Sauna opgietingen

Thermae 2000 biedt dagelijks een uitgebreid schema aan met verschillende sauna opgietingen, die elke medewerker zelf bedenkt en geeft. Een Löyly, Fins voor een sauna opgieting, is het meest voorkomende saunaritueel en komt tot stand wanneer er een geurende vloeistof van water en aromatische oliën over de saunakachel gegoten wordt. Dit zorgt voor stoom en heeft een verrassend goed effect op de mentale gesteldheid (anti-stress). De hoge luchtvochtigheid die door de stoom ontwikkeld wordt, zorgt voor een ontspannende sensatie op de huid. 

Luchtvochtigheid


Het water dat over de kachel wordt gegoten zorgt voor een daling in temperatuur en een stijging in luchtvochtigheid. Door de hoge luchtvochtigheid neemt de gevoelstemperatuur echter toe. Een sauna aufguss (Duits voor opgieting) is iets heviger dan een gewone saunagang. Deze saunagang verloopt wat sneller en voelt intenser.

Een van onze professionele saunameesters zal de opgieting begeleiden en door het rondzwaaien van een waaier of doek geleidelijk de geur en warmte door de ruimte verspreiden. Hiernaast wordt de opgieting in verschillende sauna’s door muziek ondersteund waardoor u maximale ontspanning zal ervaren. 

Reiniging

De warmte zorgt voor transpiratie en een verbeterde doorbloeding waardoor het lichaam gezuiverd kan worden en gifstoffen onder de huid kunnen ontsnappen. Het vocht dat uw lichaam tijdens een saunabezoek verliest is grotendeels afkomstig uit het bloed maar ook uit uw vetcellen, weefsel en poriën. Kortom, uw lichaam wordt gedurende een korte tijd grondig van binnenuit gereinigd.

Verschillende sauna opgietingen

Een sauna opgieting duurt 10 á 15 minuten. Iedere opgieting is uniek en past bij de betreffende saunameester. De saunameester kiest de muziek en de bijpassende geuren. Bekijk tijdens uw bezoek het actuele schema met opgietingen en het thema bij de infopost in de wellness, of vraag één van onze medewerkers.

Er zijn regelmatig sauna weekenden bij Thermae 2000. Tijdens dit weekend staan er extra veel opgietingen op de planning en pakken de saunameesters extra uit. Bekijk hier wanneer het volgende opgietweekend is gepland. 

Luister naar uw lichaam

Wij adviseren u altijd te luisteren naar uw eigen lichaam. Voelt het voor u te warm? Dan kunt u de opgietsessie altijd tussentijds verlaten. 

Vrouw loopt uit Eucalyptus sauna met handdoek Vrouw loopt uit Eucalyptus sauna met handdoek
Temperatuur weergave 80 graden sauna. Temperatuur weergave 80 graden sauna.
Koppel ontspant in badkleding en hammamdoek in Suola sauna. Koppel ontspant in badkleding en hammamdoek in Suola sauna.
Twee dames ontspannen in handdoek in de Stuga sauna. Twee dames ontspannen in handdoek in de Stuga sauna.