Wat maakt ons water zo bijzonder?

22 augustus 2023 - Thermae 2000 redactie

Wat maakt het thermaal water van Thermae 2000 zo bijzonder?

Het thermale bronwater van Thermae 2000 is geen gewoon water. Het is afkomstig uit drie diepe bronnen die al meer dan 40.000 jaar onder de Limburgse bodem verborgen lagen. Doordrenkt met spoorelementen en mineralen, heeft dit water een heilzame werking op het lichaam. Het wordt gevoed door ondergrondse bronnen die zich uitstrekken tot de oude vulkanische gebieden in Duitsland (Schwarzwald). Het bronwater doet er 40.000 jaar over om tot hier te komen. Dat betekent dat het water wat wij vandaag de dag oppompen, ca. 40.000 jaar geleden als regen in het Schwarzwald is gevallen. Opmerkelijk genoeg is dit stromende water het enige ter wereld zonder cesium radioactiviteit, wat het tot een unicum maakt in de wellnesswereld!

 

Wat is cesium-radioactiviteit en waarom is de afwezigheid ervan belangrijk?

Cesium-radioactiviteit is een vorm van radioactieve vervuiling die kan ontstaan door menselijke activiteiten. Het feit dat het thermaal water van Thermae 2000 geen cesium-radioactiviteit bevat, is belangrijk omdat het aantoont dat het water volledig vrij is van schadelijke verontreinigingen en veilig is om in te baden.

 

Hoe draagt de afwezigheid van cesium-radioactiviteit bij aan de ervaring bij Thermae 2000?

De afwezigheid van cesium-radioactiviteit in het thermaal water versterkt de natuurlijke zuiverheid en kwaliteit van het bronwater bij Thermae 2000. Bezoekers kunnen met een gerust hart genieten van de therapeutische voordelen van het water, wetende dat het volkomen veilig is voor hun gezondheid.

 

Wat zijn de voordelen van zwemmen in thermaal water?

Het thermaal water van Thermae 2000 staat bekend om zijn heilzame werking op spieren en gewrichten. Het draagt het Duitse predicaat "Ursprungliches reines Wasser", wat getuigt van de geneeskrachtige eigenschappen. Het biedt verlichting aan reumapatiënten en heeft een ontspannende werking voor iedereen. Vandaar dat Fysio Thermae ook behandelingen uitvoert in het water. Het thermaal water wordt opgepompt met een temperatuur van ca. 24°C maar wordt opgewarmd tot een aangename temperatuur van ongeveer 32°C.

 

Wat is de rol van mineraalwater bij Thermae 2000?

De derde bron geeft ons mineraalwater, met een temperatuur van ca. 12°C. Deze bron met mineraalwater hangt op 80 meter diepte, waarbij het water uit de bron op zo’n 140 meter diepte onttrokken wordt. Het zoete mineraalwater wordt gebruikt in alle restaurants en drinkpunten van Thermae 2000, waardoor bezoekers kunnen genieten van de verfrissende en zuivere smaak. Tevens wordt één van de dompelbaden in het saunagebied gevuld met dit mineraalwater, waardoor u écht kan afkoelen na een sauna bezoek.

 

Wat is Thermae For Me?

Thermae For Me is de eigen verzorgingslijn van Thermae 2000. De huid- en gezichtsverzorgingsproducten van Thermae For Me zijn verrijkt met thermaal water uit de eigen bron. Dit water heeft een heilzame werking en zorgt voor een stralend gehydrateerde huid. De sporen en mineralen in het thermaal water dragen bij aan de gezondheid en schoonheid van de huid.

 

Ben je klaar om de betovering van ons thermaal water te ervaren? Bij Thermae 2000 wacht een oase van ontspanning en rust op je. Laat je onderdompelen in de eeuwenoude bronnen gevuld met kostbare mineralen, en ervaar de unieke helende kracht van de natuur. Bespaar op je entree door vooraf online een reservering te maken.


Terug