Haal alles uit je wellness bezoek

14 augustus 2023 - Thermae 2000 redactie

Onze geliefde medewerker Ingrid, met jarenlange ervaring bij Thermae 2000, heeft besloten om haar geheime ontspanningstips met jullie te delen. Als het aankomt op het creëren van een onvergetelijke en rustgevende ervaring, weet Ingrid precies hoe het moet.

Ingrid is al ruim 17 jaar werkzaam bij de hotelreceptie van Thermae 2000 én tevens groot wellness liefhebber. Of je nu voor de eerste keer een bezoek brengt of een trouwe wellnessbezoeker bent, haar adviezen zullen je verblijf naar een hoger niveau tillen en leren je te ontspannen als een pro.

Rondje langs de spa- en wellnessfaciliteiten

We beginnen bij het begin! Start met een oriënterend rondje langs alle faciliteiten. Bekijk rustig waar de diverse sauna’s, baden en rustruimtes zich bevinden en bekijk alvast de menukaarten en openingstijden van de verschillende horeca outlets. Zo weet jij precies waar je naartoe moet als je trek begint te krijgen.

Tip: de flammkuchen bij Bread & Bites zijn erg lekker én vallen niet zo zwaar op de maag.

Wellness programma

Bekijk bij aankomst het programma met activiteiten, belevenissen en opgietingen bij de infopost in de wellness. Het zou jammer zijn als je één van deze fijne ervaring misloopt.

Tijd voor de sauna!

In het saunagedeelte vind je een handig sauna routine stappenplan. Volg deze (je vindt het stappenplan ook hier) voor de beste sauna ervaring. Pak niet gelijk de heetste sauna, maar begin bijvoorbeeld met een stoombad of de eucalyptus sauna. Gebruik de timer die ophangt in iedere sauna, maar luister vooral naar je lichaam. Loop de sauna uit zodra je je niet goed voelt.

Afkoelen en hydrateren

Dat was lekker! Onderschat niet het belang van afkoelen na een sauna bezoek. Loop buiten een rondje over onze ligweide of neem een plons in het dompelbad. Drink tussendoor voldoende water om hoofdpijn te voorkomen. Neem rust voordat je opnieuw een sauna bezoekt. Tip: onderin het Infinitum (neem tegenover de panoramasauna de trap naar beneden) vind je twee fijne rustruimtes om een boekje te lezen of even je ogen te sluiten.

Droge badkleding

Neem niet alleen een extra droge handdoek, maar ook een droog setje badkleding mee voor als je bijvoorbeeld tussendoor gaat eten. Je kunt tijdens jouw bezoek altijd terug naar je locker om droge spullen te pakken en/of om je om te kleden.

Ontspannen behandeling

Mocht je een behandeling willen boeken tijdens jouw verblijf, is het raadzaam om deze al voorafgaand aan je bezoek te reserveren, zodat je verzekerd bent van een plekje. Bekijk hier welke fijne gezichts- of lichaamsbehandelingen we allemaal aanbieden.

Speciaal voor hotelgasten

Is jouw hotelkamer nog niet gereed bij aankomst? Kleed je toch gelijk om en ga alvast genieten van de wellness. Zodra jij namelijk je badjas aantrekt, begint het afschakelen. Op deze manier verleng je dus de duur van jouw wellness ervaring. We hebben een speciale omkleedruimte en extra grote kluisjes voor hotelgasten, dichtbij de hotelkamers. Zodra jouw hotelkamer klaar is, loop je zo vanuit de wellness in je badjas naar de kamer, zonder langs de hotelreceptie te hoeven.

Extra vroeg toegang voor hotelgasten

Wist je dat hotelgasten al een uur eerder toegang hebben tot de wellness? Zo zwem je tussen 9:00 en 10:00 uur als één van de weinigen in alle rust in onze thermale binnen- en buitenbaden.

Geniet van je verblijf. En mocht je een hotelovernachting boeken, dan zien we elkaar bij de receptie. Tot dan!


Terug