer scherm vandaan en maak je hoofd leeg in de frisse buitenlucht. Dit werkt fysiek en mentaal ontspannend.
 4. Creëer jouw eigen 'home spa'
  Transformeer jouw badkamer in een home spa met een zelfgemaakte scrub. Heel eenvoudig zelf te maken met fijne suiker, een scheutje olie en een beetje honing. Test jouw zelfgemaakte producten wel even op een klein stukje huid voor mogelijke allergische reacties.
 5. Last but not least: ontspan ook thuis met een massage
  Trek jouw partner, moeder, vader of zus aan de mouw en ontspan gedurende een thuis massage. Masseer met een massageolie, een lotion of desnoods met keuken olie. Tip: voeg een paar druppeltjes etherische olie toe aan jouw olie of lotion en geniet van de heerlijke geur en natuurlijke werking van de etherische olie. 

De tips hierboven laten je zien hoe je thuis een wellness moment kan creëren. Echter blijft de belangrijkste tip: plan ook jouw rust momentjes bewust in. Neem een paar keer per week ook echt een momentje voor jezelf en vindt ook thuis een stukje wellness en well-being.

Luister hier de eerste WELL-CAST van Thermae 2000 terug en jouw eerste ontspan moment van deze week is al een feit!

 

 


Terug