Sauna opgietingen

Normaliter biedt Thermae 2000 een uitgebreid schema met verschillende sauna opgietingen aan, die elke medewerker zelf bedenkt en geeft. Volgens de maatregelen van het RIVM mogen we nog geen activiteiten geven waarin (warme) lucht verplaatst wordt, wat in een sauna opgieting natuurlijk het geval is. We hebben daarom een aangepast rooster met bijzondere sauna activiteiten. Bekijk hier onze nieuwe sauna belevenissen.

Een Löyly, Fins voor een sauna opgieting, is het meest voorkomende saunaritueel en komt tot stand wanneer er een geurende vloeistof van water en aromatische oliën over de saunakachel gegoten wordt. Dit zorgt voor stoom en heeft een verrassend goed effect op de mentale gesteldheid (anti-stress). De hoge luchtvochtigheid die door de stoom ontwikkeld wordt, zorgt voor een ontspannende sensatie op de huid. 

Luchtvochtigheid


Het water dat over de kachel wordt gegoten zorgt voor een daling in temperatuur en een stijging in luchtvochtigheid. Door de hoge luchtvochtigheid neemt de gevoelstemperatuur echter toe. Een sauna aufguss (Duits voor opgieting) is iets heviger dan een gewone saunagang. Deze saunagang verloopt wat sneller en voelt intenser.

Een van onze professionele saunameesters zal de opgieting begeleiden en door het rondzwaaien van een waaier of doek geleidelijk de geur en warmte door de ruimte verspreiden. Hiernaast wordt de opgieting in verschillende sauna’s door muziek ondersteund waardoor u maximale ontspanning zal ervaren. 

Reiniging

De warmte zorgt voor transpiratie en een verbeterde doorbloeding waardoor het lichaam gezuiverd kan worden en gifstoffen onder de huid kunnen ontsnappen. Het vocht dat uw lichaam tijdens een saunabezoek verliest is grotendeels afkomstig uit het bloed maar ook uit uw vetcellen, weefsel en poriën. Kortom, uw lichaam wordt gedurende een korte tijd grondig van binnenuit gereinigd.

Verschillende sauna opgietingen

Een sauna opgieting duurt 20 minuten en wordt door een pauze onderbroken waardoor u de tijd krijgt om rustig af te koelen en om van iets lekkers te genieten. Naast de reguliere opgietingen worden er ook mini-opgietingen gegeven. Hierbij wordt de kachel drie keer bevochtigd en kunt u uzelf inwrijven met honing. De verschillende opgietingen worden dagelijks aangeboden. Wij adviseren u altijd te luisteren naar uw eigen lichaam. Voelt het voor u te warm? Dan kunt u de opgietsessie altijd tussentijds verlaten.