Menu

Activiteiten

Dagelijks gratis activiteiten en sauna belevenissen

Een wellnesservaring op de Valkenburgse Cauberg is pas compleet met de vele gratis activiteiten die de gehele dag binnen Thermae 2000 worden aangeboden. Van drijfsessies in het bijzondere thermale water tot extra sensatie in de stomende sauna’s, er is voor ieder wat wils. Bekijk hier het dagelijkse programma, themadagen 2017.

Stoombadopgieting
Sauna opgietingen
Aquafit
ThermaeMotion
Floaten
Blotevoetenpad

Pure ontspanning op de top van de Cauberg

met onze speciaal geselecteerde aanbiedingen

Hotelarrangement Culinair

vanaf €149,50 p.p.

After work avondarrangement

vanaf €34,50 p.p.

Proefpakketje thermae for me

vanaf €4,95 p.p.

Manicure

vanaf €17,95 p.p.

Hotelarrangement Culinair

vanaf €149,50 p.p.

After work avondarrangement

vanaf €34,50 p.p.

Proefpakketje thermae for me

vanaf €4,95 p.p.

Manicure

vanaf €17,95 p.p.

Tijdens de opgieting in ons stoombad wordt geen water met een geurende olie op de kachel gegoten. De vochtigheidsgraad van het stoombad is immers al hoog genoeg. De geur zal op een speciale manier verspreid worden. Een van onze medewerkers laat de gevoelstemperatuur stijgen door het verplaatsen van de stoom met een natte handdoek. Om deze opgieting extra speciaal te maken, wordt er warmte en kou met elkaar gecombineerd en geniet u van een bijzondere inwrijving. Deze stoombadopgieting brengt een hoop voordelen met zich mee. Zo bevordert het o.a. de bloedsomloop, is het goed tegen slapeloosheid en vermoeidheid, werkt het preventief tegen wintervoeten en -handen en het werkt verlichtend bij reuma- en gewrichtspijn.

Wilt u deelnemen aan een stoombadopgieting? Vergeet u niet in te schrijven bij de badpost, er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

 

Dagelijks 10 sauna opgietingen!

In een aantal sauna's kunt u de saunarouting zelfs nóg intenser beleven. Dit dankzij onze speciale opgietingen waarbij een geurend mengsel op de hete stenen worden gegoten. Wist u dat een sauna opgieting van oorsprong een Fins ritueel is en ook wel een Löyly wordt genoemd. Door de warmte verdampt dit mengsel en wordt de luchtvochtigheid verhoogd. Omdat het verdampte water op de koelere huid condenseert, is het effect nog intenser. Via onderstaande button kunt u het dagelijkse programma met alle opgietingen en verschillende activiteiten bekijken (het programma wordt tijdens het Limburgs opgietweekend maandelijks aangepast).

Activiteitenprogramma

Uit welke opgietingen kan ik kiezen?

U kunt dagelijks kiezen uit drie mini-opgietingen met een honinginwrijving, twee stoombadopgietingen (nieuw) en acht Thermae opgietingen.

Bij een mini-opgieting wordt er drie keer een geurende vloeistof op de kachel gegoten en kunt u zichzelf  inwrijven met honing. Na de opgieting kunt u de honing afspoelen en voelt uw huid zijdezacht aan. De duur van deze opgieting is ongeveer 10 minunten.

De Thermae opgieting is een opgieting van ongeveer 20 minuten. Bij de start van van de opgieting wordt er een speciale geur over de stenen gegoten. Vervolgens wordt er met een handdoek, waaier of ander attribuut de stoom en geur verspreid door de ruimte. De toegevoegde geuren helpen u om zich nog meer te ontspannen. Halverwege de opgieting krijgt u een kleine pauze met iets lekkers en kunt u zich afkoelen met crushed ice. Laat u verrassen door de geur en ontspan volledig.

Sinds 2017 is de unieke stoombadopgieting toegevoegd aan het programma. U kunt twee keer per dag deelnemen aan deze opgieting. Een van onze medewerkers laat de gevoelstemperatuur stijgen door het verplaatsen van de stoom met een natte handdoek. Om deze opgieting extra speciaal te maken, wordt er warmte en kou met elkaar gecombineerd en geniet u van een bijzondere inwrijving.

Extra info: u hoeft zich alleen vooraf in te schrijven voor de stoombadopgieting. Bij de stoombadopgieting is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Limburgs opgietweekend

Maandelijks kunt u genieten van verschillende speciale opgietingen tijdens het Limburgs opgietweekend. Het opgietweekend vindt ieder laatste weekend van de maand plaats. Limburg staat bol van de heerlijke regionale producten. Hiermee laten we u graag kennismaken en doen dit in de vorm van verschillende ontspannen opgietingen. Lees verder voor meer informatie over het Limburgs opgietweekend.

Aquafit: geschikt voor jong en oud

Bij aquafit beweegt u op een sportieve manier in het water. Gedurende 20 tot 25 minuten bent u actief bezig met het volgen van oefeningen die verzorgt worden door een medewerker.

De workshop begint met een korte introductie, warming up, training met oefeningen en eindigt met ontspanning. In het water is de druk op de gewrichten en dan voornamelijk de beengewrichten veel lager. Hierdoor is de kans op overbelasting erg laag. Dit maakt deze workshop geschikt voor jong en oud.

De oefeningen kunnen variëren van opdrachten met oefenmaterialen tot opdrachten zonder materialen. U kunt zelf bepalen hoe intensief u de oefeningen uitvoert, iedereen kan zijn eigen tempo bepalen. Even sportief bezig zijn en vervolgens lekker verder gaan met ontspannen!

Unieke drijfsessie in thermaal water: ThermaeMotion

ThermaeMotion is een ontspanning sessie in het water door middel van drijven.

Iedereen heeft de capaciteit om in het water te drijven. Mede omdat we zelf voor een groot deel uit water bestaan. Om de verschillen van de mens, met verschillende drijfvermogens op te heffen, maken we gebruik van drijfmateriaal om maximaal te kunnen genieten van het warme water. 

Om nog meer te ontspannen maken we gebruik van muziek. Deze is zowel boven als onder water hoorbaar. Water draagt als het ware het lichaam en de muziek.

Door de lichte stroming wordt je mee gevoerd door het bad. Hierdoor ervaar je water en iedere beweging nog veel meer en zullen je verschillende zintuigen geprikkeld worden. Huid, door de stroming en temperatuur van het bad. Gehoor, door de muziek en trillingen. 

Tijdens de sessie kun je je ogen sluiten. Indien je je ogen open houdt, worden je ogen door verschillende lichtvormen en kleuren geprikkeld. Deze verschillende kleuren hebben weer verschillende positieve effecten op je. 

Omdat je lichaam passief is duurt de sessie maar 15 tot 20 min.
 

Floaten, ontspannen bewegen in thermaal water

Floaten is één van de benaderingsmogelijkheden om de harmonie en evenwicht, tussen lichaam en geest te herstellen. Floaten kenmerkt zich door de langzame rustige bewegingsvormen in warm water. De bewegingen kunnen actief en passief van aard zijn. Actieve bewegingen bestaan uit het buigen en strekken van ledematen of de romp en uit het roteren om de lengte en breedte as. Bij passieve bewegingen gaat het om het bewogen worden door een ander. 

De aandacht gaat uit naar lichamelijke maar ook naar geestelijke ontspanning. Deelnemers leren bewust te worden van de ademhaling en het gevoel van vrijheid en vertrouwen.
 

Verander uw dresscode tijdelijk van slippers naar blote voeten

Onder aan onze ligweide, vindt u een uitgebreid blotevoetenpad waarmee u uw voeten kunt verwennen met verschillende soorten bodems.De speciale ondergronden zorgen voor een natuurlijke voetreflex massage en stimuleren de drukpunten van uw voet .Loop over kiezels, stukken boomschors en grassprietjes en ervaar de verschillende werkingen van de bodem.

Wandel eens door ons blotenvoetenpad en ervaar een natuurlijke voetmassage!

 

Bezig met verwerken, een ogenblik geduld a.u.b.

Dit product is helaas niet beschikbaar op de gekozen data.

Boek nu
Meer