Shopping Cart Pixel
Menu

Fysiotherapie, de kern van Thermae 2000

Thermae 2000 is van oorsprong een kuuroord opgericht door twee fysiotherapeuten. Ook vandaag de dag kunt u bij ons terecht voor alle klachten aan het bewegingsapparaat d.m.v. diverse behandelingen en kuren. Daarnaast bieden wij groepstrainingen aan om u preventief tegen fysieke klachten te beschermen.

Bijzonderheden

Thermae 2000 fysiotherapie is onderdeel van Paramedisch Centrum Thermae 2000, een verzamelplek van verschillende specialisaties en bijzonderheden. Wanneer u in behandeling bent bij onze afdeling fysiotherapie, zijn de volgende bijzonderheden van belang:

Thermae 2000 Fysiotherapie Specialisaties

Onze afdeling fysiotherapie heeft een aantal specialisaties die helpen bij het oplossen en voorkomen van klachten. Uw therapeut adviseert de meest geschikte behandelmethode. 

Nieuw! Myofasciale (fysio)therapie bij littekenbehandeling

Littekenweefsel kan klachten veroorzaken aan het houdings- en bewegingsapparaat, maar kan ook het herstel stagneren. Bekend zijn arm- & schouderklachten na borstoperaties, maar ook rugklachten na buikoperaties komen regelmatig voor. Littekentherapie is een nieuw vakgebied binnen de fysiotherapie. De combinatie van myofasciale release technieken met fasciale stretching in combinatie met taping leidt tot verbluffende resultaten. Er wordt direct zichtbaar en voelbaar resultaat ervaren, zowel bij verse als oude littekens.

Fysiotherapie - Dry Needling

Dry needling is een behandelmethode om klachten in spieren en pezen te behandelen. Met een kleine naald prikt de therapeut in de spierverharding (triggerpoints).De triggerpoints kunnen pijn en krachtverlies, stijfheid en bewegingsbeperkingen veroorzaken.Door te prikken in de triggerpoints ontspant de spier waardoor de pijn zakt en andere symptomen verdwijnen.

Fysiotherapie - Shockwave therapie

Shockwave therapie is een behandeltechniek waarbij patiënten worden blootgesteld aan pijnloze 'schokgolven', die door middel van een behandelkop nauwkeurig gericht worden zodat ze op de gewenste locatie in het lichaam een mechanisch effect hebben. De behandeling met shockwave geeft snel resultaat. Meestal zijn 5 of 6 behandelingen voldoende om klachten op te heffen.

Shockwave wordt vooral gebruikt bij tennisarm, slijmbeurs ontstekingen  aan schouder,heup en knie, hielspoor, achillespees klachten.

Fysiotherapie - Kinesiotaping

Tapemateriaal heeft een elastische structuur en wordt zo aangebracht op lichaam dat het de aangedane plek ondersteund of fixeert. Kinesiotaping wordt gebruikt bij diverse sportletsels en ter ondersteuning van spier en gewrichtsklachten. De tape blijft 3 of 4 dagen zitten en moet dan vervangen worden. Je kunt er mee douchen of baden.

Manueel therapie volgens de 4XT-methode

De 4xT-methode is een revolutionaire nieuwe behandlmeethode. Gebaseerd op nieuwe anatomische inzichten en gesteund door nieuwe testmethoden. Deze behandelmethode helpt bij vrijwel alle orthopedische gewrichtsklachten aan de rug, nek, elleboog, schouder, pols, heup, knie en enkel. 

De behandeling: de 4xT-methode gaat volgens een vast test- en behandelpatroon: testen, tapen, triggeren en trainen. 

  • Testen: tijdens elke behandeling wordt met behulp van een aantal testen bekeken hoe het bewegen gaat, of de beweging beperkt is en hoeveel pijn het doet.

  • Tapen: na het testen wordt de beweging de goede richting ingestuurd en ook in die richting getaped met EASYtape.

  • Triggeren: met fysiotherapeutische mobilisatietechnieken en bindweefseltechnieken wordt de beweging in het gewricht vergroot.

  • Trainen: de oefeningen slijpen direct de nieuwe bewegingen het juiste fasciale patroon in.

Manuele lymfedrainage 

Manuele Lymfedrainage (MLD) is een massagevorm die wordt toegepast wanneer er vochtophoping in arm, been of elders in lichaam aanwezig is. Door de behandeling wordt het oedeem beter afgevoerd via het lymfestelsel en heft de stagnatie op en verlaagt de druk in het lichaamsdeel.

De behandeling wordt toegepast bij: 

  • oedeemvorming na een  na een operatie en of bestraling
  • Bloeduitstortingen
  • Oedeemvorming na ongeval
  • Hoofdpijn

Echografie bij fysiotherapie

Echografie is een diagnostisch middel en dus geen behandeling op zich. Echografische beeldvorming is een zeer bruikbare methode om structuren als botten, gewrichten, spieren, pezen, kapsel en banden te bestuderen. Echografie geeft een directe weergave van beweging, functie en anatomie van het lichaam. Weefselschade na een (sport)blessure is met echografie goed te beoordelen en de mate van weefselherstel kan tijdens de revalidatie worden bewaakt. Een echografisch onderzoek levert sneller en meer informatie op. Veel voorkomende aandoeningen die met een echografie worden opgespoord zijn een tennisarm, hielspoor, ontsteking van de achillespees en een slijmbeursontsteking aan de schouder of heup of knie.

Bezig met verwerken, een ogenblik geduld a.u.b.

Dit product is helaas niet beschikbaar op de gekozen data.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mijn cadeaubon verzilveren?

Het verzilveren van de cadeaubon doet u bij de laatste stap van uw reservering met de barcode. De waarde zal verrekend worden met het totaalbedrag.

Welke cadeaubonnen/vouchers kan ik online verzilveren?

U kunt cadeaubonnen met een waarde in euro's online bij ons verzilveren. Hieronder vallen cadeaubonnen die direct via onze website zijn aangekocht. Hieronder vindt u twee voorbeelden.

Voorbeeld 1:

Voorbeeld 2:

Moet ik een cadeaubon in één keer besteden?

Ja, u kunt de cadeaubon het beste in één keer besteden. Blijft er een restwaarde over dan komt deze te vervallen. U doet er dus slim aan om voor een eindbedrag te gaan dat hoger is dan de waarde van uw cadeaubon. Het overige bedrag van uw reservering kunt u direct online betalen.

Is het mogelijk om meerdere cadeaubonnen in te leveren?

Ja, dat is mogelijk. Mits het totaalbedrag hoger is dan de cadeaubonnen bij elkaar opgeteld.

Is de cadeaubon persoonsgebonden?

Cadeaubonnen zijn niet persoonsgebonden en kunt u ook cadeau geven aan familie en vrienden.

Het inwisselen van mijn cadeaukaart lukt niet

Heeft u de streepjescode goed overgenomen? Heeft u de verzilverdatum op de bon gecheckt? Zo ja, neem dan contact met ons op.

Ik heb mijn cadeaubon ingeleverd bij een reservering, maar deze geannuleerd. Kan ik de bon opnieuw inleveren?

Ja, dat kan. Als u de cadeaubon niet verrekend heeft met een reservering, dan kunt u deze twee uur na de annulering opnieuw verzilveren.

Ik heb nog geen cadeaubon »

Meer