#dagje offline

25 januari 2017

We meldden ons aan de balie en ontvingen ieder ons bandje. De trap naar beneden op weg naar de lockers en kleedruimten. Dit gedeelte is recentelijk verbouwd en zag er dan ook nieuw en verzorgd uit. We moesten wel even zoeken naar de kleedruimten omdat deze hetzelfde uiterlijk hadden als alle lockers. We kleedden ons om en borgen onze spullen op.

Op weg naar het zwembad werden we aangesproken met de vraag of we interesse hadden in een huidanalyse bij de schoonheidsspecialiste. We keken elkaar even aan en stemden meteen in. Een kleine vijfenveertig minuten later was het tijd. Het was erg gezellig in de schoonheidssalon. We kregen beide een gezichtsbehandeling en huidanalyse waarna de schoonheidsspecialiste ons een professioneel advies meegaf voor de verzorging van onze huid.

Tot slot heb ik nog een aantal tips op een rijtje gezet om te kunnen ontspannen. Voor mij was deze zondag erg lastig - hierover lees je meer in de volgende blogpost op mijn Facebookpagina - maar wellicht heb jij, mijn lezer, er wel iets aan.

1. Schakel je telefoon uit
Deze tip staat voor mij met stipt op nummer 1. Omdat mijn blog groeit en ik hierdoor veel online ben, is het vaak al moeilijk om mijn telefoon voor slechts vijf minuten weg te leggen. Toch is het belangrijk dit zo nu en dan eens te doen. Geen belletjes, berichtjes, of andere zaken op social media om je zorgen over te maken.

2. Onderneem iets dat je zelf leuk vindt om te doen
Dit spreekt natuurlijk voor zich, maar toch hoor ik steeds vaker dat mensen iets ondernemen met een vriend of vriendin maar dit zelf helemaal niet leuk vinden om te doen. Met het gevolg dat je zelf niet kunt ontspannen en eigenlijk alweer uitkijkt naar je eigen bed of bank. Spreek iets af dat voor beide partijen werkt of ga desnoods alleen.

3. Ontspanning betekent niet altijd passiviteit
Deze tip sluit aan op nummer 2. Zelf kan ik maar moeilijk stil zitten en niets doen, en dat is oké. Ontspanning hoeft niet altijd op een passieve manier zoals een bezoek brengen aan het wellnesscentrum. Sporten kan bijvoorbeeld ook ontspannend werken. Zoek uit wat ontspanning voor jou betekent. Of dit nou een middagje op de bank met een goed boek of een lange boswandeling maken is, het gaat erom dat je je gedachten even opzij kunt zetten.

4. Neem de tijd
Niets is zo stressvol als haast. Dit is natuurlijk het tegengestelde van ontspanning dus neem de tijd voor jezelf, om je zorgen even aan de kant te schuiven, te doen wat je leuk vindt. Om je even volledig te ontspannen. De dagelijkse verplichtingen komen daarna wel weer.

5. Gun jezelf ontspanning
Dit is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. We zijn gewend om altijd maar door te gaan, voor anderen klaar te staan, maar vergeet jezelf niet. Iedereen heeft op zijn tijd zijn ontspanning nodig om weer even op te laden en er daarna weer met volle moed tegenaan te gaan.


Terug