Yoga & Wellness, het gouden duo!

2 maart 2021

Deze week namen we onze WELL-CAST op in een bijzonder plekje, namelijk in de top van de wellnesspiramide. Wist je dat de piramide gebouwd is in een hoek van 52 graden net zoals de oude Piramides in Egypte? Deze hoek is zo bijzonder omdat de energetische waarde hier het hoogst is. Een betere plek voor yoga bestaat er niet!

Laura, onze eerste expert van buitenaf in de WELL-CAST komt ons meer vertellen over haar passie voor yoga. Laura is yoga- en dansdocent, energetisch therapeut en co-founder van NL-yogareizen.

Je hoort tegenwoordig vaker en vaker dat mensen stress ervaren in hun omgeving, hierbij is het belangrijk dat je een rustmoment voor jezelf creëert en laat nu net yoga de perfecte oplossing hiervoor zijn. 

Wat je moet weten over yoga 

 • De oorsprong & betekenis                                                                   
  Yoga komt oorspronkelijk uit India, daar werd het grotendeels door mannen beoefend. Wat grappig is, omdat we vandaag de dag in het Westen voornamelijk vrouwen in de Yogalessen zien.  Een oproep aan alle mannen dus om te starten met Yoga! Yoga betekend letterlijk ‘verenigen’ van lichaam en geest, je staat tijdens de yoga sessies in verbinding met jezelf en je omgeving. 

 • Soorten yoga                                                                                              
  Er bestaan veel soorten yoga. Je hebt intensieve yoga lessen, die op het spierweefsel gericht zijn. (bv. de power yoga / Vinyasa). Hierbij helpt de fysieke inspanning  je om je hoofd tot rust te brengen. Yin Yoga is een lichamelijk uitdagende yoga die gericht is op het bindweefsel, waarbij men 3 tot 5 minuten in dezelfde houding blijft zitten. Hathayoga ligt tussen de intensieve en de uitdagende yoga. Wat alle yogavormen gemeen hebben is dat ze allen een ontspannende werking hebben.                                                                                                                                 
 • Is lenigheid een must?                                                                             
  Dit is een van de grootste misvattingen van yoga. Vaak denken mensen die niet zo lenig zijn, dat ze niet aan Yoga  kunnen doen. Lenig zijn is een effect van yoga, maar niet het doel. Het doel draait om het terugkomen bij jezelf, bewustwording van je lichaam, je grenzen en je emoties. Je hoeft dus zeker niet lenig te zijn als je aan yoga wil doen.     

 • De yogahoudingen                                                                                   
  De eerste kennismaking met yoga, zijn de yogahoudingen. Maar het gaat nog veel verder dan dat. Yoga is eigenlijk een soort meditatie in beweging, er zit veel meer mindset achter. Je zet je lichaam in beweging maar je laat je ambities los. Het is niet de bedoeling dat je pijn ervaart in een houding, maar je mag het wel voelen. Zo kun je je grenzen voelen maar je gaat ze niet geforceerd verleggen.

Yogaretreat NL-yogareizen 

Laura en haar partner Nick hebben samen 3 jaar geleden NL-yogareizen opgericht. Ze organiseren yoga retreats op unieke locaties in zowel binnen- als buitenland.

Dat yoga en wellness een gouden duo is, beamen zowel NL-yogareizen als wijzelf. Daarom hebben we onze krachten samengebundeld en een 3-daagse retreat opgezet. Zoek jij een moment voor jezelf of een moment voor ontspanning? Ontdek alles over de 3-daagse yogaretreat op onze website.

 


Terug