Fysio Thermae logo 2021 CMYK

 

Fysiotherapie, de kern van Thermae 2000

Thermae 2000 is van oorsprong een kuuroord opgericht door twee fysiotherapeuten. Ook vandaag de dag kunt u bij ons terecht voor alle klachten aan het bewegingsapparaat d.m.v. diverse behandelingen en kuren. Daarnaast bieden wij groepstrainingen aan om u preventief tegen fysieke klachten te beschermen. Wanneer het voor u niet mogelijk is om zelf naar onze locatie te komen, dan kan de fysiotherapeut u ook thuis bezoeken. 

Thermae 2000 Fysiotherapie Specialisaties

Thermae 2000 fysiotherapie is onderdeel van Paramedisch Centrum Thermae 2000, een verzamelplek van verschillende specialisaties. Wanneer u in behandeling bent bij onze afdeling fysiotherapie, zijn de volgende specialisaties van belang:


Myofasciale therapie bij littekenbehandeling 

Littekenweefsel kan klachten veroorzaken aan het houdings- en bewegingsapparaat, maar kan ook het herstel stagneren. Bekend zijn arm- en schouderklachten na borstoperaties, maar ook rugklachten na buikoperaties komen regelmatig voor. Littekentherapie is een nieuw vakgebied binnen de fysiotherapie. De combinatie van myofasciale release technieken met fasciale stretching in combinatie met taping leidt tot verbluffende resultaten. Er wordt direct zichtbaar en voelbaar resultaat ervaren, zowel bij verse als oude littekens.


Therapie tegen hoofd- en aangezichtspijn 

Gemiddeld heeft meer dan 20% van de Nederlandse bevolking één keer per week hoofdpijn en kan hierdoor niet meer goed functioneren in het dagelijkse leven. Vaak wordt de hoofdpijn onderdrukt door middel van medicatie terwijl hoofd- en aangezichtspijn met een gerichte behandeling vaak goed te behandelen zijn. Bij Paramedisch Centrum Thermae hebben wij uitgebreid aandacht aan onderzoek en behandeling voor deze klachten met behulp van nieuwe interventies. Vooral de combinatie van myofasciale technieken, manuele technieken, en gerichte oefeningen zorgen voor een doeltreffende aanpak.


Dry Needling 

Dry needling is een behandelmethode om klachten in spieren en pezen te behandelen. Met een kleine naald prikt de therapeut in de spierverharding (triggerpoints).De triggerpoints kunnen pijn, krachtverlies, stijfheid en bewegingsbeperkingen veroorzaken. Door te prikken in de triggerpoints ontspant de spier waardoor de pijn zakt en andere symptomen verdwijnen.


Shockwave therapie 

Shockwave therapie is een behandeltechniek waarbij patiënten worden blootgesteld aan pijnloze 'schokgolven', die door middel van een behandelkop nauwkeurig gericht worden zodat ze op de gewenste locatie in het lichaam een mechanisch effect hebben. De behandeling met shockwave geeft snel resultaat. Meestal zijn 5 of 6 behandelingen voldoende om klachten op te heffen.

Shockwave wordt vooral gebruikt bij een tennisarm, slijmbeurs ontstekingen aan schouder, heup en knie, hielspoor en achillespees klachten.


Kinesiotaping 

Kinesiotape heeft een elastische structuur en wordt zo aangebracht op het lichaam dat het de aangedane plek ondersteund of fixeert. Kinesiotaping wordt gebruikt bij diverse sportletsels en ter ondersteuning van spier- en gewrichtsklachten. De tape blijft 3 tot 4 dagen zitten en moet dan vervangen worden. Je kunt er mee douchen of baden.


Manueel therapie volgens de 4XT-methode 

De 4xT-methode is een revolutionaire nieuwe behandelmethode. Gebaseerd op nieuwe anatomische inzichten en gesteund door nieuwe testmethoden. Deze behandelmethode helpt bij vrijwel alle orthopedische gewrichtsklachten aan de rug, nek, elleboog, schouder, knie en enkel. 

De behandeling: de 4xT-methode gaat volgens een vast test- en behandelpatroon: testen, tapen, triggeren en trainen. 

  • Testen: tijdens elke behandeling wordt met behulp van een aantal testen bekeken hoe het bewegen gaat, of de beweging beperkt is en hoeveel pijn het doet.

  • Tapen: na het testen wordt de beweging de goede richting ingestuurd en ook in die richting getaped met EASYtape.

  • Triggeren: met fysiotherapeutische mobilisatietechnieken en bindweefseltechnieken wordt de beweging het gewricht vergroot.

  • Trainen: de oefeningen slijpen direct de nieuwe bewegingen het juiste fasciale patroon in.


Manuele lymfedrainage  

Manuele Lymfedrainage (MLD) is een massagevorm die wordt toegepast als er vochtophoping is in arm of been of elders in lichaam is. Door de behandeling wordt het oedeem beter afgevoerd via het lymfestelsel, wordt de stagnatie opgeheven en de druk in het lichaamsdeel verlaagd.

De behandeling wordt toegepast bij: 

  • Oedeemvorming na een operatie en/of bestraling
  • Bloeduitstortingen
  • Oedeemvorming na ongeval
  • Hoofdpijn


Echografie 

Echografie is een diagnostisch middel en dus geen behandeling op zich. Echografische beeldvorming is een zeer bruikbare methode om structuren als botten, gewrichten, spieren, pezen, kapsel en banden te bestuderen. Echografie geeft een directe weergave van beweging, functie en anatomie van het lichaam. Weefselschade na een (sport)blessure is met echografie goed te beoordelen en de mate van weefselherstel kan tijdens de revalidatie worden bewaakt. Een echografisch onderzoek levert sneller en meer informatie op. Veel voorkomende aandoeningen die met een echografie worden opgespoord zijn een tennisarm, hielspoor, ontsteking van de achillespees en een slijmbeursontsteking aan de schouder of heup of knie.