Regelmatig saunabezoek; de ideale najaarsboost voor uw lichaam

1 oktober 2017

Hogere weerstand

Bij het gebruik van de sauna gaat het lichaam meer zweet produceren zodat het van de overtollige warmte afkomt. Samen met de warmte voert het lichaam dan ook afvalstoffen af. Bij het gieten van water op de saunakachel, krijgt de huid een kick waardoor het nog meer gaat transpireren. Op die manier raakt het lichaam meer afvalstoffen kwijt. Doordat er door de hoge temperatuur een soort ‘koorts-effect’ ontstaat, gaat het lichaam extra afweerstoffen aanmaken. Door dit proces bent u beter beschermd tegen bijvoorbeeld een verkoudheid of griepje.

Stralende huid

Zodra u de sauna uit komt en het dompelbad in gaat om af te koelen, zorgt de snelle wisseling van temperatuur voor een diepe reiniging van de huid. Daarnaast  krijgt het lichaam weer een andere boost en wordt de werking van verschillende belangrijke organen gestimuleerd. Bovendien wordt de cel vernieuwing gestimuleerd, waardoor u binnen no-time een stralende huid hebt.

Ontspannen spieren

Voor sporters is het frequent bezoeken van de sauna ook een aanrader. De praktijk wijst namelijk uit dat de warmte van de sauna zorgt voor ontspanning van vermoeide spieren en de verlichting van spanningen. Mocht u dus last hebben van gespannen spieren, zal een bezoek aan de wellness zeker goed doen.

Kortom, als u het najaar sterk wilt doorkomen, is het plannen van meerdere saunabezoeken een goed idee. U verhoogt uw weerstand, ontspant uw spieren en vermindert stress, én het zorgt ook nog eens voor een stralende huid! En geef toe, zo vervelend is het toch niet om af en toe een dagje naar de sauna te gaan?

 


Terug