Wellness belevenissen

Thermae Motion bij Thermae 2000

Eén van de sessies in het thermale water is Thermae Motion. Door het warme water ontspannen uw spieren en gewrichten. Deze drijfsessie is een ontspannen belevenis waar u kosteloos aan kan deelnemen tijdens uw wellnessdag. Door middel van drijven in het thermale water, ervaart u ultieme rust.

Thermae Motion is een ontspanningssessie in het water door middel van drijven. Dit is een andere sessie dan Floaten, omdat er gebruik wordt gemaakt van een passievere vorm van bewegen. Omdat je lichaam passief is, duurt de sessie maar 15 tot 20 minuten. Aan Thermae Motion kunt u individueel deelnemen, Floaten is enkel mogelijk in duo's. 

Ontspannen in het zwembad

Iedereen heeft de capaciteit om in het water te drijven, mede doordat we zelf voor een groot deel uit water bestaan. Om de verschillen van de mens, met verschillende drijfvermogens op te heffen, maken we gebruik van drijfmateriaal om maximaal te kunnen genieten van het warme water. Door de lichte stroming wordt je mee gevoerd door het bad. Hierdoor ervaar je water en iedere beweging intenser en zullen je verschillende zintuigen geprikkeld worden; de huid, door de stroming en temperatuur van het bad en gehoor, door de muziek en trillingen. 

De ontspanningssessie

Om nog meer te ontspannen maken we gebruik van muziek. Deze is zowel boven als onder water hoorbaar. Water draagt als het ware het lichaam en de muziek. Tijdens de sessie kun je je ogen sluiten. Indien je je ogen open houdt, worden je ogen door verschillende lichtvormen en kleuren geprikkeld. Deze verschillende kleuren hebben weer verschillende positieve effecten.

 

Thermae Motion:

  • Individuele ontspannende belevenis
  • Passief drijven in het verwarmde water, met muziek
  • Duur is 15 tot 20 minuten
  • Vindt plaats in het oefenbad
  • Bekijk de planning bij de infopost om te zien welke belevenissen er op uw wellnessdag plaatsvinden