Jenneke's Blog - Sticks and stones won't break my bones!

15 december 2017

 

Een bamboe massage is gebaseerd op Chinese levensopvattingen die gebruikmaken van de vijf energetische elementen hout, vuur, aarde, water en metaal. Echt verder dan hout kom ik niet, moet ik bekennen, maar het voelt wel heel Aziatisch. Ik ontmoet in het zoldergedeelte van Thermae – ‘heaven’ – masseuse Monique, die me haarfijn uitlegt dat ik niet bang hoef te zijn voor blauwe plekken.

Monique werkt al zes jaar bij Thermae als masseuse en daarnaast geeft ze voedingsadvies ‘op eigen houtje’ (sorry, ik kon het niet laten). Sinds kort doet ze ook het saunagedeelte. Ze vertelt me dat de bamboestokken worden gebruikt om net iets dieper in het weefsel te komen en spierknopen op te lossen. Blijkbaar geven de stokken ook nog een kiezelzuur af, wat ontgiftend werkt.
Ze begint met haar handen en masseert me in met olie; heerlijk. Ter voorbereiding. Dan komen de gevreesde stokken, maar die voelen eigenlijk ontzettend fijn aan. Ze polst af en toe even hoe de druk is en ik merk dat ik het heerlijk vind als ze ermee over mijn nek rolt. Vanmiddag is me een werveltje verkeerd gaan zitten en Monique neemt een kleiner bamboestokje om die terug op z’n plekje te duwen. Ze zegt dat het vooral sportmensen zijn die erg genieten van een bamboemassage, maar ik moet zeggen dat ik als niet-zo-fanatieke-sporter goed overweg kan met deze massagevorm. Lekker stevig! 

Liefs, Jenneke

 

 

 


Terug