Wellness rituelen

Rituelen, een eeuwenoud gebruik waarbij een handeling meermaals herhaald wordt. Ook binnen de wellness wordt er gebruik gemaakt van verschillende rituelen. Zo bieden we diverse wellness rituelen aan.

Sauna rituelen bij Thermae 2000

Wilt u een optimale ervaring in de sauna? Dan is het is belangrijk dat u uw vasthoudt aan het specifieke sauna ritueel. Het sauna ritueel bestaat uit een aantal opeenvolgende handelingen waardoor u alle positieve effecten van de saunagang tot u kunt nemen. 

Voorafgaand aan de saunagang

  • Eet een lichte maaltijd en ga nog even naar het toilet.
  • Neem een warme douche en geef uw huid een lichte scrub. Dit bevordert de doelbloeding en zorgt voor transpiratie tijdens de saunagang.
  • Droog uzelf goed af. Ook dit bevordert transpiratie tijdens de saunagang.

Tijdens de saunagang

  • Leg uw handdoek neer en neem plaats in de sauna. Hoe hoger u gaat zitten, hoe warmer de temperatuur zal zijn. Zorg er altijd voor dat u uw voeten op dezelfde hoogte als uw billen plaats. Dit zorgt voor een geleidelijke opwarming van het lichaam.
  • Een saunagang duurt minimaal 8 en maximaal 15 minuten maar luister hierbij vooral naar uw eigen lichaam. Deze geeft precies aan wanneer het tijd is de sauna weer te verlaten.
  • Neem tijdens de laatste twee minuten zittend op de onderste bank plaats. Hierdoor kan de bloedsomloop in uw lichaam beter circuleren. 

Na de saunagang

  • Verlaat de sauna en laat de frisse lucht door uw longen heen circuleren. Ga even een stukje lopen en haal diep adem.
  • Ga onder een koude douche staan of gebruik de knijpslang om uw lichaam af te spoelen. Werk hierbij van buiten naar binnen en sluit eventueel af met een “dip” in het dompelbad.
  • Neem ongeveer een half uurtje rust voordat u het ritueel herhaalt. Zo kan uw lichaam ontspannen en bijkomen van de warmte.

 

Wellness rituelen

Naast het sauna ritueel, ook wel de saunagang genoemd, bieden we ook verschillende wellness rituelen. Tijdens het Arabisch ritueel wordt uw huid grondig gereinigd en tijdens het massage ritueel wordt uw hele lichaam tot rust gebracht.

 
Arabisch ritueel Ducha Aljamal

Tijdens het Arabisch ritueel Ducha Aljamal staat de reiniging en verzorging van de huid centraal. We werken met een speciale Omouna Rasulklei die afkomstig is uit het Marokkaanse Atlasgebergte. Tijdens het drogen van de klei worden verschillende kruiden toegevoegd waardoor de klei voorzien wordt van een heerlijke geur.


Tijdens het wellness ritueel wordt uw lichaam met een oase van schuim gereinigd. Hierna brengt u de klei aan en neemt u plaats in het stoombad. Bij het inwrijven van de klei wordt uw huid ontdaan van oude huidcellen waardoor de doorbloeding gestimuleerd wordt. Door de stoom in de ruimte worden stoffen en mineralen gemakkelijk in de huid opgenomen. Na dit ritueel voelt uw huid zijdezacht aan!


Massage Ritueel

Dit bijzondere massageritueel vindt plaats op een zandbed. Het warme zand heeft een verlichtende werking tegen reuma, herniaklachten, ischias, doorbloedingsproblemen, vermoeidheidssymptomen, stijfheid en verkramping. Een behandeling op een Quarts Zandbed wordt door veel reumapatiënten als verlichtend ervaren. De massage zelf wordt door middel van Quarts Zandstempels uitgevoerd. De stempels beschikken over een aangename temperatuur. U zal na de behandeling van 50 minuten met soepele spieren en een minder stijf gevoel de ruimte verlaten.