Sauna als griepremedie: feit of fabel?

22 december 2023 - Thermae 2000 redactie

In de eeuwenoude strijd tegen verkoudheid en griep lijkt er een nieuwe speler op het toneel te zijn verschenen: de sauna. De vraag die veel mensen stellen is of een saunabezoek daadwerkelijk kan bijdragen aan een sterker immuunsysteem en het voorkomen van griep. Is het een feit of slechts een hardnekkige fabel? Laten we de gezondheidsvoordelen van de sauna eens onder de loep nemen.

 

Een 'schoner' en gezonder lichaam?

Het idee dat een saunabezoek bijdraagt aan een 'schoner' lichaam is niet zomaar uit de lucht gegrepen. Tijdens een saunasessie verlies je niet alleen vocht door te zweten, maar je lichaam ontdoet zich ook van afvalstoffen. Het is echter essentieel om voldoende water te drinken om deze afvalstoffen optimaal af te voeren. Na een bezoek aan de sauna voelt je lichaam frisser aan, en dit kan zeker bijdragen aan een algehele gezonde levensstijl.

 

Beginnende verkoudheid

Hoewel voorkomen altijd beter is dan genezen, kan een saunabezoek bij een beginnende verkoudheid zeker aan te raden zijn. De warmte en stoom in de sauna stimuleren de ademhaling en doorbloeding. Dit kan verlichting bieden bij het ademhalen doordat je dieper en dus beter kunt inademen. Ondanks dat het positieve effecten kan hebben, is het belangrijk om naar je eigen lichaam te luisteren en te begrijpen dat de reactie op warmte individueel kan verschillen.

 

Sauna als weerstand verhogend middel

Het regelmatig bezoeken van de sauna blijkt inderdaad een positieve uitwerking te hebben op je weerstand, waardoor het kan helpen griep te voorkomen. Wil je dit voordeel op een voordelige manier benutten? Overweeg dan een winterpas voor frequente saunabezoeken.

 

Dagje digitale detox

Dat ontspanning en stressvermindering bijdragen aan een goede gezondheid is algemeen bekend. Een dagje offline, zonder constante prikkels van mobiele telefoons en andere digitale apparaten, draagt bij aan deze broodnodige ontspanning. Laat je telefoon in je tas en geniet van de rust en warmte in de sauna's. Vergeet niet af en toe iets lekkers te eten, want van al die saunagangen krijg je immers honger.

 

Hoewel een saunabezoek geen wondermiddel is tegen griep, lijken de gezondheidsvoordelen ervan niet te onderschatten. Of je nu gaat voor ontspanning, een 'schoner' gevoel, of het voorkomen van griep, de sauna biedt een holistische benadering van welzijn. Ontdek zelf de heilzame effecten van de sauna op jouw gezondheid. Op naar een ontspannen en gezonde winter!


Terug