Wellness belevenissen

Sauna opgietingen bij Thermae 2000

Kosteloze deelname aan sauna opgietingen

Thermae 2000 biedt een uitgebreid schema met verschillende sauna opgietingen aan, die elke medewerker zelf bedenkt en geeft.

Etherische oliën

Een opgieting is een van oorsprong Fins ritueel waarbij je nóg intenser kunt genieten van een sauna bezoek. Tijdens onze opgietingen bij Thermae 2000 wordt er een geurend mengsel van ijs en etherische oliën op de hete saunastenen gegoten. Het mengsel verdampt, waardoor de luchtvochtigheid in de sauna verhoogd wordt. De saunameester gebruikt tijdens dit ritueel een handdoek, waaier of ander wappermateriaal om de vochtige en geurige warmte in de ruimte te verspreiden. Dit wordt gedaan zodat de isolerende luchtlaag om de huid wordt verbroken. Hierdoor, in combinatie met de verhoogde vochtigheid, lijkt het alsof het een stuk heter is in de sauna. 

Gezondheidsvoordelen

Tijdens de opgieting raakt je lichaam even oververhit. De lichaamstemperatuur kan oplopen tot zo’n 38,5° Celsius en de temperatuur van de huid tot wel 40° Celsius. Om deze warmte kwijt te raken ga je zweten en worden afvalstoffen sneller afgevoerd. Op die manier wordt het lichaam van binnenuit gereinigd. Bovendien stimuleert de hoge temperatuur de aanmaak van antistoffen in je lichaam waardoor het de kans op een verkoudheid of griep verkleint. Los van deze gezondheidsvoordelen,  is een opgieting meer dan dat, het is een échte beleving die alle zintuigen stimuleert.