Buurtbewoners

Wanneer was u voor het laatst bij Thermae 2000? We zijn weer volledig geopend!

Lees snel verder voor een exclusieve buurtbewoners aanbieding

Het is tijd om te ontspannen. En gelukkig mag dat weer. Waar we 2020 nog startten met de opening van een volledige nieuwbouw in de ligweide, is het ‘Infinitum’ zoals het gebouw heet nog amper gebruikt. Een verlengde van de wellness piramides met oneindig uitzicht op het Heuvelland biedt rust voor lichaam en geest. Het hart van het Infinitum bestaat uit een panoramasauna, waar dagelijks opgietingen worden verzorgd door de saunameesters. De onderste laag van het gebouw bestaat uit 3 rustruimtes, van passieve rust in ruimte DREAM naar de iets actievere rust in ruimtes LISTEN en READ. Misschien wel het allermooiste nu de zomer langzaam z’n intrede doet, zijn de terrassen met helemaal bovenop het dakterras. Een prachtige plek, waar je onder andere de CAUWE kunt bestellen. Een Klinker Weizen, gebrouwen in samenwerking met Maastrichtse Brouwerij Klinker, waar het eigen bronwater uit de Cauberg in zit. Verfrissend voor lichaam én geest.

300x200 Panosauna   300x200 Cauwe

Van de nood een deugd maken

Na de opening van het Infinitum, kwam er al snel een eerste lockdown. Het moment om Valkenburgs ondernemerschap te tonen en van de nood een deugd te maken. Het gehele team werd omgetoverd tot klusteam. De baden werden geschuurd, sauna’s werden afgebroken en weer opnieuw opgebouwd, er werd in alle baden een nieuwe coating aangebracht en de ligweide ging van steile berg naar terrasvorm. De zomer van 2020 was er dan ook eentje waarin Thermae 2000 bekend stond om buitenland in eigen land. Rust en ruimte op de ligweide, met het gevoel alsof je op Bali bent. Sessies meditatie en mindfulness zoals ze dat in India doen. En natuurlijk de piramides, net zoals ze in Egypte staan. Maar niet alleen buitenland stond centraal, lokaal inkopen en Limburgse samenwerkingen in de restaurants en wellness staat op 1. Wist u dat ons vlees van slagerij Kusters uit Margraten komt? En dat we sinds 2020 al onze koffie en thee van Blanche Dael schenken? En dat onze saunameesters berkentakken uit de omgeving gebruiken voor de authentieke berkenopgieting?

300x200 Pyorasauna   300x200 Ligweide

Na een half jaar sluiting goed nieuws

Een mooie zomer verder, was het koude najaar al snel minder positief. De horeca sloot de deuren en de ‘TO GO’ concepten schoten uit de grond. Een tweede lockdown was helaas nodig. Na 2 weken balen, zijn we het nieuwe jaar met goede moed begonnen. De volledige renovatie van het hotel (al sinds 1992 dé plek om letterlijk in de Cauberg te slapen) kon naar voren worden verplaatst en zo kon er gesloopt, geboord en opnieuw gebouwd worden zonder overlast naar onze gasten te veroorzaken. Opnieuw maakten we van de nood een deugd. Met gepaste trots, mochten we eind maart aankondigen dat we klaar waren voor de opening. 62 nieuwe kamers, met hopelijk snel toegang tot alle faciliteiten. Ondertussen werden de laatste klusjes afgerond en hebben we gezamenlijk gejuicht toen er vrijdag 28 mei eindelijk écht goed nieuws kwam tijdens de 33e persconferentie: we mogen onze deuren weer openen! En toen was het eindelijk zover; niet alleen zwemmen in de verwarmde thermale baden, maar ook sauneren. Goed voor lichaam én geest.

300x200 Hotel


Wist u dat, regelmatig gebruik van de sauna grote gezondheidsvoordelen oplevert:

  • Versterkt het immuunsysteem. Regelmatig saunabezoek traint het lichaam beter om te gaan met temperatuurverschillen, daarmee versterkt het immuunsysteem waardoor men minder vatbaar is voor virussen.
  • Zorgt voor ontspanning. Stress is ongezond voor lichaam en geest. Wellnessbezoek zorgt voor ontspanning en maakt het lichaam weer klaar voor de volgende dag.
  • Reinigt uw lichaam. Transpireren in de sauna zorgt voor natuurlijke afvoer van afvalstoffen. Een detox voor het lichaam!
  • Brengt geluksgevoel. Tijdens een saunaronde maakt het lichaam serotonine aan, dit geeft een geluksgevoel. Dat kunnen we zeker gebruiken in deze tijd.

Voordeel voor onze buurtbewoners

Als bewoner van Valkenburg en lezer van Kijk op Valkenburg, heeft u altijd een streepje voor bij Thermae 2000. Regelmatig ontspannen doet u natuurlijk op de top van ‘onze’ Cauberg. Wist u dat regelmatig ontspannen zorgt voor een goede weerstand, minder stress en een helder hoofd?

2021 buurtbewoners aanbieding
Boek een wellnessentree en krijg een gratis kop Blanche Dael koffie/thee én een stuk Limburgse vlaai van Bakkerij Paulissen. Boek hier uw arrangement >

5x Wellnesskaart voor € 150,- i.p.v. € 162,50
Vaker ontspannen? Als buurtbewoner ontvangt u €12,50 extra korting op een wellnesskaart met 5 toegangstickets (à 7 uur per keer). Deze tickets zijn niet persoonsgebonden en daarom ook makkelijk te delen. Na aanschaf van de wellnesskaart, reserveert u elk bezoek afzonderlijk met de ontvangen e-tickets. Shop hier de tickets >

 

Jacuzzi-Suite-uitzicht1.jpg Jacuzzi-Suite-uitzicht1.jpg
Thermae-sauna-05542.jpg Thermae-sauna-05542.jpg
Lomi-Lomi-Massage.jpg Lomi-Lomi-Massage.jpg
Buitenbad-Nacht-2.jpg Buitenbad-Nacht-2.jpg