Valentijnsdag: liefde is gezond

1 februari 2022 - Thermae 2000 redactie

Wist je dat liefde gezond is voor je lichaam? Liefd, of verliefd zijn, zorgt namelijk voor de aanmaak van endorfines. Endorfines zijn erg welkom want deze zorgen voor het het ervaren van een intens geluksgevoel! Maar liefde heeft nog twee hele fijne gezondheidsvoordelen.. 

1. Het verlaagt stress

Het klinkt misschien gek, maar liefde verlaagt stress. Verliefde mensen zijn bereid om meer nieuwe dingen te proberen en ervaren minder stress in situaties die ze normaal gesproken benauwen. Ze voelen zich gesteund en geliefd en zijn meer zelfverzekerd. Ze leven ook vaak langer en gezonder. 

Wist je dat je met een frequent saunabezoek stress ook tegen kan gaan? Een regelmatig bezoek aan de sauna heeft namelijk een positief effect op je stofwisseling, bloedsomloop én natuurlijke weerstand. Maar bovenal: de sauna helpt je om geestelijk tot rust te komen. 

 

2. Liefde verlaagt de bloeddruk

Een stevige portie liefde verlaagt je bloeddruk. Dat staat ook weer in verband met de verlaagde kans op hartaanvallen. Uit onderzoek blijkt dat je bloeddruk zakt als je in de buurt bent van je geliefde. Dat hoeft niet per se je partner te zijn, maar kan ook bijvoorbeeld een goede vriend/vriendin, een familielid of je kind zijn.

En hoe kan je beter tijd doorbrengen en je geliefde dichtbij je in de buurt hebben dan tijdens een bezoek aan ons wellnessresort? Ervaar zelf hoe gezond één of twee dagen in onze thermale baden en saunalandschap voor jouw lichaam zijn, met een bezoek aan Thermae 2000 tijdens Valentijnsdag.

Hebben we je overtuigd? Bekijk de speciale Valentijnspagina en verras jouw geliefde met quality time!


Terug