Wellness belevenissen

Floaten, dagelijks bij Thermae 2000

Floaten, heerlijk drijvend in thermaal water

Floaten is een van de manieren om de harmonie en het evenwicht tussen lichaam en geest te herstellen. Floaten wordt gekenmerkt door de langzame zachte bewegingen die zich in warm water vormen. De bewegingen kunnen actief en passief zijn. De actieve bewegingen bestaan uit het buigen en strekken van ledematen of de romp en uit het draaien om de lengte- en breedte-as. De passieve bewegingen worden door een ander persoon gemaakt.

De focus ligt op het fysieke aspect maar ook op mentale ontspanning. Deelnemers leren zich bewust te worden van hun adem en het gevoel van vrijheid en zelfvertrouwen.

Floating in thermaal water

De bewegingen in het water kunnen actief en passief van aard zijn tijdens het Floaten. Actieve bewegingen bestaan uit het buigen en strekken van ledematen of de romp en uit het roteren om de lengte en breedte as. Bij passieve bewegingen gaat het om het bewogen worden door een ander. Floaten bij Thermae 2000 is volledig in thermaal water. Dit water wordt diep uit de aarde onttrokken en is van mineraliserende aard.

Harmonie en evenwicht

Floaten is één van de benaderingsmogelijkheden om de harmonie en evenwicht tussen lichaam en geest te herstellen. Floaten kenmerkt zich door de langzame rustige bewegingsvormen in warm water. De aandacht gaat uit naar lichamelijke en geestelijke ontspanning. Deelnemers leren tijdens Floaten bewust te worden van de ademhaling en het gevoel van vrijheid en vertrouwen.

 

Floaten:

  • Belevenis in duo's
  • Langzame en zachte bewegingen in het verwarmde thermale water 
  • Floaten vindt plaats in het oefenbad
  • Bekijk de planning bij de infopost om te zien welke belevenissen er op uw wellnessdag plaatsvinden