Shopping Cart Pixel
Menu

Blog en nieuws

Eerste Nationale Saunadagen een feit

donderdag, 7 januari 2016

Thermae 2000

‘Ga naar de sauna om (langer) gezond en vit te blijven’

Saunabezoek als middel om (langer) gezond en fit te blijven. Dat is de boodschap die de Vereniging van Nationale Sauna en Wellness Bedrijven (VNSWB) wil uitdragen met het starten van de jaarlijkse Nationale Saunadagen. Deze dagen zullen jaarlijks worden georganiseerd in de tweede week van januari van maandag t/m donderdag. In 2016 zullen deze dagen plaatsvinden van 11 t/m 14 januari 2016. 

Vereniging voor Nederlandse Sauna- en Wellnessbedrijven

De Vereniging van Nederlandse Sauna- en Wellnessbedrijven is een branche organisatie die in 2015 is opgericht met o.a. als doel de wellnessbranche in Nederland te vergroten door een nauwe samenwerking te starten met de sauna- en wellnessbedrijven in Nederland. Sinds de start van de vereniging zijn er zo’n 65 bedrijven aangesloten.

Doelstelling Nationale Saunadagen

Mede door de organisatie van deze dagen wil de VNSWB het percentage saunagangers de komende 5 jaar met 5 a 10% laten stijgen (op dit moment brengt 20% van de bevolking een bezoek aan de sauna, jaarlijks vergroot dit met 1 tot 2%). De VNSWB wil dat saunabezoek een onderdeel wordt van de leefstijl en minder wordt gezien als luxe product. 

“We willen dat in Nederland saunabezoek ook wordt gezien als bijdrage aan de gezondheid,” zegt Hans Dolman, voorzitter van de VNSWB. “In Nederland zien we dat saunabezoek wordt gestimuleerd door acties en kortingen, maar dat is niet goed voor de branche. Ons voorbeeld is Duitsland. Daar gaat zo’n 49% van de bevolking 2 a 3 keer per maand naar de sauna en wordt het zelfs preventief en curatief voorgeschreven door medici.”

De vereniging en haar leden willen met de Nationale Saunadagen vertellen dat sauna goed is voor lichaam en geest (ontstressen), preventief werkt tegen ziektes als griep en verkoudheid en goed is voor hart en vaatziektes), dat je langer vitaal blijft door regelmatig naar de sauna te gaan (vergrijzing) en dat sauna een ideale vrije tijdsbesteding is.

Informatieplatform

In eerste instantie worden de dagen gezien als informatief. “We willen mensen informeren over de voordelen van regelmatig saunabezoek, zowel aan saunagangers als niet-saunagangers”, geeft Dolman aan. Dat kunnen we niet alleen als branche-organisatie. We gaan op zoek naar partijen die zich bij ons willen aansluiten, zodat er landelijk erkenning en onderzoek komt voor het gezondheidsaspect van saunabezoek (bijv. met zorgverzekeraars of ARBO-diensten). 

Nationale saunadagen, ook in Zuid-Limburg

In Zuid-Limburg doet o.a. Thermae 2000 mee aan de Nationale Saunadagen, zo is er dagelijks een extra opgieting met uitleg waarom sauna gezond is. In dit wellnessresort vind men naast een uitgebreid saunalandschap een groot badenlandschap met thermale binnen- en buitenbaden. Het water wordt opgepompt uit eigen bron, diep verscholen in de Cauberg. 

Bezig met verwerken, een ogenblik geduld a.u.b.

Dit product is helaas niet beschikbaar op de gekozen data.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mijn cadeaubon verzilveren?

Het verzilveren van de cadeaubon doet u bij de laatste stap van uw reservering met de barcode. De waarde zal verrekend worden met het totaalbedrag.

Welke cadeaubonnen/vouchers kan ik online verzilveren?

U kunt cadeaubonnen met een waarde in euro's online bij ons verzilveren. Hieronder vallen cadeaubonnen die direct via onze website zijn aangekocht. Hieronder vindt u twee voorbeelden.

Voorbeeld 1:

Voorbeeld 2:

Moet ik een cadeaubon in één keer besteden?

Ja, u kunt de cadeaubon het beste in één keer besteden. Blijft er een restwaarde over dan komt deze te vervallen. U doet er dus slim aan om voor een eindbedrag te gaan dat hoger is dan de waarde van uw cadeaubon. Het overige bedrag van uw reservering kunt u direct online betalen.

Is het mogelijk om meerdere cadeaubonnen in te leveren?

Ja, dat is mogelijk. Mits het totaalbedrag hoger is dan de cadeaubonnen bij elkaar opgeteld.

Is de cadeaubon persoonsgebonden?

Cadeaubonnen zijn niet persoonsgebonden en kunt u ook cadeau geven aan familie en vrienden.

Het inwisselen van mijn cadeaukaart lukt niet

Heeft u de streepjescode goed overgenomen? Heeft u de verzilverdatum op de bon gecheckt? Zo ja, neem dan contact met ons op.

Ik heb mijn cadeaubon ingeleverd bij een reservering, maar deze geannuleerd. Kan ik de bon opnieuw inleveren?

Ja, dat kan. Als u de cadeaubon niet verrekend heeft met een reservering, dan kunt u deze twee uur na de annulering opnieuw verzilveren.

Ik heb nog geen cadeaubon »

Meer