Thermae 2000 verkozen tot ‘Leerbedrijf van het jaar’

8 december 2023 - Thermae 2000 directie

Thermae 2000 is verkozen tot ‘Leerbedrijf van het Jaar’ in de recreatiesector. Dit werd bekendgemaakt tijdens de Dag van de Recreatie, georganiseerd door de FNV Recreatie. Uit de drie overgebleven finalisten koos de jury unaniem voor Thermae 2000 als voorbeeld voor opleiders in de recreatiebranche. Uit handen van de jury ontving algemeen directeur Bastiaan Klomp de felbegeerde award. “Deze heb ik vol trots mee naar Valkenburg aan de Geul genomen en krijgt een mooie plek binnen ons bedrijf!”

Thermae 2000 mag een jaar lang deze titel met eer dragen en is als branchewinnaar hiermee ook genomineerd voor de landelijke finale van alle winnende leerbedrijven. “Deze titel is een fantastische erkenning voor alle collega’s binnen Thermae 2000 en met name voor de 21 leermeesters die dag in, dag uit nieuwe collega’s warm maken voor onze prachtige branche en opleiden tot vakmensen”, aldus Klomp. “Onze aanpak voelt voor ons als vanzelfsprekend, maar blijkbaar wordt dat erg gewaardeerd. Kiezen voor één-op-één begeleiding door een opgeleide leermeester, het doorontwikkelen én trainen van ons bestaande team en creëren van multi-inzetbaarheid om een afwisselende baan te hebben én houden, zijn voor ons speerpunten in het ontwikkelen van een van de belangrijkste bronnen - naast onze thermale waterbronnen - binnen ons bedrijf: ons team.”

Thermae 2000 kent momenteel 209 medewerkers verdeeld over 118 FTE. Daarvan lopen 21 collega’s stage of volgen een leerlingentraject. Deze stages zijn verdeeld over verschillende opleidingsniveaus; van snuffelstages van middelbare scholieren en alle mbo-niveaus tot aan hbo- maar ook wo-niveau. Verschillende teamleden binnen Thermae 2000 zijn actief lid van stuurgroepen binnen opleidingsinstituten als het Vista College, Foodlab Limburg & Ecobiose/Yuverta.

 

De vakjury over het winnende leerbedrijf Thermae 2000

De vakjury heeft unaniem voor Thermae 2000 gekozen. "Bij dit leerbedrijf staat een leven lang leren bovenaan, bij alles wat ze doen. Thermae 2000 heeft een systeem in opleiden en doordat ze verschillende afdelingen hebben kan er multidisciplinair geleerd worden. Daarbij wordt er veel tijd en energie gestoken in het opleiden van leerlingen en staat naast iedere leerling een praktijkopleider, dus echt 1-op-1 aandacht. "

 

Over de verkiezingen

FNV Recreatie organiseert de verkiezingen uit naam van Stichting Sociaal Fonds Recreatie (SFRecreatie) in samenwerking met sociale partners, namelijk HISWA-RECRON en CNV Vakmensen. Met deze verkiezingen kunnen ambitieuze praktijkbegeleiders, ondernemers en recreatiemedewerkers uit het hele land hun talent tonen. Hiermee laten ze zien dat ze een voorbeeld zijn van goede praktijkbegeleiding in de branche én staat het bedrijf in de spotlights bij (toekomstige) medewerkers. 


Terug