Valentijnsdag: waarom is liefde zo goed voor ons lichaam?

1 februari 2018

Endorfines

Alle goede eigenschappen die wij van de liefde ervaren zorgen voor de aanmaak van endorfines in het lichaam. Endorfines worden aangemaakt wanneer iemand zich gelukkig, blij, tevreden en liefdevol voelt. Door dit stofje wordt het geluksgevoel dat wij ervaren versterkt. Ook zorgen de endorfines voor een betere weerstand en genezingsproces.

Lagere bloeddruk

Uit onderzoek is gebleken dat het goed is voor de bloeddruk en het hart om samen te zijn met degene op wie je verliefd bent. Wanneer we tijd met onze geliefde doorbrengen, gaat de bloeddruk omlaag en blijft deze op een laag punt hangen. Dit heeft volgens onderzoekers te maken met het vertrouwde gevoel dat we ervaren in een relatie. Stellen die gelukkig zijn met elkaar hebben dus een grotere kans op een stabiele bloeddruk, met name als zij al langdurig samen zijn.

Betere nachtrust

Een ander positief effect van de liefde is dat het zorgt voor een betere nachtrust. Doordat stellen zich vertrouwd voelen bij elkaar voelen zij zich gerust als zij samen slapen. Wanneer geliefden niet samen slapen, komt er meer cortisol vrij. Cortisol is een stresshormoon en zorgt voor een minder gerust gevoel. Wanneer stellen samen slapen, zijn zij dus meer ontspannen en slapen zij beter.

De liefde doet meer met ons lichaam dan we denken. We voelen ons gelukkig, gerust en hebben een betere weerstand. Stelt u zich voor, als u met uw geliefde een dagje (of twee) gaat ontspannen, wat zou dat wel niet doen met uw lichaam? Ondervind het zelf en boek een wellnessdag of –verblijf voor Valentijnsdag.

Een dagje romantiek en ontspanning

 


Terug