Tips voor een goede nachtrust

30 augustus 2023 - Thermae 2000 redactie

Studie, werk, boodschappen, klusjes, sporten ... na de zomervakantie worden we in één keer weer meegezogen in de routines van het dagelijks leven. Zoveel te doen op een dag, waardoor je op het einde van de dag wellicht moeilijk in slaap komt. In onze blog delen we handige tips om een betere nachtrust tegemoet te gaan!

 

Comfortabel matras en kussen

Het klinkt misschien logisch, maar heb jij wel een fijn matras en kussen thuis? Misschien zit een verbeterde slaap kwaliteit wel in hele praktische zaken, die gemakkelijk op te lossen zijn. Ervaar zelf eens het comfort van een luxueus Auping bed tijdens een overnachting in ons wellness hotel

Goed afschakelen

Eén van de tips is goed afschakelen voordat je je bed in kruipt. Na een avond wellness ben jij gegarandeerd de stress van de dag vergeten, en ga jij een héérlijke nachtrust tegemoet.

Tip: bestel onze avondkaart en profiteer van een mooie korting op de reguliere avondentrees.

Ontspanningstechnieken

Kom tot rust middels ademhalingsoefeningen en ontspanningstechnieken. Volg eens een yogales tijdens je wellness dag of schrijf je in voor één van onze yoga programma's in samenwerking met Yogaplace. Zo leer je technieken die je in kan zetten op het moment dat je thuis lastig in slaap komt.

Creëer een avondroutine

Leg je telefoon aan de kant en neem de tijd voor een rustgevende avondroutine. Zo schakel je af en neem je tijd voor jezelf. Geef eens wat aandacht aan je skincare routine met de producten van Thermae For Me of lees een fijn boek voor het slapen gaan.

Vitaliteit: voeding en beweging

Beperk cafeïne en alcohol, vooral in de late namiddag en avond, aangezien deze stoffen je slaap kunnen verstoren. Regelmatige lichaamsbeweging kan je helpen om beter te slapen, maar vermijd intensieve training vlak voor het slapengaan.


Terug