Menu

Stoombaden

Het Turks stoombad is vernieuwt!

Het ontwerp van de mozaïek en de kleuren zijn niet toevallig zo gekozen. Thermae 2000 is nauw verbonden met de natuur, de bronnen in de Cauberg en het uitzicht over het Limburgse geuldal. Deze verbondenheid met de natuur willen we ook binnenin het gebouw tot uiting laten komen. Om die reden herkent u in de mozaïk onderaan de bruine tinten van de kleigrond die langzaam overgaan in groene kleuren van gras en blaadjes, die weer overgaan in blauwe lucht en zonnestralen.

Vernieuwd Turks stoombad

Hoe werkt een stoombad?

In stoombaden hangt een hoge luchtvochtigheid, dit zorg voor mistige nevel. Door deze hoge vochtigheidsgraad is alles nat en is het belangrijk om voorzichtig te zijn. Breng daarom ook geen handdoek mee naar binnen. Gebruik bij binnenkomst voordat u gaat zitten de slang met water om het bankje schoon te maken. Neem plaats, geniet en ervaar de positieve uitwerking op uw luchtwegen.

Breng tijdens een dagje wellness zeker eens een bezoek aan één van de stoombaden.

Reserveer hier uw dagentree.

Romeins en Turks stoombad

Zowel het Romeins als het Turks stoombad hebben vanuit de historie gezien gemeenschappelijke doelstellingen. Beiden ruimtes dienen namelijk als badhuis en sociaal centrum. Het onderscheid tussen beide stoombaden is toe te schrijven aan de verschillen in architectuur. Daarnaast wordt aan beide stoombaden een verschillende geur toegevoegd die een helende werking hebben op lichaam en geest. De temperatuur is in beide stoombaden tussen de 43 en 48 graden. Een stoombad is dus erg geschikt voor mensen die niet goed tegen hoge temperaturen en droge lucht kunnen.

De kenmerken van een Romeins stoombad

Romeinse baden waren van oudsher grote, gelijkvloerse ruimtes waar men aan de zijkant op marmeren platen kon zitten. Deze ruimte noemde men ook wel Caldarium, bij Thermae 2000 is die vorm benaderd. Door de vormgeving, is in het Romeins stoombad de temperatuur nagenoeg gelijk, er is namelijk maar één niveau. Daarnaast wordt er in het Romeins bad een frisse citroengeur toegevoegd. Dit werkt zuiverend, ontvettend, insecten werend en luchtverfrissend.  

De kenmerken van een Turks stoombad

Het Turks stoombad heeft als oervorm een koepelvorm. Ook hier heeft men deze vorm benaderd. De grote verschillen in stoombaden bij Thermae 2000, worden dus bepaald door de vormgeving. In het Turks stoombad kan men op verschillende niveaus plaatsnemen. Hoe hoger men zit, hoe hoger de gevoelstemperatuur is. Hier wordt een mint/eucalyptus geur toegevoegd. Dit is verfrissend, verkoelend en verhoogt het concentratievermogen.

Bezig met verwerken, een ogenblik geduld a.u.b.

Dit product is helaas niet beschikbaar op de gekozen data.

Boek nu
Meer