Activiteiten

Eén van de dagelijkse activiteiten bij Thermae 2000 is Floaten. Floaten wordt gegeven in het oefenbad en stimuleert ontspannen spieren en gewrichten. U leert hiebij optimaal onstpannen in het thermale water, zowel lichamelijk als geestelijk. 

Door het warme water ontspannen uw spieren en gewrichten. Een ontspanningssessie zoals Floaten stimuleert dit. Van deze belevenis kunt u gratis deelnemen tijdens uw dagje wellness.

Float door thermaal water

De bewegingen in het water kunnen actief en passief van aard zijn tijdens het Floaten. Actieve bewegingen bestaan uit het buigen en strekken van ledematen of de romp en uit het roteren om de lengte en breedte as. Bij passieve bewegingen gaat het om het bewogen worden door een ander. 

Harmonie en evenwicht

Floaten is één van de benaderingsmogelijkheden om de harmonie en evenwicht tussen lichaam en geest te herstellen. Floaten kenmerkt zich door de langzame rustige bewegingsvormen in warm water. De aandacht gaat uit naar lichamelijke en geestelijke ontspanning. Deelnemers leren tijens Floaten bewust te worden van de ademhaling en het gevoel van vrijheid en vertrouwen.