Activiteiten

Floaten, dagelijks bij Thermae 2000

Floaten in Limburg? Dat kan bij kuuroord Thermae 2000. Bij floating ontspannen uw spieren en gewrichten door het warme water. Naast het ontspannen van uw spieren en gewrichten heeft floaten nog meer positieve effecten. Zo kan het de bloedsomloop verbeteren, stimuleert het mentale gesteldheid, werkt het stressverlagend, bevordert het het herstel na een lichamelijke inspanning en verlicht het pijn bij bijvoorbeeld reuma en migraine.

Schakel even helemaal af. Geen telefoontjes, afspraken, mailtjes of lawaai. Een ontspanningssessie zoals Floaten kunt u tijdens uw bezoek aan Thermae 2000 gratis bijwonen.

Floating in thermaal water

De bewegingen in het water kunnen actief en passief van aard zijn tijdens het Floaten. Actieve bewegingen bestaan uit het buigen en strekken van ledematen of de romp en uit het roteren om de lengte en breedte as. Bij passieve bewegingen gaat het om het bewogen worden door een ander. Floaten bij Thermae 2000 is volledig in thermaal water. Dit water wordt diep uit de aarde onttrokken en is van mineraliserende aard.

 

Harmonie en evenwicht

Floaten is één van de benaderingsmogelijkheden om de harmonie en evenwicht tussen lichaam en geest te herstellen. Floaten kenmerkt zich door de langzame rustige bewegingsvormen in warm water. De aandacht gaat uit naar lichamelijke en geestelijke ontspanning. Deelnemers leren tijdens Floaten bewust te worden van de ademhaling en het gevoel van vrijheid en vertrouwen.