Kom in kerstsfeer in Zuid-Limburg

16 december 2016

Magisch Maastricht

Volg de lichtroute en ontdek speciale plekjes in Maastricht. Van 3 december t/m 7 januari vindt het Magisch Cultuurfestival plaats, laat de verschillende evenementen u verrassen, inspireren en ontroeren tijdens deze magische maand. In de decembermaand verblijft de Kerstman op het Vrijthof. Breng een bezoekje aan de Kerstman of ga op de sportieve toer en huur een paar schaatsen. Vanuit het reuzenrad heeft u een prachtig uitzicht over het de hoofdstad van Limburg: Maastricht.

Valkenburg: dé Kerststad van Nederland

Heeft u het gerucht al gehoord? Er wordt gezegd dat de Kerstman oorspronkelijk uit Valkenburg komt… Het pittoreske mergelstadje verandert richting het einde van het jaar langzaam in een echt kerststadje. Bewonder dit kerststadje zowel ondergronds als bovengronds.  Neem een kijkje onderaan de bekende Cauberg, hier vindt u de grootste, oudste en meest bezochte ondergrondse kerstmarkt van Europa met sfeervolle kerststalletjes en heel veel lichtjes. U kunt de Kerstmarkt in de Gemeentegrot bewonderen tussen 18 november en 23 december 2016. Combineer het bezoek met een ontspannen dagje wellness met het Kerstmarkt arrangement. Blijft u liever boven de grond, dan kunt u de sprookjesachtige Christmas Parade zeker niet overslaan. Geniet van de prachtige kostuums en de van top tot teen verlichte praalwagens. Bezoek de Christmas Parade op iedere woensdag in 2016 om 19.00 uur of op iedere zaterdag in 2016 om 19.30 uur.

Bourgondische wandeling tijdens Kerst

Wat klinkt er nou beter dan een wandeling met hier en daar een heerlijke amuse? Met de Route d’Amuse wordt u langs 5 gerenommeerde horecagelegenheden geleidt waar u een lekkere amuse ontvangt. Kies uit één van de vier routes en combineer de Kerststad van Nederland met een wandeling en bourgondische hapjes.

Eindig uw bezoek met het mooiste uitzicht van Nederland

Extra ontspanning nodig? Na al die indrukken in de omgeving is het natuurlijk ook lekker om even niets te doen. Denk terug aan de feestelijke versieringen en mooie shows terwijl u onderuitzakt in een van de whirlpools bij Thermae 2000. Bekijk de openingstijden tijdens de feestdagen. Bubbelend het jaar uit!

Reserveer direct uw ontspanning


Terug