Shopping Cart Pixel
Menu

Blog en nieuws

Valentijnsdag: waarom is liefde zo goed voor ons lichaam?

donderdag, 1 februari 2018

Thermae 2000

Het is weer de tijd van het jaar waarin we allemaal toe zijn aan een beetje extra warmte. Een warme jas, ’s avonds lekker voor de open haard én net even wat vaker een bezoekje aan de sauna. Een saunabezoek is naast lekker warm ook heel gezond. Een saunagang is het ideale middel om uw weerstand en het lichaam een ware najaarsboost te geven. Geen griepjes of verkoudheid dit najaar! Regelmatig saunabezoek (het liefst twee keer per week) leidt tot wel 30% minder kans op verkoudheid. Waar wacht u nog op?

Endorfines

Alle goede eigenschappen die wij van de liefde ervaren zorgen voor de aanmaak van endorfines in het lichaam. Endorfines worden aangemaakt wanneer iemand zich gelukkig, blij, tevreden en liefdevol voelt. Door dit stofje wordt het geluksgevoel dat wij ervaren versterkt. Ook zorgen de endorfines voor een betere weerstand en genezingsproces.

Lagere bloeddruk

Uit onderzoek is gebleken dat het goed is voor de bloeddruk en het hart om samen te zijn met degene op wie je verliefd bent. Wanneer we tijd met onze geliefde doorbrengen, gaat de bloeddruk omlaag en blijft deze op een laag punt hangen. Dit heeft volgens onderzoekers te maken met het vertrouwde gevoel dat we ervaren in een relatie. Stellen die gelukkig zijn met elkaar hebben dus een grotere kans op een stabiele bloeddruk, met name als zij al langdurig samen zijn.

Betere nachtrust

Een ander positief effect van de liefde is dat het zorgt voor een betere nachtrust. Doordat stellen zich vertrouwd voelen bij elkaar voelen zij zich gerust als zij samen slapen. Wanneer geliefden niet samen slapen, komt er meer cortisol vrij. Cortisol is een stresshormoon en zorgt voor een minder gerust gevoel. Wanneer stellen samen slapen, zijn zij dus meer ontspannen en slapen zij beter.

De liefde doet meer met ons lichaam dan we denken. We voelen ons gelukkig, gerust en hebben een betere weerstand. Stelt u zich voor, als u met uw geliefde een dagje (of twee) gaat ontspannen, wat zou dat wel niet doen met uw lichaam? Ondervind het zelf en boek een wellnessdag of –verblijf voor Valentijnsdag.

Een dagje romantiek en ontspanning

Valentijn hotelarrangement

Bezig met verwerken, een ogenblik geduld a.u.b.

Dit product is helaas niet beschikbaar op de gekozen data.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mijn cadeaubon verzilveren?

Het verzilveren van de cadeaubon doet u bij de laatste stap van uw reservering met de barcode. De waarde zal verrekend worden met het totaalbedrag.

Welke cadeaubonnen/vouchers kan ik online verzilveren?

U kunt cadeaubonnen met een waarde in euro's online bij ons verzilveren. Hieronder vallen cadeaubonnen die direct via onze website zijn aangekocht. Hieronder vindt u twee voorbeelden.

Voorbeeld 1:

Voorbeeld 2:

Moet ik een cadeaubon in één keer besteden?

Ja, u kunt de cadeaubon het beste in één keer besteden. Blijft er een restwaarde over dan komt deze te vervallen. U doet er dus slim aan om voor een eindbedrag te gaan dat hoger is dan de waarde van uw cadeaubon. Het overige bedrag van uw reservering kunt u direct online betalen.

Is het mogelijk om meerdere cadeaubonnen in te leveren?

Ja, dat is mogelijk. Mits het totaalbedrag hoger is dan de cadeaubonnen bij elkaar opgeteld.

Is de cadeaubon persoonsgebonden?

Cadeaubonnen zijn niet persoonsgebonden en kunt u ook cadeau geven aan familie en vrienden.

Het inwisselen van mijn cadeaukaart lukt niet

Heeft u de streepjescode goed overgenomen? Heeft u de verzilverdatum op de bon gecheckt? Zo ja, neem dan contact met ons op.

Ik heb mijn cadeaubon ingeleverd bij een reservering, maar deze geannuleerd. Kan ik de bon opnieuw inleveren?

Ja, dat kan. Als u de cadeaubon niet verrekend heeft met een reservering, dan kunt u deze twee uur na de annulering opnieuw verzilveren.

Ik heb nog geen cadeaubon »

Meer