Must-watch Kerstfilms en series

14 december 2021

De tijd van de gezellige Kerstfilms is aangebroken. Nu we allemaal vanaf 17:00 uur binnen zitten kunnen we wel wat tips gebruiken voor de leukste films en series die het waard zijn om te bingen deze Kerst.

Wist jij dat…

je in ons hotel ook vanuit het bed op de kamer Netflix kunt kijken op een gloednieuwe Smarttv?

 

1.       Love Actually

Deze échte klassieker kan niet ontbreken in dit lijstje. In deze film volg je het leven van acht zeer verschillende koppels en hun liefdesleven. In verschillende losjes samenhangende verhalen die zich allemaal afspelen tijdens een hectische maand voor Kerstmis in Londen.

 

2.       The Princess Switch, The Princess Switch 2: Switched again, The Princess Switch 3: Romancing the star.

The Princess Switch is een film reeks waarin Stacy, een planner met een voorliefde voor schema's, een spontane reis maakt naar het charmante land van Belgravia op suggestie van haar souschef en beste vriend, Kevin. Terwijl ze zich voorbereidt op de Royal Christmas Baking Contest, krijgt Stacy te maken met een identieke vreemdeling en een vreemd verzoek. Hertogin Margaret Delacourt wil nog een laatste kans om het leven als 'normaal mens' te ervaren voordat ze trouwt met de kroonprins van Belgravia. In deel 2 en 3 wordt hierop verder geborduurd. Kortom: heel wat royal drama in een vrolijk kerstsfeertje.

 

3.       Love hard

In Love hard denkt de hopeloze, maar eeuwig single blijvende journaliste Natalie uit Los Angeles dat de dingen beginnen te verbeteren als ze Tag, een dromerige jongen van de oostkust, aan de haak slaat via een dating-app. Ze besluit hem voor de feestdagen te verrassen. Maar dan ontdekt ze dat ze wordt opgelicht door de jeugdvriend van Tag, Josh, die al evenveel pech heeft in de liefde. Toch doet ze een poging om weer verliefd te worden.

 

4.       Holidate

Holidate, met Emma Roberts en Luke Bracey in de hoofdrollen, is een grappige en heerlijke romantische komedie. De film speelt zich af rondom een fenomeen waar veel singles mee te maken krijgen tijdens de feestdagen: familieleden die zeuren waarom je (nog) geen partner hebt. De horror. Maar - de titel verklapt het - de hoofdpersonen vinden daar een handige oplossing voor. De perfecte film voor een moeder-dochter of zussen momentje!

 

5.       The Grinch

Wie kent deze klassieker nou niet? The Grinch, ook wel bekend als How the Grinch Stole Christmas!, speelt zich af in een fantasiewereld die bevolkt wordt door een klein volkje genaamd Who’s. Aan de rand van Whoville woont een groene, wraakzuchtige Grinch die van plan is Kerstmis te verpesten voor alle inwoners van het stadje. Als dit maar goed afloopt…

 

6.       Home For Christmas

Het constante commentaar op het vrijgezellenleven van de 30-jarige Johanne en de verwachtingen van de maatschappij over de perfecte kerst met het gezin dringt eindelijk tot haar door. Johanne begint een 24-daagse jacht op een partner om mee naar huis te nemen voor Kerstmis.

 

7.       Sugar Rush Christmas

Misschien kun je geen eten of zoetigheid meer zien na de kerstdagen, maar voor wie nog trek heeft of alvast voor volgend jaar inspiratie wilt opdoen na een mislukt dessert is er Sugar Rush Christmas.
In de serie strijden meerdere teams met elkaar om de meest bijzondere en mooie kerstzoetigheden te creëren. Denk gigantische taarten, kleurrijke gebakjes en special effects. In zes afleveringen bepaalt een deskundige jury welk team er met de titel en de prijs van $10.000 vandoor gaat.

 

8.       The Holiday

The Holiday is een romantische komedie uit 2006. Amanda is een Amerikaanse vrouw met een druk leven. Iris is een Engelse vrouw die de moed heeft opgegeven in de liefde. Wanneer ze elkaar online via een site voor woningruil ontmoeten, besluiten ze voor een periode van twee weken van huis en leven te wisselen.

 

9.       Office Christmas Party

In 'Office Christmas Party' dreigt de CEO van een familiebedrijf de afdeling van haar feestende broer Clay te sluiten. Clay en zijn technisch directeur roepen hun collega's bij elkaar en organiseren een groots kerstfeest in een poging om een potentiële klant te trekken dat moet leiden tot een verkoop waarmee ze hun baan kunnen redden. Het feest loopt al snel uit de hand. Deze film is een echte komedie, een goede keus wanneer je je lachspieren wilt trainen.

 

10.   A Boy Called Christmas

Tot slot de grote nieuwkomer van dit jaar: A Boy Called Christmas. Deze nieuwe Netflix film schepte hoge verwachtingen naar aanleiding van het budget en de cast. Nikolas is een doodgewone jongen die op een buitengewoon avontuur vertrekt naar het besneeuwde noorden, opzoek naar zijn vader die op een zoektocht is naar het legendarische Elfen dorp, Elfhelm. Samen met het eigenwijze rendier Blitzen en een trouwe muis ontdekt Nikolas al snel zijn lotsbestemming in dit magische, komische en vertederende verhaal dat bewijst dat niets onmogelijk is.

 

Heb je even geen zin in een film of serie? Dan is er altijd nog Fireplace For Your Home. Op deze manier kun je op je hotelkamer van een knisperend vuurtje op de achtergrond genieten. Het zal je hart verwarmen tijdens de winterse kerstdagen en zal zorgen voor een intieme en knusse sfeer.

Klaar om jouw perfect ontspannen kerstdagen bij ons te spenderen? Boek hier jouw overnachting


Terug