Wellness belevenissen

Sauna opgietingen bij Thermae 2000

Kosteloze deelname aan sauna opgietingen

Thermae 2000 biedt dagelijks een uitgebreid programma met verschillende sauna opgietingen aan, die elke saunameester zelf bedenkt en geeft. Iedere opgieting kent daarom een eigen thema, met bijpassende geuren en muziek. Een opgieting met uitzicht over het Zuid-Limburgse heuvelland is een bijzondere ervaring, en een unieke toevoeging aan uw wellnessdag bovenop de Cauberg.

Hoe kan ik deelnemen?

Een opgieting, ook wel bekend als een saunaceremonie of saunaritueel, duurt tussen de 15 en 20 minuten en vindt plaats in de grote panoramasauna in het Infinitum. Inschrijven voor de opgieting is niet nodig en er zijn geen extra kosten aan verbonden. Bekijk het actuele programma met belevenissen tijdens uw wellnessdag bij de infopost.

Wat is een opgieting?

Een opgieting is een van oorsprong Fins ritueel waarbij je nóg intenser kunt genieten van een sauna bezoek. Tijdens onze opgietingen bij Thermae 2000 wordt er een geurend mengsel van ijs en etherische oliën op de hete saunastenen gegoten. Het mengsel verdampt, waardoor de luchtvochtigheid in de sauna verhoogd wordt. De saunameester gebruikt tijdens dit ritueel een handdoek, waaier of ander wappermateriaal om de vochtige en geurige warmte in de ruimte te verspreiden. Dit wordt gedaan zodat de isolerende luchtlaag om de huid wordt verbroken. Hierdoor, in combinatie met de verhoogde vochtigheid, lijkt het alsof het een stuk heter is in de sauna. 

Gezondheidsvoordelen

Tijdens de opgieting raakt je lichaam even oververhit. De lichaamstemperatuur kan oplopen tot zo’n 38,5° Celsius en de temperatuur van de huid tot wel 40° Celsius. Om deze warmte kwijt te raken ga je zweten en worden afvalstoffen sneller afgevoerd. Op die manier wordt het lichaam van binnenuit gereinigd. Bovendien stimuleert de hoge temperatuur de aanmaak van antistoffen in je lichaam waardoor het de kans op een verkoudheid of griep verkleint. Los van deze gezondheidsvoordelen,  is een opgieting meer dan dat, het is een échte beleving die alle zintuigen stimuleert.

Opgietweekenden bij Thermae 2000

Regelmatig reizen de beste saunameesters van het land af naar Thermae 2000 om daar onderling de strijd aan te gaan. Tijdens een opgietweekend geniet u twee dagen lang van de meest unieke en spectaculaire opgietingen, met elk een eigen verhaal. Bekijk hier een sfeerimpressie van het opgietweekend.