Fysiotherapie

 

Fysiotherapie, de kern van Thermae 2000

Thermae 2000 is van oorsprong een kuuroord opgericht door twee fysiotherapeuten. Ook vandaag de dag kunt u bij ons terecht voor alle klachten aan het bewegingsapparaat d.m.v. diverse behandelingen en kuren. Daarnaast bieden wij groepstrainingen aan om u preventief tegen fysieke klachten te beschermen. 

Specialisaties

Fysio Thermae is onderdeel van Paramedisch Centrum Thermae 2000, een verzamelplek van verschillende specialisaties. Wanneer u in behandeling bent bij onze afdeling fysiotherapie, zijn de volgende specialisaties van belang:


Myofasciale therapie bij littekenbehandeling 

Littekenweefsel kan klachten veroorzaken aan het houdings- en bewegingsapparaat, maar kan ook het herstel stagneren. Bekend zijn arm- en schouderklachten na borstoperaties, maar ook rugklachten na buikoperaties komen regelmatig voor. Littekentherapie is een nieuw vakgebied binnen de fysiotherapie. De combinatie van myofasciale release technieken met fasciale stretching in combinatie met taping leidt tot verbluffende resultaten. Er wordt direct zichtbaar en voelbaar resultaat ervaren, zowel bij verse als oude littekens.


Therapie tegen hoofd- en aangezichtspijn 

Gemiddeld heeft meer dan 20% van de Nederlandse bevolking één keer per week hoofdpijn en kan hierdoor niet meer goed functioneren in het dagelijkse leven. Vaak wordt de hoofdpijn onderdrukt door middel van medicatie terwijl hoofd- en aangezichtspijn met een gerichte behandeling vaak goed te behandelen zijn. Bij Paramedisch Centrum Thermae hebben wij uitgebreid aandacht aan onderzoek en behandeling voor deze klachten met behulp van nieuwe interventies. Vooral de combinatie van myofasciale technieken, manuele technieken, en gerichte oefeningen zorgen voor een doeltreffende aanpak.


Shockwave therapie 

Shockwave therapie is een behandeltechniek waarbij patiënten worden blootgesteld aan 'schokgolven', die door middel van een behandelkop nauwkeurig gericht worden zodat ze op de gewenste locatie in het lichaam een mechanisch effect hebben. De behandeling met shockwave geeft snel resultaat. Meestal zijn 5 of 6 behandelingen voldoende om klachten op te heffen.

Shockwave wordt vooral gebruikt bij een tennisarm, slijmbeurs ontstekingen aan schouder, heup en knie, hielspoor en achillespees klachten.


Kinesiotaping 

Kinesiotape heeft een elastische structuur en wordt zo aangebracht op het lichaam dat het de aangedane plek ondersteund of fixeert. Kinesiotaping wordt gebruikt bij diverse sportletsels en ter ondersteuning van spier- en gewrichtsklachten. De tape kan enkele dagen blijven zitten en mag zelfs nat worden. Douchen of zwemmen met de tape blijft hierdoor mogelijk.


Manuele lymfedrainage  

Manuele Lymfedrainage (MLD) is een massagevorm die wordt toegepast als er vochtophoping is in arm of been of elders in lichaam is. Door de behandeling wordt het oedeem beter afgevoerd via het lymfestelsel, wordt de stagnatie opgeheven en de druk in het lichaamsdeel verlaagd.

De behandeling wordt toegepast bij: 

  • Primair lymfoedeem: aangeboren afwijking van het lymfestelsel
  • Secundair lymfoedeem: afwijking van het lymfestelsel na een operatie en/of bestraling.
  • Bloeduitstortingen
  • Oedeemvorming na ongeval

 

Echografie 

Echografie is een diagnostisch middel en dus geen behandeling op zich. Echografische beeldvorming is een zeer bruikbare methode om structuren als botten, gewrichten, spieren, pezen, kapsel en banden te bestuderen. Echografie geeft een directe weergave van beweging, functie en anatomie van het lichaam. Weefselschade na een (sport)blessure is met echografie goed te beoordelen en de mate van weefselherstel kan tijdens de revalidatie worden bewaakt. Een echografisch onderzoek levert sneller en meer informatie op. Veel voorkomende aandoeningen die met een echografie worden opgespoord zijn een tennisarm, hielspoor, ontsteking van de achillespees en een slijmbeursontsteking aan de schouder of heup of knie.